متن توافقنامه آمریکا و اسراییل برای ممانعت از ورود سلاح به نوارغزه

  متن توافقنامه آمریکا و اسراییل برای ممانعت از ورود سلاح به نوارغزه

متن توافقنامه آمریکا و اسراییل برای ممانعت از ورود سلاح به نوارغزه

 

مقدمه

پس از آنکه رژیم‌صهیونیستی با تهاجم گسترده به نوارغزه، نتوانست جنبش حماس را نابود کند، زیپی لیونی و کاندولیزا رایس وزرای امور خارجه وقت این رژیم و آمریکا در دوره جنگ 22روزه نوارغزه، توافقنامه‌ای برای جلوگیری از قاچاق سلاح به نوارغزه در شانزدهم ژانویه 2009 امضاء کردند. این توافقنامه از 2 قسمت تشکیل شده است؛ بخش اول یادآوری چندین نکته کلی است و در بخش دوم طرفین در 7 بند به تفاهماتی دست یافتند. متن این توافقنامه به شرح زیر است:

با یادآوری این نکته که:

- آمریکا نسبت به امنیت اسراییل (بویژه در مرزها) و تقویت آن برای دفاع از خود در مقابل تهدیدات محتمل الوقوع متعهد است.

- 2 طرف بار دیگر تأثیر بسزای تعهدات فی مابین بر امنیت و همکاریهای اطلاعاتی- نظامی و مذاکرات استراتژیک خود و حمایت آمریکا از اسراییل را تصدیق می‌کنند.

- تلاشهای مبارک- رئیس جمهور مصر- بویژه در زمینه تضمین امنیت مرز غزه، ضریب اطمینان پایان جنگ غزه را بالا برده است.

- هرگونه عملی در هر جا، از هر نوع و از طرف هر کسی که نشانه تروریسم باشد و با هر انگیزه‌ای بر ضداسراییل، قاطعانه محکوم می‌شود.

- سرکوب تروریسم بین‌المللی که شامل منع تولید سلاح برای سازمانهای تروریستی است، جزء لاینفک و اصلی حفظ امنیت و صلح بین‌المللی است.

- تدارک سلاح و استفاده از آن توسط تروریست ها علیه اسراییل، دلیل اصلی درگیریهای اخیر {جنگ نوارغزه} است.

- تهدیدات اصلی علیه اسراییل در غزه، قاچاق سلاح، بالا رفتن توان تروریست ها و افزایش تسلیحات آنهاست.

- اسراییل مانند تمامی ملل، حق دفاع از خود را دارد که شامل دفاع از خود در مقابل تروریسم با صورت دادن اقدامات مقتضی است.

- با تمسک به تلاشهای دوجانبه، منطقه‌ای و چندجانبه می‌توان از تدارک سلاح برای سازمانهای تروریستی بویژه حماس و امثال آن جلوگیری کرد.

- اتمام دشمنی‌ها، فقط به ممانعت یا عدم ممانعت از قاچاق و تولید سلاح در غزه برای حماس و دیگر سازمانهای تروریستی که به عنوان پایگاه حمله به اسراییل مطرح است، بستگی دارد.

- مبارزه با تولید و قاچاق سلاح در غزه نیازمند تلاش‌های چندجانبه و بین‌المللی اعم از تلاشهای مستقل یا گروهی است.

- از ارائه کمک‌های انساندوستانه به مردم غزه البته در سایه حفظ امنیت برای اسراییل، ممانعت به عمل نمی‌آید.

- تلاش می‌شود با همکاری سران کشورهای دوست، در اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل بر ضدتروریسم در رابطه با فعالیت های تروریستی در غزه کوتاهی نشود.

در این توافقنامه، تفاهمات زیر حاصل شد:

1- طرفین با مساعدت دوستان خود و با حرکت به موازات جامعه جهانی باید سعی خود را در جلوگیری از تولید سلاح و مواد منفجره برای سازمانهای تروریستی همچون حماس بکار گیرند.

2- آمریکا با همکاری دوستان خود در منطقه و ناتو و با ابداع طرحهای ابتکاری، توجه خود را بر مسئله تولید سلاح و انتقال آن به حماس و دیگر سازمانهای تروریستی از طریق دریای مدیترانه، خلیج عدن، دریای سرخ و شرق آفریقا متمرکز می‌کند. برای تحقق بند 2، انجام اقدامات ذیل لازم است:

الف) کشورهای منطقه می‌توانند با کنترل ترددها کاملاً مانع انتقال و قاچاق سلاح شوند. در این زمینه، پایگاه نظامی آمریکا در اروپا، آفریقا و خاورمیانه و یگان نیروهای عملیاتی ویژه می‌توانند همکاریهای بسیاری را ارائه دهند.

ب) همکاریهای اطلاعاتی نهادهای بین المللی و نیروهای دریایی متحد جهت یافتن منابع قاچاق سلاح بیشتر شود.

ج) تحریمهای بین المللی و مکانیزم های جلوگیری از نفوذ کشورهایی مثل ایران در غزه و تأمین سلاح توسط آن، اعمال شود.

3- آمریکا و اسراییل برای یافتن منبع تولید و انتقال سلاح موظفند در زمینه تبادل اطلاعات، همکاری پیوسته و متقابلی را با هم داشته باشند.

4- آمریکا موظف به همکاری قانونی و فنی در زمینه حفظ امنیت منطقه ای برای اسراییل با مستقر کردن نیروهای امنیتی در جهت کنترل قاچاق سلاح است.

5- آمریکا با همکاری و مشورت دوستان منطقه‌ای خود، زمینه را برای بسط برنامه‌های مساعدت در جهت استخدام افرادی که قبلاً در قاچاق اسلحه دست داشته‌اند فراهم کند تا بدین‌وسیله قاچاق اسلحه را کنار گذاشته و به کار در سازمانهای دولتی مشغول شوند.

6- طرفین وظیفه دارند مکانیزمی را در جهت همکاری اطلاعاتی و نظامی دو طرف تا تحقق کامل سند تفاهم، برقرار کنند تا جایی که در آینده بتوان شاهد گروه مشترک ضد تروریسم آمریکا- اسراییل، جلسات سالانه نظامی و گروه مشترک نظامی- سیاسی آمریکا و اسراییل بود.

7- سند تفاهم تعهدات سیاسی میان طرفین، موضوع اصلی قوانین و وظایف آنها خواهد شد، تا بدین وسیله شرایط بودجه گذاری و تقسیم وظایف برای جمع آوری اطلاعات در مورد قاچاق سلاح و تروریسم تسهیل شود.

لازم به یادآوری است که روزنامه جروزالیم‌پست (14/3/2009) نیز از توافق آمریکا، کانادا و 7 کشور اروپایی در مورد اجرای طرح مشترک مبارزه با قاچاق تسلیحات در غزه خبر داد. به گفته یک مقام انگلیسی، طی نشستی که در لندن برگزار شد، آمریکا، کانادا، انگلیس، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و نروژ توافق کردند که تمامی تلاش‌ خود را برای جلوگیری از ورود تسلیحات به نوارغزه انجام دهند. این توافق به صورت یک طرح کاری ارائه شد و به امضای نمایندگان کشورهای مذکور در نشست لندن رسید.

 

 

 

 

 

 

______________

1- این سند از منبع زیر استخراج و ترجمه شده است:

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1056/75.html

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد