مهر/ فلسطین
نگرانی فتح از شکست سوم از حماس
خبرگزاری غیررسمی معاً (2/7/1387-23/9/2008) احمد قریع رئیس تیم مذاکرهکننده فتح گفت: اختلافات بین تشکیلات خودگردان به رهبری فتح در کرانه باختری و دولت حماس در نوارغزه از طریق درگیری یا گفتگو پایان خواهد یافت.
وی اظهار داشت: شکست در انتخابات شورای قانونگذاری به فتح صدمه زد، گرچه به اندازه شکست در نوارغزه بزرگ نبود.
وی همچنین خاطر نشان کرد که ناکامی و شکست سوم برای فتح غیرقابل پذیرش است. زیرا در آن صورت فتح پایان خواهد یافت.
قریع هدف اولیه فتح را تقویت اتحاد داخلی دانست و اظهار داشت که این امر در کنفرانس ششم محقق خواهد شد.
کمک 4 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به تشکیلات خودگردان
روزنامه الایام (3/7/1387-9/24/2008) اتحادیه اروپا از کمک 4 میلیون و 700 هزار یوروی خود (معادل حدود 24 میلیون شیکل اسراییل) به تشکیلات خودگردان برای پرداخت حقوق به تعویق افتاده کارمندان فلسطینی خبر داد. با پرداخت این مبلغ، اتحادیه اروپا در آغاز سال جاری مبلغی بیش از 24 میلیون یورو به تشکیلات خودگردان کمک کرده است.
دفتر کمیساریای اروپا در قدس در بیانیهای اعلام کرد: مکانیزم بیگاس از آغاز سال جاری مقدمات اجرای 650 پروژه تجاری را- حدود 40 درصد از آنها در نوارغزه و 60 درصد در کرانه باختری- فراهم ساخته است. گفتنی است اغلب این پروژه ها، طرحهای کوچک اقتصادی بودند که طی آن کالاها و خدماتی را به تشکیلات خودگردان ارائه میدادند. از جمله آنها میتوان به خدماتی در زمینه ارائه سوخت، ابزار و وسایل مورد نیاز اشاره کرد.
نماینده کمیساریای اروپا در قدس تأکید کرد: در پی بحران مالی و شرایط سخت تجاری، فاکتورهای پرداخت نشده تشکیلات خودگردان به بخش ویژه منجر به عملی نشدن برخی از فعالیتهای تجاری شد.
گفتنی است اتحادیه اروپا مبلغی بیش از 400 میلیون یورو در سال 2008 به فلسطینیها داده است.
پیشبینی روزنامة اسراییلی درباره آینده فلسطین
یدیعوت آحرونوت (4/7/1387-25/9/2008) مدتهاست که عملاً فلسطین به دو بخش تقسیم شده اما در ژانویة آتی فلسطین در سطحی قانونی به دو بخش تقسیم خواهد شد. این امر بیانگر فروپاشی سیاسی فلسطین است. آنچه که یک بار در سال 1936 رخ داد و مجدداً در سال 1948 اتفاق افتاد، این بار در 14 ژانویه 2009 رخ خواهد داد. 4 ماه بعد دورة ریاست محمود عباس به پایان خواهد رسید. اما او ابومازن است، در نتیجه طوفان به پا خواهد شد.
حماس اجازة برگزاری انتخابات در نوارغزه را نخواهد داد، بویژه اگر نامزد این انتخابات ابومازن و یا یک شخصیت وابسته به جنبش فتح باشد. تا زمانی که اوضاع این چنین است، امکان برگزاری انتخابات ریاست تشکیلات وجود نخواهد داشت. جنبش حماس در چنین شرایطی، صرفاً منتظر عملی شدن این نظریه است که بر اساس قانون اساسی فلسطین و قانون انتخابات، کسی که باید جایگزین ابومازن شود، رئیس پارلمان است.
به دنبال سیطرة جنبش حماس بر شورای قانونگذاری- که اکنون قادر به انجام وظایف خود نمی باشد- عزیزالدویک که یک شخصیت وابسته به جنبش حماس است، ریاست شورای قانونگذاری فلسطین را به عهده گرفت. اکنون عزیز الدویک توسط اسراییل بازداشت است. حماس ادعا می کند که در چنین حالتی، ریاست آتی تشکیلات خودگردان باید به جانشین الدویک در پارلمان، یعنی احمد بحر، واگذار شود که طبعاً او نیز یک شخصیت وابسته حماس محسوب میشود. بدین ترتیب حماس برای سیطرة نهایی بر مناطق مختلف برنامهریزی میکند.
نتایج این سناریوها چه میشود؟
1- در غزه یک دولت فلسطینی حضور دارد که دارای حاکمیت کامل است، هر چند که کسی آن را به رسمیت نشناسد. در این حالت نه تنها میان این دولت و کرانه باختری هیچ ارتباط و اتصالی نیست بلکه حتی نوعی خصومت نیز میان این دو بخش وجود دارد.
2- تمایل اسراییل به دستیابی به یک راه حل سیاسی با ابومازن تا پایان امسال امکان پذیر نیست. ابومازن در ماههای آتی، در اظهارات و عملکردهای خود تندروی خواهد کرد و این تصادفی نیست اگر وی برای دیدار سمیرالقنطار به لبنان برود و بار دیگر بر حق بازگشت آوارگان تأکید ورزد تا بدین ترتیب به تسلیم شدن در برابر اسراییل متهم نشود. لذا، وی انتقادات خود را تشدید خواهد کرد.
3- مؤسسات وابسته به تشکیلات خودگردان، به وظایف خود عمل نمیکنند، مسئلهای که موجب شده تا عملاً، این تشکیلات مصنوعی به نظر برسد. دولت فلسطین در غزه و کرانهباختری زیر سایة لطف دشمن اسراییلی به حیات خود ادامه می دهد! اسراییل، آری تنها اسراییل است که فلسطینی ها را از فروپاشی و سقوط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نجات میدهد.{!}
4- در حال حاضر ما در وضعیت متزلزلی به سر میبریم. همه چیز به شخص ابومازن برمیگردد. حتی کاندولیزا رایس نیز این امر را تأیید کرده و میگوید: اگر او باقی بماند، شاید بتوان به یک راه حل سیاسی دست یافت، اما اگر او برود، همه چیز فرو خواهد پاشید. چه بیفایده!
این وضعیت از یک سو اهمیت بالای ابومازن و از سوی دیگر وجود یک ضعف را نشان میدهد. چگونه ممکن است با کسی به توافق برسیم که نمایندة مهمی برای تشکیلات خودگردان محسوب نمیشود؟ چگونه میتوان با کسی به توافق رسید در حالی که ریاست آتیاش غیردمکراتیک محسوب می شود؟ به موازات این امر، نقش و جایگاه رئیس آتی تشکیلات خودگردان چه خواهد بود؟ یک مرد حماسی؟
5- ناکامی حماس در انتخابات، راه را بر رؤیاپردازی فلسطینیان خواهد بست و این امر بیانگر عمق شکاف در فلسطین و ایجاد دو سرنوشت مختلف در آن است. رؤیای فلسطینیها اکنون به 4 دولت بستگی دارد، غزه، کرانه باختری، اردن و اسراییل.
به نظر میرسد، تنها راهکار موجود برای حل و فصل این قضیه در فلسطین، برپا کردن یک انتفاضة جدید و یا یک فعالیت نظامی دیگر علیه اسراییل است تا بدین ترتیب، نیروهای فلسطینی با یکدیگر متحد شوند. انتخاب زیپی لیونی، به عنوان نخست وزیر اسراییل برپایی چنین انتفاضهای را تقویت خواهد کرد، بویژه اینکه بدین ترتیب ضعف اسراییل بر آنان نمایان خواهد شد. آیا ما برای این امر از آمادگی کامل برخورداریم؟ در حالی که ما نیز از وجود یک رهبر مقتدر محرومیم، آیا آمادگی این را خواهیم داشت که با ناکامی و فروپاشی حکومت فلسطینی که به طبع بر ما نیز تأثیر خواهد گذاشت مواجه شویم؟
انتقاد حماس از نیرنگ بازی مصر
خبرگزاری ملی فلسطین (5/7/1387-26/9/2008) یونس الاسطل یکی از رهبران حماس در نوارغزه و یکی از نمایندگان خانیونس تأکید کرد: مصر راه نفاق و نیرنگ را با حماس در پیش گرفته است.
مصر در پاسخ به این اظهارات گفت: حماس از این طریق در تلاش است تا میزان مطالبات خود را افزایش دهد. یک منبع آگاه مصری گفت: یونس الاسطل در اظهارات خود تلاش مقامات مصری را نادیده گرفته است البته اقدامات چنین افرادی برای ما هیچ اهمیتی ندارد و موضوع مهم برای ما منفعت ملت فلسطین است.
الاسطل در پاسخ به سؤالی در زمینة علل وارد کردن چنین اتهامی به مصر و علل اخلال در آتشبس با اسراییل تأکید کرد: مصر با یهودیان توافق کرد که آزادی گیلاد شالیت ضمن دستیابی به آتشبس صورت گیرد و البته ما مخالف با این مطلب بودیم. پس از گذشت یک هفته مقامات مصری به ما ابلاغ کردند: اسراییل دستیابی به آتشبس و پایان دادن به محاصره را مشروط به اجرای سه مرحله دانسته است. در مقابل ما نیز پذیرفتیم که مدت زمان این آتشبس 6 ماه طول بکشد تا به تدریج اسراییل از کرانه باختری عقبنشینی کند.
این توافق در 19 ژوئن گذشته صورت گرفت اما آنها پس از مدت زمانی از حماس خواستند تا پیش از تکمیل شدن سه مرحله در رابطه با مسئله اسراء بر سر میز مذاکره بنشینند.
ما به آنها اعلام کردیم که پیش از بررسی موضوع شالیت، محاصره پایان یابد و گذرگاهها بازگشایی شوند. ولی آنها در این موضع با ما خدعه و نیرنگ نمودند.
درخواست اعراب از سازمان ملل برای پایان دادن شهرکسازی
روزنامه الحیاه الجدیده (6/7/1387-27/9/2008) نمایندگان کشورهای مختلف عربی طی نشستی در سازمان ملل خواستار خاتمه بخشیدن به شهرکسازی از جانب اسراییل شده و آن را عامل اصلی عدم تحقق صلح و آرامش در خاورمیانه دانستند.
در این رابطه محمودعباس رئیس تشکیلات خودگردان اظهار داشت: 3 مجتمع شهرکنشینی اصلی در کرانهباختری و شهر قدس مانع از ایجاد دولت فلسطین میشود زیرا این شهرکها، کرانه باختری را به 4 قسمت تقسیم کردهاند.
وی افزود: با وجود ادامه عملیات شهرکسازی توسط اسراییل، چگونه میتوانم ملت را نسبت به برقراری صلح متقاعد کنم؟ گفتنی است که عباس چندی پیش با عمروموسی دبیر کل اتحادیه عرب و سعودالفیصل وزیر امور خارجه عربستان برای بررسی و هماهنگ کردن مواضع خود در این نشست، دیدار و مذاکره داشته است.
از سوی دیگر سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان که کشورش نقش اصلی را در برگزاری این نشست در شورای امنیت، داشته است گفت: شکلگیری دولت فلسطین زیر سایه شهرکسازی اسراییل امری شبه محال است. همچنین عمروموسی دبیر کل اتحادیه عرب خاطرنشان کرد: عملیات شهرکسازی به اوج خود رسیده و به نحوی امید و آرزوی برپایی دولت فلسطین را از بین میبرد. وی تأکید کرد: این عملیات در آینده نه چندان دور باعث میشود که تشکیل دولت فلسطین به سراب مبدل گردد.
آمار شهدا و مجروحین 8 سال انتفاضه
خبرگزاری غیررسمی معاً (7/7/1387-28/9/2008) دو سازمان کمیته امور درمانی و مؤسسه الحق طی یک نشست مطبوعاتی عملکرد هشت سالة انتفاضة قدس را مورد بررسی قرار دادند.
شذی عوده، مدیر کل کمیته امور درمانی اعلام کرد در طول هشت سال گذشته، نیروهای اشغالگر اسراییلی 5 هزار و 389 نفر را در کرانهباختری، قدس و نوارغزه و اراضی 1948، به شهادت رسانده که در میان این شهدا، 194زن، 995 کودک بودهاند. وی با اشاره به آمار مجروحین گفت طبق جدیدترین اطلاعات 32 هزار و 720 نفر مجروح شده اند. گفتنی است که در طول 2 سال محاصره نوارغزه توسط رژیم اسراییل 220 بیمار نیازمند کمکهای درمانی به شهادت رسیدند. در زمینة شهرک سازی یهودیان هم باید گفت که بعد از کنفرانس آناپولیس ما شاهد 30 درصد افزایش شهرکسازی در مقابل ویران نمودن 7 هزار و 934 باب منزل مسکونی فلسطینی ها بودهایم.
شعوان جبارین مدیر کل مؤسسه الحق در اظهاراتش ضمن اشاره به تعرض اسراییل به منطقة اغوار که از مناطق فلسطینی نشین جدا شده و در مورد مسئله قدس افزود: از سال2006 مقامات اشغالگر، فلسطینیان را 66 میلیون شیکل جریمه ساختمانی کردهاند. جبارین با اشاره به عملکرد ضعیف مجامع بینالمللی در مورد توقف جنایات اسراییل علیه فلسطینیها گفت:«چیزی که باعث نگرانی خاطر ماست، تحکیم روابط اسراییل با اروپا از طریق امضای توافقنامه اخیر بوده است.»
تکذیب انتقال دفاتر حماس از سوریه
خبرگزاری سما (9/7/1387-30/9/2008) جنبش حماس اعلام کرد روابطش با سوریه و مقامات این کشور قوی است و موضوع انتقال رهبران جنبش حماس از دمشق را به شدت تکذیب کرد. فوزی برهوم سخنگوی جنبش حماس در یک مصاحبة مطبوعاتی در غزه گفت: روابط ما با سوریه بسیار قوی است و هیچ چیز نمی تواند روابط ما را تیره کند.
برهوم در ادامه سخنانش افزود: در حال حاضر اردن به دلیل بهبود روابط و سپس سودان جزء نخستین گزینهها بوده است که این امر در صورت آغاز مذاکرات دمشق و تلآویو خواهد بود. وی در ادامه گفت: مسئله انتقال مقر فرماندهان دو جنبش از سوریه به هیچ عنوان موضوع گفتگوهای اخیر با مسئولان سوریه نبوده است. برهوم افزود: اقدامات امنیتی و حفاظتی در مورد فرماندهان ارشد گروههای فلسطینی در سوریه از همان اول مورد نظر و مطلوب ما بوده است.
مخالفت حماس با تشکیل دولت تکنوکرات و انتخابات زودهنگام پارلمانی
خبرگزاری غیررسمی معاً (13/7/1387-10/4/2008) اسماعیل رضوان سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد که این جنبش به شدت با تشکیل دولت تکنوکرات و همچنین با برگزاری انتخابات شورای قانونگذاری پیش از موعد مقرر مخالف است.
رضوان گفت: حماس با تشکیل دولت وحدت ملی کاملاً موافق است به شرطی که این چنین دولتی در بازسازی سرویسهای امنیتی کرانه باختری و نوارغزه نیز دخل و تصرف داشته باشد.
رضوان خاطرنشان کرد: حماس به شدت با تشکیل دولت تکنوکرات مخالف است زیرا چنین دولتی فاقد حمایت و پشتیبانی ملت است. علاوه بر این دولت تکنوکرات هرگز دولت موفقی نخواهد بود به این دلیل که قادر به اجرای طرح ملی نیست.
وی همچنین گفت: رهبران حماس هرگز با برگزاری انتخابات، پیش از موعد مقرر موافقت نخواهند کرد و آنها معتقدند که با برگزاری انتخابات زودهنگام ممکن است در این شرایط غیرطبیعی و غیرعادی نمایندگان جدیدی بر سر کار آیند. اگر فرض کنیم که انتخابات برگزار شد و حماس توانست در این انتخابات پیروزی چشمگیری بدست آورد آیا به این جنبش اجازه فعالیت خواهند داد؟ آیا مواضع بین المللی نسبت به حماس تغییر خواهد یافت؟ نه مسلماً چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.
برگزاری انتخابات پیش از موعد مقرر در واقع اعلام کودتا علیه ملت فلسطین و خارج کردن حماس از عرصه سیاسی میباشد.
مهر/ صهیونیسم
واکنش انجمن ضدافترا به سخنرانی رئیسجمهور ایران در سازمان ملل
سایت انجمن ضدافترا (2/7/1387-23/9/2008) انجمن ضدافترا اعلام کرد که سخنرانی احمدینژاد رئیسجمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، دیدگاه آنتیسمیتیستی وی را کاملاً آشکار ساخت و نشاندهنده تهدیدی بود که ایران نسبت به غرب دارد.
احمدینژاد در سخنرانی خود، صهیونیستها را عدهای مردم مکار و اقلیتی خواند که تلاش میکنند از طریق حیلهگری بر مراکز اقتصادی و سیاسی در اروپا و آمریکا سلطه یابند. همچنین احمدینژاد از فرصت بوجود آمده استفاده کرده و یهودیان را به دست داشتن در بحران گرجستان متهم کرد. وی با شیطانی خواندن رژیمصهیونیستی خواستار ایجاد کشور فلسطین در اسراییل شد.
در این رابطه آبراهام فاکسمن، مدیر انجمن ضدافترا بیانیه زیر را صادر کرد:
محمود احمدینژاد یک بار دیگر تهدیدی را که رژیم ایران نسبت به اسراییل، آمریکا و غرب در بردارد را نشان داد.
واضح است که احمدینژاد به شدت دیدگاه آنتیسمیتیستی دارد. متهم کردن یهودیان توسط وی مبنی بر تلاش برای سلطه و کنترل اقتصاد و دولتهای آمریکا و اروپا و دست داشتن در بحرانهای سراسر جهان، انعکاسی از متن «پروتکل زعمای صهیون» است. این ایدهها جزیی از آنتیسمیتیسم کلاسیک محسوب میشود و احمدی نژاد آن را به همه جهانیان نشان داد.
کاهش تعداد یهودیان خارج از سرزمینهای اشغالی
روزنامه یدیعوت آحرونوت (7/7/1387-28/9/2008) آژانس یهود طی گزارشی اعلام کرد: شمار یهودیانی که زندگی در اسراییل را انتخاب میکنند، رو به افزایش و شمار یهودیان دیاسپورا رو به کاهش است.
این آژانس در گزارش سالیانه خود به افزایش روزافزون یهودیان با توجه به رشد جمعیت یهودیان جهان اشاره کرد.
قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا درباره دوربان دوم
سایت آژانس یهود (8/7/1387-29/9/2008) مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامهای در زمینة کنفرانس ضدتبعیض سازمان ملل و قطعنامة دیگری را در زمینة معرفی و به رسمیت شناختن گروههای حامی صلح خاورمیانه به تصویب رساند. در قطعنامة مربوط به کنفرانس دوربان 2، از آمریکا خواسته شده است اطمینان حاصل کند، این کنفرانس تکرار کنفرانس دوربان سال 2001 نخواهد بود. که در آن برخی از اعضای سازمان کنفرانس اسلامی با حمله به اسراییل درصدد اشاعة آنتی سمیتیسم و زیر پا گذاشتن بیانیه جهانی حقوق بشر برآمدند. کنفرانس دوربان1، بستر مناسبی برای طرح رویکردهای ضداسراییلی و ضدیهودی فراهم آورد و به برخی کشورهای مخالف با شرکت آمریکا در کنفرانس وسعت عمل داد. در قطعنامة دیگر، سازمانهای غیردولتی خاورمیانه که در عرصة برقراری صلح میان اسراییل و فلسطین فعال هستند، معرفی شدند این قطعنامه از سوی گروههای «صلح اکنون» و «کلیساهای طرفدار صلح در خاورمیانه» به شدت مورد استقبال و حمایت قرار گرفت.
یهودیان و بحران مالی آمریکا
سایت یهودیان اروپا (11/7/1387-10/2/2008) انجمن ضدافترا از تعدد بیسابقه اظهارنظرات آنتیسمیتیستی در اینترنت پس از ورشکستگی بانکهای سرمایه گذاری در آمریکا و تصویب طرح مساعدت مالی دولت آمریکا به بازار بورس خبر داد.
در این پیامهای آنتیسمیتیستی که در بخش نظرات پایگاههای مختلف اینترنتی موجودند، آمده است؛ یهودیان بعنوان دستهای پنهان در دولت و اقتصاد با تکیه بر شعار «نظم جهانی یهود» موجب بوجود آمدن این فاجعه و بحران شدهاند.
آبراهام اچ فاکسمن (Abraham H. Foxman) رئیس انجمن ضدافترا اظهار داشت: «ما بخوبی میدانیم که هر وقت اقتصاد جهانی دچار مشکل شده، اقدامات آنتیسمیتیستی نیز افزایش یافته است. ما پس از 11 سپتامبر فهمیدیم که هر وقت اقتصاد جهانی دچار حوادث و لرزش میشود، یهودیان مورد حمله و شماتت و انتقاد قرار میگیرند.
بسیاری از سایتها از جمله سایت مشهور یاهو سعی در پاک کردن اظهارنظرات تند، کرده اما از طرف دیگر بسیاری از کاربران شبکه از دیگر کاربران خواسته اند تا مانع از این عمل شوند.
در مقابل بسیاری از گروههای یهودی به این اظهارنظرات پاسخ داده و این مطالب را اکاذیب بیپایه و اساس خواندهاند.
پایگاههای اینترنتی نئونازیها نقش بزرگی در بوجود آمدن این جو ناآرام ایفا کردهاند.
مساعدت مالی تشکل یهودی نیویورک به بحرانهای مالی
سایت آژانس یهود (19/7/1387-10/10/2008) ممکن است بزرگترین تشکل یهودی آمریکای شمالی برای حل بحرانهای مالی، از محل صندوق ذخیره خود خرج کند. جان راسکی (John Ruskay) مدیر عامل این تشکل "UJA-Federation" در مصاحبه با هفتهنامة یهودی نیویورک اظهار داشت که مقامات UJA آمادگی خود را برای مساعدت مالی به نهادهایی که به آن نیاز دارند اعلام داشتهاند. این تشکل یهودی که میزان مبلغ ذخیرة خود را ظرف مدت 5 سال به 2 برابر یعنی 850 میلیون دلار رسانده است؛ به سازمانهایی که در نیویورک دچار بحران مالی شدهاند کمک خواهد کرد.
UJA همچنین کمک اضطراری به مبلغ 400 هزار دلار به شورای یهودی مبارزه با فقر در کلان شهرها ارائه داده است.
مهر/ رژیمصهیونیستی
اسراییل: نیازمند چراغ سبز آمریکا نیستیم
سایت عبری هاآرتص (6/7/1387-27/9/2008)منابع دیپلماتیک اروپایی اظهار داشتند: اسراییل خواهان نشان دادن چراغ سبز توسط آمریکا برای حمله نظامی به ایران شده است، اما جورج بوش رئیس جمهور آمریکا در پاسخ اعلام کرده است به این جریان هیچ کمکی نخواهد کرد.
این منابع اعلام کردند: ایهوداولمرت نخستوزیر اسراییل در مراسم شصتمین سالگرد تأسیس اسراییل، در رابطه با 4 موضوع و به ویژه موضوع حمله نظامی به ایران با بوش دیدار و گفتگو کرده بود.
منابع آگاه و مقامات اسراییلی در واکنش بسیار تندی به این گزارش اعلام کردند: درخواست اولمرت از بوش تنها، ثابت ماندن آمریکا بر سر عقیده اش مبنی بر حمله نظامی علیه ایران بوده است.
سخنگوی دولت اسراییل در این رابطه اظهار داشت: دیپلماتهای اروپا، به شکل شفاف و کامل از برنامه دیدارها آگاهی ندارند. تأکید ما برای ممانعت از ساخت سلاح هستهای توسط ایران در جریان تمامی دیدارهای نخست وزیر با رهبران و رؤسای دیگر کشورها می باشد. اسراییل ترجیح می دهد موضوع ایران به شیوه دیپلماتیک حل شود و رسیدگی به این موضوع بر سر میز مذاکره باقی بماند.
اسراییل و بحران جهانی اقتصاد
روزنامه هاآرتص (12/7/1387-10/3/2008) حتی اگر مجلس نمایندگان آمریکا طرح مساعدت مالی دولت را تصویب کند، باز هم بازارهای بین المللی رنگ آسایش به خود نمی بینند. نوسانات شدید این بازارها هنوز هم ادامه دارد.
آن طور که به نظر میرسد طرح مساعدتی جدید آمریکا کاملاً نمیتواند بازارها را مورد حمایت خود قرار دهد.
اقتصاد اسراییل شدیداً به اقتصاد آمریکا وابسته است. در نتیجه این خطر برای اسراییل نیز وجود دارد. از طرفی بانکها در حال کاهش اعتبار هستند. کاهش ارزش دلار موجب شده تا کارشناسان و مردم تصور کنند که ارزش آن کلاً از بین خواهد رفت. تمامی اینها موجب کاهش مصرف شخصی مردم شده است.
اما اسراییل با این بحران بهتر کنار آمده است. کسر بودجه در این کشور ناچیز و توازن پرداختی برخلاف وضعیت نامطلوب آن در آمریکا دارای وضعیت نسبتاً قابل قبولتری است.
علاوه بر این، اقتصاد اسراییل در حال رشد سریع میباشد. استانلی فیشر (Stanley Fischer)- رئیس بانک مرکزی اسراییل- اظهار داشت: در اینجا بانکداران مانند همتایان آمریکایی خود اهل ریسکهای بزرگ نیستند. ما بانکهای خود را همانطور قدرتمند نگه داشتهایم و از آینده آنها ترسی نداریم.
فیشر افزوده است: اقتصاد ما کوچک و انعطاف پذیر و براحتی قابل هضم است. بنابراین مانند اقتصاد آمریکا دچار مشکل نخواهد شد. ما در حاشیه بحران قرار داریم نه در خود بحران.
یکی از علل وضعیت مذکور سیاست بودجهبندی مسئولانه و پافشاری دولت بر عدم سرمایهگذاری بالا است. بدین گونه است که نرخ اعتبار اقتصاد اسراییل تنزل پیدا نمیکند، سرمایهگذاریها نتیجه میدهد و اقتصاد این کشور قادر به ورود به بحران و در عین حال خروج از آن نیست.
احتمال تورم در بخش مسکن اسراییل
روزنامه معاریو (15/7/1387-10/6/2008) علیرغم اظهارات برخی مقامات مبنی بر تقویت و رشد اقتصاد اسراییل، حدود 76درصد از فعالان بخش مسکن اسراییل اطمینان دارند تا سال 2009 قیمت خانه جهت زندگی در تلآویو 5 الی 15 درصد افزایش خواهد یافت. این در حالی است که حدود 14درصد از این فعالان اظهار داشتهاند هیچ تغییری در قیمت آپارتمان به وجود نخواهد آمد.
«آمیتی وابار» یکی از فعالان و کارشناسان بخش مسکن اسراییل با اشاره به اقتصاد متزلزل اسراییل عنوان داشت: با توجه به افزایش بیسابقه درخواست خرید و اجاره مسکن بویژه از سوی مهاجرین که حتی خواستار منازلی با سطح کیفی و رفاهی بسیار پایین و پست هستند. قیمت آپارتمان و خانه در تلآویو و دیگر شهرهای اسراییل رو به افزایش است.
آمیتی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر نیز بسیاری از دانشجویان و زوجهای جوان قادر به پرداخت مبلغ اجاره نیستند و نمیتوانند به خرید خانه نیز فکر کنند.
شایان ذکر است این کارشناسان وضعیت مسکن در بیتالمقدس و بئرسبع نیز مانند تلآویو دچار بحران شده است.67 درصد از کارشناسان در تحقیق به عمل آمده افزایش قیمت مسکن در بئرسبع را تا سال 2009 حدود 5 الی 10درصد دانسته در صورتی که حدود 33درصد از این کارشناسان اعتقاد دارند هیچ تغییری رخ نخواهد داد.
گفتنی است با وجود حساس بودن شهر بیتالمقدس 67 درصد از کارشناسان میزان رشد قیمت در این شهر را فقط 5 درصد دانسته و حدود 33 درصد اعلام کردند هیچ تغییری وجود نخواهد داشت.
در رابطه با شهر حیفا نیز 52 درصد از کارشناسان افزایش حداقل 5 درصد را مسلم دانسته در مقابل 43درصد از کارشناسان به هیچگونه تغییر در قیمت آپارتمانها رأی دادهاند.
بحران اقتصادی در اسراییل
سایت عبری هاآرتص (15/7/1387-10/6/2008) ادامه بحران اقتصادی در جهان موجب رکود بورس تلآویو شد، به نحوی که از دولت جهت جلوگیری از افت شاخص بورس درخواست کمک شده است.
ایهودباراک وزیر دفاع و رئیس حزب کارگر در نشست هفتگی کابینه، از دولت رسیدگی سریع و دقیق به بحران اقتصادی ایجاد شده را خواستار شده و یافتن راهحل بحران ایجاد شده را بدست وزارت دارایی، رئیس بانک اسراییل، سازمانها و تجار اسراییل اعلام کرد.
اظهاراتکوشنر در مورد حمله رژیمصهیونیستیبهتأسیسات هستهایایران
سایت یهودیان اروپا (15/7/1387-10/6/2008) برنارد کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه اظهار داشت اسراییل پیش از آنکه ایران به سلاح اتمی دست یابد، تأسیسات هستهای آن را مورد حمله قرار خواهد داد.
کوشنر گفت: در نهایت صداقت باور دارم که سلاح اتمی، امنیت ایران را تضمین نمیکند. اسراییل پیوسته ادعا کرده است که اجازه نخواهد داد بمب اتم ایران ساخته شود. من فکر میکنم که ایرانیان این را میدانند. امیدوارم که تحریمهای شدید و پیوسته، ایران را از ادامه برنامه غنی سازی اورانیوم باز دارد. اسراییل و سایر کشورهای غربی نیز در این راستا حرکت میکنند.
کوشنر این اظهارات را در سفر به اسراییل عنوان داشته است. وی در این سفر با ایهود اولمرت و زیپی لیونی دیدار داشته است.
کوشنر در پاسخ به خبرنگاران گفت: به فرایند صلح فلسطین و اسراییل خوشبین هستم و با توجه به سخنان هر دو طرف می توان دید بسیار مثبتی در مورد صلح میان هر دو داشت.
وزیر امور خارجه فرانسه با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان نیز دیدار کرده و از اسراییل و فلسطین خواست که در رسیدن به صلح تلاش نمایند.
همة آنها نصراللهاند
روزنامه یدیعوت آحرونوت (15/7/1387-10/6/2008) «استراتژی ضاحیه جنوب بیروت» عبارت جدیدی است که در سخنرانیهای امنیتی اسراییل از آن به کرات یاد میشود. ضاحیهای که در جنگ دوم لبنان خلبانهای برجسته ما آن را به شهر اشباح تبدیل کردند. گادی آیزنکوت فرمانده منطقه شمالی طی مصاحبه با روزنامه یدیعوت آحرونوت گفت: در رویارویی جدید با حزبالله دیگر توانایی و قدرت خود را وقف ربودن و وارد کردن ضربه نظامی به دشمن نمیکنیم علاوه بر این برای سیطره بر مناطق حفاظت شده حاضر نیستیم که جان سربازان خود را به خطر بیاندازیم بلکه در مقابل، این بار تصمیم داریم، کل لبنان را تخریب کنیم و به اعتراضات جهان توجهی نخواهیم داشت. باید 160 روستای شیعهنشین لبنان که به پایگاههای نظامی گستردهای تبدیل شده را با خاک یکسان کنیم و به هیچ کدام از زیرساختهای کشور که عملاً تحت سیطره و کنترل حزب الله است نباید رحم کنیم. گمان نکنید این استراتژی صرفاً برای تهدید و ترساندن مطرح شده است بلکه این یک طرح کاملی است که در رویارویی جدید با حزب الله از آن استفاده خواهیم کرد.
تاکنون از «استراتژی ضاحیه جنوب بیروت» استفاده نشده است زیرا اسراییل طی این سالها سعی داشت تا میان لبنانی های شرور و لبنانی های خوب تفاوت قائل باشد. اسراییل بر این عقیده بود که با وارد کردن ضربه سنگین به لبنانیهای شرور می توان جایگاه لبنانیهای غیرشرور را تحکیم کرد ولی باید بدانیم که کشور همسایه عملاً تحت سیطره و سلطه افراد شرور میباشد.
لبنان در حال حاضر به یکی از پایگاههای مستحکم ایران تبدیل شده است. مقامات و رهبران بلندپایه لبنان تقریباً قانونی به قدرت رسیدند و ظاهراً قدرت سمی در دست آنهاست ولی نیروی نظامی، امنیت شخصی، زیرساختها و حمایت خارجی در دست نصرالله است.
ما با تفکیک قائل شدن میان مردم بیگناه و رهبران سیاسی آنان کاملاً دچار اشتباه شدیم. ما نباید میان مردم ساده و میان مردمی که این مردم ساده را تحریک میکنند تفاوت بگذاریم و بیتردید میگوئیم که ملت باید مسئولیت کامل رفتار و عملکردهای رهبران خود را به عهده بگیرد. بدانید که همة ساکنان نوارغزه در اصل خالد مشعلاند، لبنانیها بطور کل نصراللهاند و ایرانیها در واقع احمدینژاد هستند. به این ملتها باید این گونه نگریست متأسفانه این ایده و نظریه در همان آغاز عقبنشینی از لبنان زیاد قابل توجه نبود. ای کاش این طرز تفکر به محض خروج از نوارغزه و پرتاب موشک به شمال نقب مطرح میشد. ما با این توهم که ملت از رهبران خود جدا هستند و با این دید که مردم ساده که به دنبال کسب روزی هستند نباید به آتش رهبران خود بسوزند عملاً مقدمات شکست خود را فراهم کردیم. اگر استراتژی ضاحیه جنوب بیروت را از پیش در نظر میگرفتیم امروز از بسیاری از مشکلات و خطرها در امان بودیم.
ناگفته نماند که، استراتژی ضاحیه را باید برای بسیاری از اعراب در پیش گرفت. عموم اعراب بر این عقیده اند که صهیونیستها افرادی جنایتکار هستند اما آنها باید بدانند که بسیاری از یهودیان با صهیونیست ها همفکر نیستند.
نفوذ یک هواپیمای ناشناس به حریم هوایی اسراییل
روزنامه جروزالیمپست (21/7/1387-10/12/2008) 35 سال پس از جنگ یوم کیپور، جتهای نیروی هوایی اسراییل در پی تعقیب یک هواپیمای مشکوک ناشناس به حریم هوایی لبنان نفوذ کردند. هواپیمای مذکور در عملی غیرمنطقی پس از نفوذ به حریم هوایی اسراییل به سرعت به سمت شمال تغییر مسیر داده و مجدداً وارد حریم هوایی لبنان شد. 2جنگندة اسراییلی به همراه یک بالگرد به تعقیب هواپیمای مذکور پرداختند. گفتنی است که نیروی دفاعی اسراییل در ماههای اخیر و با توجه به نزدیک شدن به ایام تعطیلات در سطح بالایی از آمادهباش به سر میبرد.
میزان اقدامات امنیتی در شمال کشور به مراتب بیشتر از سایر نقاط است جایی که مقامات اطلاعاتی اسراییل احتمال حمله توسط حزبالله را منتفی نمیدانند. این مقامات معتقدند که فصل تعطیلات زمان مناسبی برای انتقامگیری از ترور عماد مغنیه می باشد. تحلیلگران مسائل سیاسی در اسراییل بر این باورند که مرحلة انتقال قدرت از اولمرت به لیونی و مشغول بودن لیونی به مسائل مربوط به تشکیل ائتلاف، فرصت مناسبی را برای حملات حزبالله مهیا کرده است.
مذاکرات درباره طرح صلح عربستان
روزنامه یدیعوت آحرونوت (المصدر استراتژیک) (21/7/1387-12/10/2008) به نقل از روزنامة انگلیسی «ساندی تایمز» مذاکرات محرمانهای که در آن یکی از اعضای خاندان سعودی شرکت خواهد داشت، در آکسفورد به منظور ازسرگیری روند صلح در خاورمیانه دنبال خواهد شد.
هدف از این دیدار که، تحت نظارت وزیر امور خارجة انگلستان صورت خواهد گرفت، ایجاد اعتماد مجدد میان طرفهای مختلف به دور از انظار عمومی است. شرکتکنندگان در این مذاکرات، شاهزاده ترکی فیصل رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی و نبیل شعث، یکی از مقامات بلندپایة تشکیلات خودگردان فلسطین، الون لیئال یک مقام بلندپایة سیاسی اسراییل و ماتی شتاینبرگ یک مشاور سیاسی اسراییل، خواهند بود.
این گفتوگوها که 3 روز به طول خواهد انجامید، تحتعنوان «طرح ابتکار صلح عربی» تلاش خواهد کرد تا مجدداً طرحی را که از نظر بسیاری در حل و فصل رویدادهای خاورمیانه مفید است، احیاء کند.
شایان ذکر است طرح ابتکاری عربستان در سال 2002 مطرح شد تا بر اساس آن اسراییل با 22 کشور عربی روابط صلح آمیز برقرار کند و در مقابل از بلندی های جولان و اراضی 1967 عقبنشینی نماید. این طرح، در نشست سران عرب که در دمشق برگزار شد نیز، مورد پذیرش قرار گرفت.
با وجود اینکه برخی موارد مطرح شده در این طرح از نظر اسراییل مطلوب نیست اما شیمون پرز رئیس جمهور اسراییل، مذاکره برای اجرایی کردن این طرح را بعید نمیداند. وی اعلام کرد: از کلیة سران عرب برای ورود به اسراییل و ارائه طرح های پیشنهادی خود دعوت میکنم.
سناریوهای احتمالی در روابط ایران و آمریکا در دوره اوباما
روزنامه هاآرتص (28/7/1387-19/10/2008) یک منبع آگاه دولتی اسراییل در خصوص روابط آمریکا با ایران اظهار داشت: اسراییل پیشبینی میکند چنانچه باراک اوباما کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات به پیروزی برسد، مذاکرات مستقیم آمریکا و تهران آغاز شود که در این صورت منافع حیاتی اسراییل اقتضا میکند انجام هرگونه مذاکره با ایران مشروط به توقف غنیسازی اورانیوم توسط ایرانی ها باشد.
منبع مذکور در ادامه افزود: ماههاست که گفتگوهای متعددی میان وزارت امور خارجه اسراییل،کمیسیون انرژی اتمی، شورای امنیت ملی، موساد، وزارت دفاع و کارشناسان مسائل سیاسی اسراییل در جریان است. مراجع مذکور که در ارتباط با زیپی لیونی رهبر کادیما و نخستوزیر جدید اسراییل نیز هستند که در گفتگوهای خود سناریوهای مختلفی را میتوان در رابطة ایران و غرب فرض کرد مورد مطالعه قرار میدهند.
بنابر یکی از همین سناریوها، به دنبال پیروزی اوباما، رئیسجمهور جدید، گفتگوها با ایران را به منظور فشار برای توقف برنامة اتمی ایران آغاز خواهد کرد. بنا به سناریویی دیگر، پس از انتخابات آمریکا و حتی شاید قبل از آن، ایران سرانجام یکی از طرحهایی که توسط یکی از 6 کشور ارائه شده است را میپذیرد.
طرح پیشنهادی مذکور که ایران آنرا خواهد پذیرفت احتمالاً بدین صورت است: غنیسازی اورانیوم و تحریمها پایان می پذیرد و گفتگوها نیز در عرض 45 روز پس از اتمام غنیسازی آغاز خواهد شد.
یک مقام ارشد دولتی که در گفتگوهای مذکور حضور دارد اظهار داشت: ارزیابی ما بر آن است که یکی از 2 سناریو ممکن در 6 ماه آینده تحقق یابد. با توجه به مصالح استراتژیک اسراییل مشخص است که اسراییل با آغاز گفتگوهای غرب با ایران آن هم در شرایطی که غنیسازی اورانیوم متوقف نشده است کاملاً مخالف است.
وزارت امور خارجه اسراییل گزارشی در تحلیل سناریوهای مذکور منتشر نمود، علاوه بر این در طول 2 ماه گذشته وزارت امور خارجه یک طرح 4 بندی را نیز جهت راهاندازی دور جدیدی از مبارزات دیپلماتیک علیه ایران آماده کرده است. طرح مذکور اقدامات علیه ایران را به 4 تیم واگذار میکند. تیم اول مسئول پیگیری اقدامات دیپلماتیک علیه اتمی شدن ایران است و در ارتباط مستقیم با وزارت امور خارجه و تشکیلات دفاعی اسراییل خواهد بود. عمده توجه این تیم بر افزایش فشار بینالمللی بر ایران متمرکز خواهد بود مسائلی چون تحریم اقتصادی ایران، بحث مربوط به سرمایهبرداری، لغو معاملات بویژه در حوزة انرژی، تحریم بانکهای ایرانی و... از جمله وظایف تیم دوم است.
تیم سوم مسئول پیگیری مسائل ایران در حوزههایی به جز حوزة اتمی است از جمله حقوق بشر، حمایت ایرانیان از گروههای ترور نظیر حماس و حزب الله است.
تیم چهارم در انجام اقدامات دیپلماتیک دیپلماسی عمومی خواهد بود نظیر به چاپ رساندن سرمقالههای متعدد در روزنامههای مختلف در سراسر دنیا، برگزاری جلسات اطلاعرسانی علیه ایران بویژه در دانشگاههای مختلف و منتشر نمودن اطلاعات بر علیه ایران در رسانهها.
آبان/ فلسطین
مخالفت مصر با عبور مذاکرهکنندگان حماس از گذرگاه رفح
روزنامة فلسطینپرس (12/8/1387-11/2/2008) احمد بحر نماینده جنبش حماس در نوارغزه گفت: مصر با عبور نمایندگان حماس از گذرگاه رفح مخالفت کرد. احمد بحر تصریح کرد: بسته ماندن متوالی گذرگاه رفح و عدم امکان جابجایی فلسطینیان، شرایط محاصره تحمیلی اسراییل بر نوارغزه را سخت تر کرده است.
وی در ادامه افزود: تداوم محاصره و تشدید آن و عدم تمایل مقامات مصری برای در هم شکستن محاصره، نشانگر عدم توانایی آنها در تداوم مذاکرات میان گروههای فلسطینی است.
نگرانی اتحادیه اروپا از تخریب منازل فلسطینیان
خبرگزاری غیررسمی معاً (20/8/1387-11/10/2008) اتحادیه اروپا نگرانی عمیق خود را از تخریب تعدادی از منازل فلسطینیان در شرق بیت المقدس اشغالی ابراز کرد.
ریاست دورهای اتحادیه اروپا، طی بیانیهای، اعلام کرد: «براساس حقوق بینالملل، این نوع اقدامات که مستقیماً بر زندگی ساکنان منطقه تأثیر می گذارد، غیرقانونی است و مقامات اسراییلی باید هر چه سریع تر به آنها پایان دهند». اتحادیه اروپا همچنین از اسراییل خواست که از انجام هر گونه اقدام یکجانبهای، خصوصاً در بیتالمقدس، که باعث اختلال در روند مذاکرات میشود، خودداری کند.
توافق حماس و فتح با طرح مصر
خبرگزاری غیررسمی معاً (20/8/1387-11/10/2008) نبیل شعث عضو کمیته مرکزی جنبش فتح موافقت حماس را با طرح مصر مبنی بر برقراری آشتی ملی اعلام کرد.
شعث تصریح کرد: مقامات مصری توافق حماس را با طرح مذکور به من ابلاغ کردند که این خبر موجب مسرت و خوشحالی من و ابومازن شد.
شعث در ادامه افزود: تمامی گروهها پس از ارائة نظراتشان مبنی بر تشکیل دولت وحدت ملی یا دولت تکنوکرات، با تشکیل دولت وفاق ملی هم رأی شدند. شایان ذکر است تشکیل دولتی با این نام، مستلزم مشارکت شخصیتهای دینی، سیاسی و اندیشمندی میباشد که بتواند محاصره را درهم شکسته و وحدت و همبستگی را مجدداً میان صفوف فلسطینی برقرار کرده و انتخابات همزمان ریاست تشکیلات خودگردان و شورای قانونگذاری را برگزار کند.
عضو کمیته مرکزی فتح تأکید کرد: در صورتی برگزاری همزمان انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان و شورای قانونگذاری امکان پذیر است که شکاف موجود میان گروههای فلسطینی از میان برداشته شود.
حضور سران عرب و رژیمصهیونیستی بر سر یک میز
روزنامه یدیعوت آحرونوت (22/8/1387-11/12/2008) رهبران عرب از جمله پادشاه عربستان به همراه شیمون پرز در یک مراسم ضیافت شام حضور یافتند.
بانکیمون دبیر کل سازمان ملل میزبان ضیافت شامی با حضور رهبران شرکت کننده در کنفرانسی 2 روزه بود که به هدف ترویج گفتوگوی جهانی پیرامون مذاهب، فرهنگها و ارزشهای مشترک برگزار می شود.
وی اظهار کرد: مشاهده رئیسجمهور اسراییل و رهبران جهان عرب دور یک میز شام، فوق العاده است.
یکی از عکاسان آسوشیتدپرس که اجازه یافت پیش از شروع مراسم از 40 مهمان ویژه عکس بگیرد، عنوان کرد هیچ تماسی بین پرز و ملک عبدالله برقرار نشد. پادشاه عربستان و پرز به سمت میز دبیر کل سازمان ملل رفتند و ملکعبدالله نزدیک بان کی مون نشست. رئیسجمهور (پرز) نیز پشت میزی دورتر نشست.
بانکیمون از اسراییل به دلیل وضعیت انسانی غزه انتقاد کرد و پرز نیز جواب داد که حماس مسئول این شرایط است. در صورت توقف پرتاب موشک از جانب این سازمان، مرزهای غزه باز خواهد شد. وی در ادامه از آرزوی خود برای ثمربخش بودن این کنفرانس در ایجاد ائتلافی علیه خشونت و تروریسم و افراطگرایان در خاورمیانه سخن گفت و عنوان که تلاش ایران برای سیطره بر منطقه به نام مذهب نه تنها برای اسراییل بلکه برای تمام جهان و کشورهای عرب میانه رو خطرناک است. وی افزود: طرح ابتکاری پادشاه عربستان امیدبخش است.
پرز قبل از ورود به سالن به خبرنگاران اسراییلی گفت که این کنفرانس نمایانگر تلاش ائتلاف عرب سنی برای مهار ایران در تسلط بر خاورمیانه است.
آبان/ صهیونیسم
تبریک AJC به اوباما
سایت کمیته یهودیان آمریکا (14/8/1387-11/4/2008)- کمیتة یهودیان آمریکا (AJC) بعد از انتخاب باراک اوباما به عنوان چهل و چهارمین رئیسجمهوری آمریکا پیام تبریکی بدین مضمون برای وی ارسال کرد:
رئیسجمهور عزیز اوباما:
کمیتة یهودیان آمریکا گرمترین تبریکها را در خصوص پیروزی تاریخی شما و همچنین تعهد خود را در جهت حمایت کامل از شما به عنوان رهبر ملت بزرگ آمریکا اعلام میکند.
ما شروع فصل جدیدی را در تاریخ آمریکا جشن میگیریم و میدانیم کارهایی که اکنون شما پیش رو دارید عبارتند از: تشکیل دولت، تهیه برنامه کاری و برآورده کردن انتظارات ملت و همچنین جامعه جهانی. اما شاید هیچ کجا ضروریتر از خاورمیانه نباشد. جایی که پیشرفت ایران در دستیابی به تسلیحات هستهای سریعتر شده {!} و رهبری آمریکا و متحد دمکرات آن یعنی اسراییل برای برقراری صلح و ثبات بسیار ضروری است.
گسترش آنتیسمیتیسم در اروپا
سایت یهودیان اروپا ( /8/1387-11/6/2008) نظرسنجی انجام شده توسط یکی از اتاقهای فکر آمریکا نشان میدهد که احساسات آنتیسمیتیستی در بیشتر کشورهای اروپایی رو به گسترش است و در اسپانیا به وضعیت اسفباری رسیده است به گونهای که در این کشور ظرف سه سال گذشته به دو برابر افزایش یافته است.
در این نظرسنجی، احساسات ضدیهودی در کشورهای اروپایی اسپانیا، لهستان، روسیه، آلمان، فرانسه و انگلیس به این موضوع، نظرسنجی توسط مرکز نظرسنجی آمریکایی PEW مورد بررسی قرار گرفته است. برای پاسخ به این موضوع، از ماه مارس تا آوریل از بیش از هزار و 700 نفر نظرسنجی به عمل آمد که در نتیجه آن بیش از یک سوم لهستانیها و روسها گرایشهای آنتیسمیتیستی داشتند در حالی که این نسبت به طور معناداری در آلمان 25 درصد و فرانسه 20 درصد کاهش داشت. انگلیس بطور مشخص کشوری بود که افزایش آنتیسمیتیسم در آن ملموس نبود زیرا فقط 9درصد از مردم این کشور نسبت به یهودیها احساسات ناخوشایندی داشتند که تقریباً نسبت به سالهای گذشته تغییر چندانی نداشته است. در دیگر کشورهای مورد مطالعه بخصوص اسپانیا آنتیسمیتیسم رو به افزایش بوده زیرا این نسبت به ظرف 3 سال اخیر از 21 درصد به 46 درصد رسیده است.
در بخش دیگر این نظرسنجی اشاره شده است که برخوردهای منفی با یهودیها در کشورهای اروپایی بیشتر از طرف افراد مسن و کم سواد انجام میشود و بیشتر برخوردها در این سالها از طرف این دو گروه گزارش شده است. این نظرسنجی میافزاید که اروپاییها نسبت به مسلمانان هم مانند یهودیان احساس ناخوشایندی دارند. به عنوان مثال 52 درصد اسپانیاییها، 50 درصد آلمانیها، 46 درصد لهستانیها، نزدیک به 40 درصد فرانسویها، یک سوم روسها و یک چهارم انگلیسیها بیان داشتهاند که نسبت به مسلمانان احساس ناخوشایندی دارند.
با این وجود، مطالعات نشان میدهد که نگاه منفی به مسلمانان از سال 2006 در آلمان و اسپانیا و دیگر کشورها رو به کاهش گذاشته است. شواهد حاکی است در سال 2006 از هر ده نفر اسپانیایی 6 نفر نسبت به مسلمانان دید منفی داشتند که نسبت به امسال این نسبت کاهش داشته است، در آلمان این نسبت دو سال گذشته از 54 درصد به 50 درصد سقوط داشته است.
تبریک کنفرانس رؤسا به باراک اوباما و جوزف بایدن
سایت کنفرانس رؤسا (15/8/1387-5/11/2008) کنفرانس رؤسا به مناسبت پیروزی باراک اوباما و جوزف بایدن معاون وی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، به آنها تبریک گفته و آن را یک «حادثه تاریخی برای کشورمان» قلمداد کردند.
هارولد تانر (Harold Tanner)، رئیس و مالکوم هوئنلین (Malcom Hoenlein) معاون اجرایی کنفرانس رؤسا اظهار داشتند: ما مشتاق همکاری با اوباما رئیس جمهور منتخب، بایدن معاون منتخب رئیسجمهور و دولت او برای پرداختن به چالشهای شدید داخلی و خارجی پیشروی هستیم. چالشهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی اقتضا میکنند که همة منابع و قوای کشورمان با دولت جدید همکاری و تشریک مساعی نمایند. ما ضمن سپاسگذاری از سناتور مک کین برای تلاشهای گذشتهاش و فرماندار پالین اعلام میداریم که این انتخابات، یک انتخابات تاریخی بود و مشارکت گستردة مردم آمریکا در این فرآیند دمکراتیک، حیاتی و مهیج است. افرادی که برای اولین بار در انتخابات ثبتنام و شرکت کردند، منبع عظیم انرژی هستند که باید موجبات رشد و توسعه آن فراهم شود. توجه جهانی به این رقابت انتخاباتی، موجب بهبود جایگاه ایالات متحده و افزایش تعهد این کشور به مبانی و ارزشهایی خواهد شد که ملت ما را به راهنمای آزادی و عدالت برای جهان مبدل ساخته است.
51 نهاد عضو سازمان کنفرانس رؤسا، علیرغم تفاوت دیدگاهها و نظرات، همگی در مورد یک آمریکای قدرتمند و پرتوان برای پرداختن به مسائل مهم داخلی و بینالمللی اتفاقنظر دارند. ما اطمینان داریم که رابطة ویژه با اسراییل که مبتنی بر ارزشها و اهداف مشترک میباشد، همچنان در مسیر تلاشهایمان برای تعامل با چالشهای قرن بیست و یکم، رو به پیشرفت و توسعه خواهد بود.
اعتراض یهودیان به نشست ضداسراییلی در پارلمان بلژیک
سایت کنگره جهانی یهود (28/8/1387-18/11/2008) جامعه یهودیان بلژیک، حضور نمایندگان حزبالله را در کنفرانسی که در ساختمان پارلمان بلژیک برگزار شده بود، محکوم کردند.
پارلمان بلژیک، اجازة برگزاری کنفرانسی را تحت عنوان «رنج و مقاومت زندانیان فلسطینی» که توسط اتحادیة بینالمللی بینالمجالس حامی فلسطین سازماندهی شده بود، صادر کرد.
حسین الحاج حسن، یکی از نمایندگان پارلمان لبنان و از اعضای مؤسس حزبالله و عبدالله کثیر مدیر ایستگاه تلویزیونی المنار طی این گردهمایی سخنرانی کردند. چند دولت اروپایی از جمله فرانسه و آلمان پخش برنامههای این شبکه را ممنوع کردهاند.
این کنفرانس در کاخ ملت (palace of the Nation) محل حضور و اجتماع نمایندگان پارلمان بلژیک و سنای این کشور برگزار شد. مکان مذکور را فؤاد الحسینی (Fouad Lahssaini) از حزب سبز بلژیک اجاره کرده بود. سخنرانان در این گردهمایی، اسراییل را دولت نژادپرست نامیده و مقاومت حزبالله علیه نازیسم اسراییلی را با مقاومت مردم بلژیک علیه نازیها مقایسه کردند.
(CCOJB) سازمان حامی سازمانهای یهودی بلژیک، برگزاری این کنفرانس را توسط پارلمان این کشور محکوم کرد و حزبالله را یک حزب آنتیسمیتیک و سازمانی تروریستی و مسئول چندین حمله از جمله حمله به مرکز جامعه یهودیان بوئنوس آیرس در سال 1994 قلمداد نمود.
آبان/ رژیمصهیونیستی
درگیری شهرکنشینان با پلیس رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (6/8/1387-27/10/2008) شورشهای لجام گسیختة شهرکنشینان و اهانتهای آنها به سربازان و نیروهای پلیس که در تخلیه مزرعه فدرمن (Federman Ferm) در حوالی کریات اربع (Kiryat Arba) شرکت داشتند، نشانگر قانونشکنی و ماهیت خطرناک اعتراضات شهرکنشینان است. رفتار ناشایست معترضین به تخلیه، نشانة هیچ چیز غیر از تروریسم نیست و در یک کلام می توان گفت: افشاندن بذر ترس و ارعاب است. تصور اینکه مبادرت هر گروهی در اسراییل اعم از یهودی یا عرب به حمله مجریان قانون و نیروهای دفاعی اسراییل بدون مجازات باقی بماند، دشوار است. جامعة اسراییل عادت کرده است که با قانون شکنان شهرکنشین رفتار ویژه ای داشته باشد. اما شهرکنشینان در طول این تخلیه، از قانونشکنیهای گذشته خود نیز پا فراتر گذاشتند. سربازان نیروهای دفاعی اسراییل (IDF) در این خصوص اظهار داشتند: معترضین خطاب به آنها گفته اند:«شما باید از دشمنانتان شکست بخورید، همة شما باید سرنوشتی مثل گیلاد شالیت داشته باشید، همه شما باید کشته شوید، همة شما باید قتل عام شوید، لیاقت شما چنین است». این معترضین حصارهای الکتریکی را خراب کردند، به سربازان و فلسطینیهای ساکن در منطقه سنگ پرتاب کردند، 2 پلیس را مجروح کرده و به خودروهای آنها خسارت وارد کردند و حتی قبرهای گورستان مسلمانان را که در همان حوالی بود خراب کردند. همانطور که انتظار میرفت.
اکنون که خطمشی شهرکنشینان آنها را به این قانونشکنیهای کشانده است، دولت باید مصممتر از گذشته به تخلیه پستهای بازرسی غیرقانونی ادامه دهد. ایهود باراک، وزیر دفاع که قول داده است 57 پست بازرسی نظیر مزرعه فدرمن را تخلیه کند باید با این تروریسم شهرکنشینان مقابله کند. هر نوع تلاشی برای سازش و مذاکره با نمایندگان این شهرکنشینان یک پیماننامه برای ترور به وجود خواهد آورد و رها کردن گروه خطرناکی از اشرار است که مستعد نابود کردن و ویرانی هستند.
تلاش لیونی برای برگزاری انتخابات زودهنگام
روزنامه هاآرتص (6/8/1387-27/10/2008) زیپی لیونی رهبر جدید حزب کادیما پس از ملاقات با شیمون پرز رئیسجمهور اسراییل و اعتراف به ناتوانی در پیشبرد مذاکرات ائتلاف با احزاب سیاسی مختلف، خواستار برگزاری هر چه سریعتر انتخابات زودهنگام پارلمانی شد. وی در همین ارتباط به «یوئل حسون» رئیس فراکسیون پارلمانی حزب حاکم کادیما دستور داد لایحهای را با هدف انحلال کنست هفدهم و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در اختیار هیئت رئیسة کنست قرار دهد. تصمیم لیونی مبنی بر برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی پس از آن صورت گرفت که احزاب شاس، بازنشستگان و یهدوتهتوراه با پیوستن به دولت تحت رهبری وی مخالفت کردند. لیونی در کنفرانس مطبوعاتی ویژهای که پس از اعلام انصراف وی از تشکیل دولت ائتلافی برگزار شد، از مطالبات سنگین احزاب مذکور در ازای پیوستن به ائتلاف به عنوان «باجخواهی سیاسی» یاد کرد. اگرچه به موجب قانون، رئیس جمهور می تواند فرد دیگری را به غیر از لیونی برای تشکیل کابینه انتخاب کند اما با توجه به موافقت وی با درخواست لیونی برای برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام، کنست 24 روز فرصت دارد روند قانونی انحلال خود را طی کند.
گفتنی است نظرسنجی جدید مؤسسه تحقیقاتی دهاف نشان می دهد که در صورت برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام که به گفتة کارشناسان بالغ بر 2 میلیارد شیکل هزینه مالی در برخواهد داشت، حزب کادیما، لیکود و کارگر به ترتیب 29، 26 و 11 کرسی از مجموع 120 کرسی کنست را در اختیار خواهند گرفت. به گفتة منابع آگاه، پرز در مراسم افتتاحیة دورة زمستانه کنست پس از مشورت با نمایندگان احزاب حاضر در کنست، تصمیم خود در مورد برگزاری انتخابات زودهنگام را رسماً اعلام خواهد کرد.
مخالفت با برگزاری دور پنجم مذاکرات با سوریه
روزنامه جروزالیمپست (10/8/1387-31/10/2008) زیپی لیونی رهبر حزب حاکم کادیما و وزیر امور خارجة اسراییل در پی انتشار گزارشاتی مبنی بر تلاش اولمرت برای برگزاری دور جدید مذاکرات صلح با سوریه، انجام این مذاکرات توسط اولمرت را نادرست و غیرقابل قبول دانست. وی در این باره تصریح کرد: انجام مذاکرات صلح با سوریه تا پیش از برگزاری انتخابات سراسری و تشکیل دولت جدید در صورتی بلامانع است که این مذاکرات صرفاً به منظور جلوگیری از توقف روند کلی مذاکرات صورت گیرد. در پی درخواست اولمرت از ترکیه برای میانجیگری دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان اسراییل و سوریه، نمایندگان پارلمانی حزب لیکود نیز با بیان اینکه اولمرت هم اکنون تنها در رأس یک دولت انتقالی است و از اختیارات لازم برای انجام چنین اقدامی به نیابت از کشور اسراییل برخوردار نیست، دادخواستی را برای توقف اولمرت به دفتر دادستانی اسراییل ارسال کردند.
در بخشی از این دادخواست آمده است: به موجب قانون، یک دولت انتقالی نمی تواند بر سر منافع حیاتی اسراییل مذاکره کند. در مقابل، یکی از مقامات دفتر نخست وزیری اسراییل در واکنش به اعتراضات احزاب راستگرا گفت: اولمرت از محدودیت های قانونی خود به عنوان رهبر یک دولت انتقالی آگاه است و هدف او از برگزاری دور پنجم مذاکرات با سوریه چیزی جز جلوگیری از به فراموشی سپرده شدن دستاوردهای مذاکرات گذشته و دور کردن این کشور از ایران و حزبالله نیست.
در همین ارتباط، لیونی نیز در تازه ترین اظهارنظر خود راجع به روند مذاکرات صلح با سوریه، تداوم این مذاکرات را - حتی در صورت پیروزی مجدد حزب کادیما در انتخابات سراسری آینده- منوط به قطع شدن روابط این کشور با ایران و حزب ا... دانست.
اظهارات توهینآمیز لیبرمن علیه حسنی مبارک
روزنامه یدیعوت آحرونوت (11/8/1387-11/1/2008) آویگدور لیبرمن عضو کنست بار دیگر از الفاظ توهینآمیز دربارة حسنی مبارک رئیسجمهور مصر استفاده کرد. وی گفت: اگر مبارک مایل نیست از اسراییل دیدار کند تنها جایی که میتواند برود «جهنم» است. این الفاظ نه تنها مؤدبانه و سیاسی نیست بلکه به هیچ عنوان هوشمندانه هم محسوب نمیگردد. لیبرمن تنها یک عضو اپوزیسیون در کنست است. زمان کوتاهی پس از اظهارات لیبرمن مقامات اسراییل با مبارک تماس برقرار کرده و درخصوص این اتفاق با وی گفتگو کردند البته این اولین بار نیست که مبارک با چنین الفاظی از جانب سیاستمداران اسراییلی مواجه میشود.
مقامات اسراییلی در توجیه سخنان لیبرمن به مبارک اظهار داشتند که وی (لیبرمن) دارای شخصیتی تند و خشن است و نمایندة هیچ شخص یا گروهی محسوب نمیشود. این مقامات ضمن ابراز تأسف از این اتفاق مصر را متحد استراتژیک خود و دارای ملتی بزرگ خطاب کردند.
حزب ملی- مذهبی در آستانة انحلال
روزنامه جروزالیمپست (13/8/1387-11/3/2008) حزب راستگرای ملی- مذهبی که دومین حزب قدیمی اسراییل به شمار میرود، در پی تصمیم اخیر «زفلون اورلیف» رهبر این حزب مبنی بر تشکیل یک حزب راستگرای جدید، در آستانة انحلال قرار گرفت. به گفتة منابع آگاه در کنست، اورلیف با پیش بینی دشواری رقابت در انتخابات سراسری آینده، تصمیم به انحلال حزب ملی- مذهبی و تشکیل یک حزب راستگرای جدید با همکاری حزب اتحاد ملی گرفته است. پیش از انتخابات سراسری گذشته نیز حزب ملی- مذهبی مجبور شد برای افزایش شانس حضور خود در کنست هفدهم، با حزب اتحاد ملی وارد ائتلاف شود. گفتنی است حزب ملی- مذهبی که نمایندة جنبش صهیونیسم مذهبی به شمار میرود، تاکنون تقریباً در تمامی دولتهای ائتلافی اسراییل (به استثنای دولت اولمرت) حضور داشته است. بیشترین میزان انتقاد از حزب ملی- مذهبی زمانی صورت گرفت که این حزب در سال 2005 تعلل زیادی در خروج از دولت ائتلافی شارون و نشان دادن اعتراض خود نسبت به طرح عقبنشینی از غزه به خرج داد.
در واکنش به تصمیم اخیر اورلیف، 2 تن از سیاستمداران شاخص حزب اتحاد ملی یعنی «افی ایتام» و «آریه الداد» اعلام کردند که به نمایندگی از حزب جدید، اورلیف وارد رقابتهای پارلمانی آینده نخواهد شد. ایتام اخیراً در پی انتشار خبر عضویت «بنی بگین» فرزند مناخیم بگین نخست وزیر اسبق اسراییل در حزب لیکود، نسبت به پیوستن به این حزب ابراز تمایل کرده است.
واکنش سران رژیمصهیونیستی به پیروزی اوباما
سایت کریف (19/8/1387-11/9/2008)، رؤسای دولت اسراییل پیروزی باراک اوباما را در انتخابات ریاست جمهوری به او تبریک گفتند و روابط صمیمانه بین دو کشور و منافع مشترک اسراییل و آمریکا را خاطر نشان کردند.
بعد از پیام تبریک به باراک اوباما از او درخواست کردند برای مقابله با خطر نظامی ایران و احتمال حمله به اسراییل که تهدید جدی برای آنها می باشد، در یک مذاکره بدون واسطه با ایران گفتگو کند.
زیپی لیونی وزیر امور خارجه اسراییل در رادیو اسراییل خطاب به اوباما گفت:«ما در یک موقعیت مشابه قرار داریم، دیگر تحریم ایران فایده ندارد و آخرین شانس برای جلوگیری از خطر نظامی ایران، گفتگو با این کشور است و ما از شما می خواهیم که بی واسطه با ایران به بحث و گفتگو بپردازید».
زیپی لیونی همچنین اشاره کرد که احتمال تغییر سیاست آمریکا در خاورمیانه وجود دارد و اوباما بعد از پیروزی در انتخابات می تواند این تغییر را بوجود آورد.
زیپی لیونی اولین مسئول اسراییلی است که خواستار تغییر سیاست آمریکا در خاورمیانه میباشد و از گفتگو میان ایالات متحده و ایران استقبال میکند.
زیپی لیونی که رئیس حزب کادیما در کنست اسراییل است، اظهار داشت: نخستوزیر آینده اسراییل که در رأی گیری 10 فوریه 2009 انتخاب خواهد شد، قطعاً با دست یافتن ایران به سلاح هستهای و قرارگیری در شمار کشورهای با توانمندی هستهای مخالفت خواهد کرد.
خشم افکار عمومی نروژ از همکاری با رژیمصهیونیستی
خبرگزاری غیررسمی معاً (28/8/1387-18/11/2008) گروههای جامعه مدنی نروژ از پیشرو بودن دولت آنها در سمینار تحقیق و تجارت با هدف تقویت همکاری نروژ و اسراییل، سخت برآشفتند.
این کنفرانس در 3 نوامبر توسط «ریموند جانسن» وزیر امور خارجه نروژ در اسلو در میان جمع کثیری از معترضین از جمله تحریمکنندگان فلسطینی، کمیته ملی تحریم و محرومیت (BNC)، اتحادیه جوانان سوسیالیست نروژ و چندین اتحادیه نروژی دیگر برگزار شد.
تحریمکنندگان نروژی همچنین علیه نقض وحشیانه حقوق بشر در فلسطین توسط اسراییل اعلامیهای صادر کردند که توسط اتحادیه کارگران حمل و نقل، اتحادیه کارگران (IT) و اتحادیه های تجارت در اسلو (LO) امضا شد. این تحریم همچنین توسط گروه کمک مردمی، چندین جنبش و حزب جوانان چپگرا حمایت شد و تمامی آنها خواستار عذرخواهی دولت نروژ شدند.
نگرانی رژیمصهیونیستی از به خطر افتادن صادرات خود به اروپا
روزنامه هاآرتص (29/8/1387-19/11/2008) اختلاف قدیمی میان اسراییل و اتحادیة اروپا بر سر صادرات اسراییل از اراضی اشغالی 1967 یک بار دیگر به سوژة داغ رسانهها تبدیل شده است. به گفته منابع آگاه، اتحادیه اروپا، خواهان به رسمیت شناخته شدن تفاهنامة تجاری فلسطین و اتحادیة اروپا از سوی اسراییل است اما اسراییل معتقد است که به رسمیت شناختن این تفاهنامه به معنای به رسمیت شناختن تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان یک دولت مستقل است. به اعتقاد اسراییل، برخلاف آنچه در توافقات گمرکی اتحادیه اروپا و تشکیلات خودگردان فلسطین آمده است، کالاهایی که از اراضی اشغالی 1967 به اروپا صادر میشوند، باید مشمول توافقنامه تجاری اسراییل و اتحادیه اروپا باشند.
در همین راستا، انگلیس نیز در اقدامی جدید با بیان اینکه کالاهایی که با نام اسراییل به این کشور صادر می شوند، در واقع در اراضی اشغالی 1967 تولید می شوند، شرکتهای صادرکنندة اسراییلی را به نصب برچسبهای تقلبی بر روی کالاهای صادراتی فلسطینی متهم کرده است. به گفتة منابع آگاه، هدف انگلیس از انجام این کار، تحمیل فشار اقتصادی بر اسراییل به منظور توقف شهرک سازی در اراضی اشغالی 1967 و انعقاد یک توافقنامة نهایی صلح با فلسطینیان است.
در حال حاضر، عمده نگرانی اسراییل از این بابت است که زیر سؤال بردن کالاهایی که از اراضی اشغالی 1967 به اروپا صادر می شوند، بر دیگر صادرات اسراییل به اروپا نیز تأثیرگذار باشد. اسراییل صریحاً اعلام کرده است که تنها در صورتی موضع خود در قبال صادرات کالا از اراضی اشغالی 1967 را تغییر خواهد داد که فلسطینیان حق موجودیت آن در همسایگی خود را به رسمیت بشناسند. گفتنی است حجم صادرات کالا از اراضی اشغالی 1967 به اتحادیة اروپا بالغ بر 120 میلیون دلار در سال است.
آذر/ فلسطین
برگزاری دومین کنفرانس سرمایهگذاری فلسطین در نابلس
خبرگزاری غیررسمی معاً (1/9/1387-21/11/2008) دومین کنفرانس سرمایهگذاری فلسطین، با حضور جمعی از سرمایهگذاران فلسطینی و عرب که از مسیر اردن وارد فلسطین شدند، در نابلس آغاز به کار کرد. ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان و سلام فیاض نخست وزیر دولت فلسطین نیز در آن شرکت کردند.
زیاد النبتاوی تاجر فلسطینی گفت: کنفرانس به مدت 2 روز با شرکت 240 سرمایهگذار عرب برگزار میشود که از این تعداد 6 تن از کشورهای خلیج فارس و 50 تن از داخل اسراییل هستند.
وی همچنین اشاره کرد: ارزش پروژههای در دست بررسی در این کنفرانس بیش از 700 میلیون دلار که قرار است در زمینه های مختلف هزینه شود، اما از نظر مالی هدف اصلی کنفرانس شکستن محاصره نابلس است.
تجار اسراییلی شرکتکننده در این کنفرانس برای ورود به نابلس از دولت اسراییل «اجازه ورود» گرفتند زیرا که به طور معمول ورود به مناطقA در کرانه باختری، مانند شهر نابلس، برای شهروندان اسراییلی غیرقانونی است.
برگزاری بزرگترین همایش حق بازگشت در دمشق
روزنامة القدس (3/9/1387-24/11/2008) کاخ امویان دمشق، شاهد برگزاری کنفرانس عربی – بینالمللی حق بازگشت بود. طی افتتاحیه این کنفرانس، نمایندگانی از 54 کشور عربی و خارجی از جمله نمایندگان اتحادیه ها، احزاب و انجمن ها، اصناف و رهبران فلسطینی، سوری و عربی به سخنرانی پرداختند. همچنین در طول این کنفرانس، چندی از نخبگان نیز سخنانی ایراد خواهند کرد و 22 نشست با حضور بیش از 170 کارشناس و پژوهشگر برگزار خواهد شد. علاوه بر این در حاشیه آن، کارگاهها، مراسم شب شعر و نمایشگاههایی با موضوع حق بازگشت و تصویر وضعیت پناهندگان فلسطینی برگزار میشود.
- خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس طی سخنانی در آغاز این کنفرانس خواستار شکستن حلقة محاصرة تحمیل شده از سوی اسراییل بر نوارغزه شد و عنوان کرد تراژدی این منطقه، لکة ننگی برای حکومتهای عربی و اسلامی است. وی افزود هر کشور عربی می تواند، یک کشتی به غزه ارسال کند. مشعل در ادامه تأکید کرد حق بازگشت لغو ناشدنی است و هیچ کس نمی تواند در آن تغییری ایجاد کند.
هدف این همایش دو روزه، تأکید بر حق بازگشت پناهندگان به عنوان یکی از معیارهای ثابت فلسطین و عدم پذیرش هرگونه مذاکره در مورد آن از جمله پروژه های اسکان است. علاوه بر این، همایش مذکور میکوشد تا با اعاده جایگاه حقیقی حق بازگشت، موقعیت مرکزی آن را در قضیه فلسطین بازیابد و حمایت بینالمللی را از آن جلب کند. بیانیه پایانی این همایش نیز متضمن تأکید بر حق بازگشت خواهد بود.
گفتنی است حق بازگشت، اهمیت بسزایی در مناقشه عربی- اسراییلی داشته و به عنوان موضوع محوری مسئله فلسطین، شاخص حل و فصل عادلانه یا غیرعادلانه این نزاع می باشد. قطعنامه 194 صادره در سال 1948، بر بازگشت بی قید و شرط پناهندگان فلسطینی به شهرها و روستاهایشان تأکید دارد.
در بند 11 این قطعنامه بر پرداخت غرامت مناسب به آنان نیز تأکید شده است.
از سال 1949، سازمان ملل حدود 30قطعنامه مهم به تصویب رسانده که همگی بر مفاد بند 11 قطعنامه 194 یعنی بازگشت فوری به روستاها و شهرهایی که پناهندگان از آنجا آواره شدهاند و دریافت غرامت مناسب تأکید دارند. همچنین دایره حقوقی سازمان ملل طی سالهای 1949 و 1950، 6 تحلیل را در مورد تفسیر بند 11 و اجرای آن منتشر ساخته است.
در 10 دسامبر سال 1969، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه 2535/ ب را تصویب کرد که طی آن عنوان شده، مجمع عمومی این مسئله را که مشکل پناهندگان فلسطینی پیامد انکار حقوق ثابت و غیرقابل تغییر آنهاست به رسمیت میشناخت. حقوقی که در منشور سازمان ملل و بیانیه جهانی حقوق بشر ذکر شدهاند.
در 8 دسامبر 1970 مجمع عمومی قطعنامه 2672 را تصویب کرد که به وضوح و به طور کامل بر حق ملت فلسطین تأکید دارد. همچنین قطعنامه 2628، 2728، 2649 و 3236 هر یک این مسئله را مورد تأکید جدی قرار دادهاند.
در سال 1975، 2 حادثه مهم اتفاق افتاد. مجمع عمومی با تصویب قطعنامه 3379، صهیونیسم را شکلی از اشکال تبعیض نژادی قلمداد کرد و در قطعنامه 3376 خود، تشکیل کمیتهای را برای یک برنامه اجرایی به منظور بازپس گیری حقوق ملت فلسطین خواستار شد ولی طی 4 بار ارائه آن به شورای امنیت در فاصلة 1976 تا 1980، با وتو آمریکا مواجه شد.
تهدید ابومازن برای برگزاری انتخابات
خبرگزاری غیررسمی معاً (3/9/1387-23/11/2008) محمود عباس (ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد در صورت عدم توافق با حماس، تا آغاز سال 2009 خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست تشکیلات خواهد شد.
با توجه به اینکه اکثر کرسیهای پارلمان در اختیار حماس قرار داشته و آنها خواهان برکنارهگیری عباس از تشکیلات خودگردان هستند، میتوان این بیانیه را به نوعی عقبنشینی و تغییر رویة عباس دانست.
در پی قطع مذاکرات از سوی حماس به علت دستگیری تعدادی از اعضای این جنبش در کرانهباختری، این مذاکرات بی نتیجه مانده است.
حماس انتخابات زودهنگام را نپذیرفته و خواستار ادامه کار شورای قانونگذاری فلسطین تا زمان پایان دورة خود در سال 2010 میباشد.
در همین حال «فوزی برهوم» سخنگوی حماس به کارشکنی عباس در مذاکرات و عدم جدیت وی در پیروی از گفتگوی ملی اشاره کرده است. وی اظهار داشته که حماس ساف و تصمیماتش را به رسمیت نمیشناسد.
نافذ عزام از رهبران جهاد اسلامی نیز گفت که این انتخابات را به رسمیت نشناخته و آن را در سایه اشغالگری اسراییل میداند.
عدم چشمپوشی از حق بازگشت آوارگان فلسطینی
روزنامة الحیاه الجدیده (4/9/1387-24/11/2008) خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در جریان کنفرانس حق بازگشت آوارگان به سرزمینشان – که در دمشق برگزار شد- تأکید کرد: سکوت مرگبار کشورهای عربی و جامعه بین المللی در قبال محاصره و اقدامات جنایتکارانه نیروهای اشغالگر ننگین است.
وی در رابطه با حق بازگشت آوارگان فلسطینی خاطرنشان کرد: هر کس که بر سر حق بازگشت مذاکره کند در واقع با کسانی که قصد اسکان آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها و تعیین میهنی جایگزین برای آنان دارند، همدست است. خالد مشعل همچنین از باراک اوباما رئیسجمهور منتخب آمریکا خواست تا هر چه زودتر نوید آزادی را به ملت فلسطین، عراق و افغانستان بدهد.
تهدید به برگزاری انتخابات در کرانه باختری
روزنامه الحیاهالجدیده (5/9/1387-25/11/2008) نمر حماد مشاور سیاسی رئیس تشکیلات خودگردان تصریح کرد: در صورتی که حماس مانع برگزاری انتخابات شورای قانونگذاری و ریاست تشکیلات خودگردان در نوارغزه شود، این انتخابات حتماً در کرانهباختری برگزار خواهد شد. وی گفت: روی کار آمدن محمود عباس در آغاز سال آتی برای تمامی گروهها فرصتی جهت ثمربخش بودن گفتگو ایجاد میکند.
از سوی دیگر رهبران جنبش حماس تأکید کردند: ابومازن حق ندارد انتخابات شورای قانونگذاری و ریاست تشکیلات خودگردان را در موعد دیگری برگزار کند. این اقدام از سوی فتح اقدامی غیرقانونی بوده و به لیست سایر موارد غیرقانونی فلسطین افزوده میشود.
علاوه براین، شورای مرکزی ساف، وجهه قانونی ندارد. گفتنی است این شورا فعالیت خود را برای نخستین بار از یک سال پیش آغاز کرده است.
تأکید محمودعباس به گزینه سازش
خبرگزاری غیررسمی معاً (9/9/1387-29/11/2008) محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در خلال سخنرانی شامگاه شنبه اعلام کرد که برای فلسطینیها گزینه آشتی و سازش، همچنان به عنوان یک انتخاب استراتژیک و منطقی مطرح است.
عباس همچنین طی سخنان خود در کنفرانس توسعه سرمایهگذاری در دوحة قطر خاطرنشان کرد که رهبر فلسطینیها، از هیچ تلاشی برای نشان دادن این امر که به دنبال ایجاد صلحی همه جانبه است، فروگذار نکرده است.
عباس افزود: هرگونه صلح و سازش منوط به عقبنشینی اسراییل تا مرزهای 1967 و واگذاری بیتالمقدس شرقی به عنوان پایتخت دولت فلسطین است.
مذاکرات حماس در خصوص آینده آتشبس
خبرگزاری غیررسمی معاً (12/9/1387-2/12/2008) جنبش حماس با دیگر گروههای فلسطینی در خصوص توافقنامه آتشبس با اسراییل که در 19 دسامبر منقضی خواهد شد، به رایزنی خواهد پرداخت. توافقنامه آتش بس که در ژوئن گذشته به اجرا درآمد از اسراییل و تمامی گروههای فلسطینی خواست اقدامات نظامی در نوارغزه را متوقف کنند.
پس از گذشت نزدیک به یک ماه، بروز خشونت در نواحی مرزی، از جمله حمله اخیر اسراییل در 4 نوامبر، باعث تضعیف آتشبس شد. اسراییل همچنین حلقة محاصره را تنگتر کرد و مانع ارسال موادغذایی، سوخت، دارو و دیگر کالاها به نوارغزه شد. بر همین اساس، مذاکرات به صورت دوجانبه میان حماس و جهاد اسلامی آغاز خواهد شد و نشستها با دیگر گروههای فلسطینی نیز تا عید قربان ادامه خواهد داشت.
به گفتة مقامات حماس، نشستها شامل جلسات همفکری در خصوص تمامی جوانب آتش بس و تمدید آن خواهد بود. حماس رسماً اعلام کرده که همچنان به آتش بس متعهد است، ولی شاخه نظامی آن اخیراً شروع به پرتاب راکتهای دست ساز به اسراییل کرده و دیگر گروههای نظامی مانند کمیته مقاومت مردمی نیز اعلام کرده اند که آتش بس سقوط کرده است.
«ایمن طاها» از رهبران بلندپایه حماس، اظهار کرد که گروه متبوع وی، هرگز نظر خود را بر دیگر احزاب تحمیل نخواهد کرد.
وی افزود: در نشستهای بعدی، پس از همفکری، تصمیم نهایی در خصوص آتش بس اتخاذ خواهد شد.
مخالفت جهاداسلامی با تمدید آتشبس
خبرگزاری غیررسمی معاً (15/9/1387-5/12/2008) جنبش جهاد اسلامی به دلیل بسته ماندن گذرگاهها، تحمیل محاصره و تجاوزات مداوم علیه ملت فلسطین، با تمدید مدت آتشبسمنعقد شده با اسراییل مخالفتکرد.
خالد البطش یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی گفت: ما هرگز آتشبس یکجانبه را قبول نخواهیم کرد، چرا که تنها اسراییل از این توافق سود می برد. وی ادامه داد: ما ترجیح میدهیم که بر اثر گرسنگی بمیریم ولی با تمدید آتشبس موافقت نکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر حماس نظر خود را مبنی بر تمدید آتشبس تحمیل کند، شما چه خواهید کرد؟ تصریح کرد: حماس آتش بس را بر ما تحمیل نمیکند و اگر حماس خواستار تمدید آتشبس باشد، پس چرا با ما به مشورت می نشیند. حماس میداند که جنبش جهاد اسلامی یک قدرت سازنده و تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: مقاومت تنها گزینه برای تقویت همبستگی ملی و درهم شکستن محاصره است.
مخالفت با عقبنشینی از 93 درصد از اراضی کرانهباختری
روزنامه دنیاالوطن (23/9/1387-13/12/2008) احمد قریع رئیس تیم مذاکرهکننده فلسطین تصریح کرد: مردم فلسطین با پیشنهاد اسراییلیها مبنی بر عقبنشینی از 93 درصد از اراضی کرانه باختری مخالفت کردند، چرا که مردم فلسطین هدف از پیشنهاد مقامات اسراییل را نظارت این رژیم بر بزرگترین شهرکهای یهودی در کرانه باختری دانستند. گفتنی است در این شهرکها 300 هزار شهرکنشین اسراییلی زندگیمیکنند.
وی طی دیدار با روزنامهنگاران در رامالله گفت: فلسطینیان همچنین با پیشنهاد اسراییل مبنی بر بازگشت تنها 5 هزار پناهنده فلسطینی به اراضی 48 مخالفت کردند و خواستار بازگشت تعداد بیشتری شدند.
آذر/ صهیونیسم
تحریم نشست بازنگری دوربان توسط رژیم صهیونیستی
سایت کریف (1/9/1387-21/11/2008) در جلسهای که در رابطه با نشست دوربان 2 در دفتر مرکزی کریف برگزار شد، «سامی راوال» سفیر اسراییل در فرانسه اعلام کرد، کشور متبوع وی در کنفرانس ژنو که از تاریخ 20 تا 24 آوریل سال 2009 برگزار میشود، شرکت نخواهد کرد.
«سامی راوال» در این جلسه افزود: کنفرانس دوربان در سال 2001 برای جامعه اسراییل یک شوک غیرمنتظره بود و اکنون نیز نشانه های نگران کننده ای وجود دارد که کنفرانس دوربان 2 نیز به محلی برای تجمع آنتیاسراییلیها و آنتیسمیتیستها تبدیل شود.
در همین رابطه زیپی لیونی وزیر خارجه اسراییل 19 نوامبر اعلام کرد اسراییل کنفرانس ژنو را تحریم میکند. او افزود: علیرغم تلاش ما و دیگر کشورهای دوست، به نظر می رسد کنفرانس آتی به تریبونی برای ضد اسراییلی و آنتیسمیتیستها تبدیل خواهد شد در حالی که هدف اصلی از تشکیل کنفرانس مبارزه با نژادپرستی است.
وزیر خارجه اسراییل همچنین از جامعه بینالملل خواست در کنفرانسی که به نفرت و افزونطلبی از اسراییل مشروعیت میبخشد، شرکت نکنند.
روند رو به رشد آنتیسمیتیسم در آلمان
سایت اینترنتی کریف (5/9/1387-25/11/2008) دومین کنفرانس سازمانهای غیردولتی با موضوع مقابله با آنتیسمیتیسم و نگرانی از افزایش آن در آلمان برگزار شد.
در این کنفرانس شارلوت نوبلوخ رئیس شورای نمایندگی یهودیان آلمان اظهار داشت: متأسفانه بطور میانگین هر هفته به یکی از قبرستانهای یهودیان تعرض می شود و در آلمان از ماه ژانویه تا ماه سپتامبر سال2008 حداقل 800 عمل آنتی سمیتیستی به ثبت رسیده است. وی ادامه داد: ثبت این تعداد عمل آنتیسمیتیستی در این مدت معادل تمام اقدامات آنتیسمیتیستی در طول سال گذشته بوده و این واقعاً نگران کننده است.
روزنامه آلزاس(Alsace) نیز نوشته است، در آلمان اهانت به یهودیان به قدری تابو شده بود که حتی اعضای قدیمی حزب NPD (نئونازیها) جرأت نداشتند علنی به یهودیان اهانت کنند اما در نظرسنجی صورت گرفته توسط مرکز PEW آمده است، هم اکنون یک چهارم آلمانیها، یک پنجم فرانسویها و یک سوم لهستانیها بدون هیچ واهمهای احساسات ضدیهودی از خود به نمایش میگذارند.
همدردی کریف با قربانیان بمبئی
سایت کریف (9/9/1387-29/11/2008) به دنبال حملات تروریستی که در چندین محلة بمبئی (هند) در 26 نوامبر 2008 روی داد، نزدیک به 130 نفر کشته و تعداد زیادی مجروح شدند.
ریچارد پراسکوئیر (Richard Prasquier) رئیس کریف با رنجان ماتایی (Ranjan Mathai) سفیر هند در فرانسه ابراز همدردی و نهایت تأسف خود را اعلام کرد. او از طرف جامعة یهودیان فرانسه به خانوادههای قربانیان تسلیت گفت.
کریف در تماسی که با حاخام رو پوزنر (Rov Pewzner) و حاییم نیسنبائوم (Haim Nissenbaum) رؤسای جنبش لوباویچ (Loubavitch) گرفت، از آنها خواست از اوضاع و شرایط گروگانهای مرکز یهودیان بمبئی اطلاعات بگیرند و به آنها اطمینان داد که کریف در همه حال از آنها حمایت خواهد کرد.
کریف عمق احساس و همدلی خود را به مردم هند و خانوادههای مجروحان و کشتهشدگان نشان داد.
پرداخت غرامت به بازماندگان یهودی مجارستان
سایت اینترنتی کریف (22/9/1387-12/12/2008) مبلغ 9/10 میلیون یورو از طرف دولت آلمان به عنوان غرامت به 6 هزار بازماندة یهودی مجارستانی که در جریان اشغال بوداپست توسط ارتش نازی متضرر شده بودند، اختصاص یافت.
کنفرانس دعاوی که مسئول پیگیری خسارات وارده به یهودیان در طول جنگ جهانی دوم است، با اشاره به کم بودن مبلغ یاد شده اعلام کرد: به هر نفر از بازماندگان مبلغ 1900یورو تعلق می گیرد و این در حالی است که این افراد تاکنون از هیچ نهاد یا سازمانی غرامت دریافت نکردهاند.
لازم به ذکر است یهودیان 80 هزار از جمعیت 10 میلیون نفری مجارستان را تشکیل می دهند و بعد از فرانسه دومین جمعیت مهم یهودی در اروپا هستند.
واکنش کنفرانس رؤسا به اظهارات رئیس مجمع عمومی سازمان ملل
سایت کنفرانس رؤسا (6/9/1387-26/11/2008) کنفرانس رؤسای سازمانهای عمدة یهودی، به شدت بیانات میگوئل دسکوتو بروکمن ((Miguel d'Escoto Brockmann رئیس مجمع عمومی سازمان ملل را مبنی بر اعمال تحریم بینالمللی علیه اسراییل و متهم ساختن آن به دولت «آپارتایدی» محکوم کرد.
دسکوتو بروکمن طی سخنان انتقادآمیز و شدیداللحن خود خطاب به اسراییل، آن را به مخفی شدن پشت سپر محافظ ایالات متحده متهم کرد و اظهار داشت: تهدید و توسل به زور، قطعنامه 181 شورای امنیت را که 61 سال پیش خواستار تشکیل دو دولت شده بود، تغییر نخواهد داد.
هارولد تنر رئیس و مالکولم هوئنلین معاون اجرایی کنفرانس رؤسا عنوان کردند: «این سخنان بیاساس و تحریکآمیز، نه تنها هیچ کمکی به روند صلح و مذاکرات کنونی اسراییل و تشکیلات خودگردان نمیکند بلکه موجب اخلال در آن میشود. علاوه بر این، ما از صمیم قلب پاسخ گابریلا شالف (Gabriela Shalev) سفیر اسراییل را تصدیق کرده و معتقدیم فرآیند صلح، یک روند دوطرفه است. در حالی که طرفین نسبت به یکدیگر حقوقی دارند، مسئولیتهایی نیز به عهده دارند.»
چنین بیاناتی و عدم محکوم ساختن آن، اعتبار تأثیرگذاری و جایگاه سازمان ملل را تحت تأثیر قرار میدهد. رهبران یهودی طی ارسال نامهای به بانکیمون دبیر کل سازمان ملل، خواستار مخالفت علنی با اظهارات رئیس مجمع عمومی شدهاند.
همکاری هند و سایمون ویزنتال
سایت سایمون ویزنتال (21/9/1387-11/12/2008) عالی جناب نیروپام سن (Nirupam Sen)، سفیر هند در سازمان ملل، ایدة برگزاری نشست ویژه سازمان ملل در مورد تروریسم را تأیید کرد. وی طی دیدار با حاخام ماروین هایر (Marvin Hier) رئیس مرکز سایمون ویزنتال ضمن حمایت از این ایده، عنوان کرد که سازمان ملل باید برای مواجهه با یکی از مهمترین مسائل و چالشهای عصر ما- تروریسم- متحد باشد. تأیید این مقام هندی، گام سرنوشتسازی برای رفع موانع سیاسی است که فعالیت سازمان ملل را در مقابله با تروریسم کند کرده است.
این دیدار کوتاه، در پی راهاندازی یک برنامة آن لاین جهانی- به عنوان تلاشی مردمی- به آدرس (www.wiesenthal.com) برای درخواست از رئیس مجمع عمومی به منظور تشکیل یک نشست ویژه صورت گرفت.
در یک دیدار مطبوعاتی، برخی رهبران هند و نمایندگان عضو فرقة منجی سیک برای تشویق سازمان ملل به فعالیتهای معنوی و آموزشی علیه تروریسم، به رهبران یهودی و مسلمان پیوستند. «سری سری راویشکانکارا» (Sri Sri Ravishankar)، یکی از رهبران هندو که طی برگزاری کنفرانس میان مذهبی سال2007، کمک شایانی به مرکز سایمون ویزنتال کرد، اظهار داشت: اکنون جهان به ترویج جدیتر مبانی ایمان مسالمتجویانه نیاز دارد.
از سال 2003، مرکز سایمون ویزنتال، پیشتاز برنامهای گسترده برای اعلام بمبگذاریهای انتحاری به عنوان «جنایت علیه بشریت» بوده است. هدف این برنامه، بوجود آوردن ابزاری حقوقی برای قربانیان به منظور تعقیب حامیان و به وجود آورندگان این فرهنگ کشتار جمعی است. مقامات مرکز مذکور برای نیل به هدف، ابتکار خود را به پاپ ژان پل دوم و جانشین او بندیکت شانزدهم، عبدالله گل وزیر امور خارجه وقت ترکیه و دیپلماتهای کلیدی 20 کشور عرضه کردند.
تمجید AJCاز آرژانتین به دلیل توقیف داراییهای ایران
سایت کمیته یهودیان آمریکا (27/9/1387-17/12/2008) از تصمیم یک دادگاه آرژانتین برای توقیف اموال وابستة سابق فرهنگی سفارت ایران در بوئنوس آیرس به دلیل پرونده بمبگذاری تروریستی سال 1994 در مرکز یهودی این شهر استقبال کرد.
این اموال، متعلق به یکی از 8 مقام ایرانی است که به اتهام نقشآفرینی در حمله به دفاتر انجمن دوجانبه آرژانتین- اسراییل (آمیا) آرژانتین آنها را تحت تعقیب قرار داده است. این اموال، اخیراً توسط آلبرتو نیسمان دادیار ویژه کشف شد و یک قاضی نیز حکم به توقیف آنها داد.
دیوید ای. هریس مدیر اجرایی AJC گفت: ما دولت آرژانتین بویژه نیسمان دادیار ویژه را به دلیل تلاش برای کشف اطلاعات بیشتر و اجرای عدالت تحسین میکنیم.
2 هفته پیش، هیئتی از AJC به سرپرستی ریچارد جی سایدمن (Richard J. Sideman) رئیس این سازمان از بوئنوس آیرس دیدار و در مورد پرونده آمیا با کریستیانا فرناندز کرچنر رئیسجمهور و آنی بال فرناندز وزیر دادگستری و نیسمان مذاکره کرد.
فهرست ADL از مسائل مهم تأثیرگذار بر زندگی یهودیان در سال 2008
سایت اینترنتی انجمن ضدافترا (28/9/1387-18/12/2008) انتخابات تاریخی آمریکا، حمله تروریستی مخرب بمبئی، شصتمین سالگرد تأسیس دولت یهودی، تلاشهای هستهای مداوم ایران، موضعگیریهای ضداسراییلی بیشتر در سازمان ملل و تئوریهای توطئه مبنی بر مرتبط ساختن یهودیان به بحران مالی جهانی، از جمله مهمترین مسائلی بودند که از نظر انجمن ضدافترا (ADL) در سال 2008 زندگی یهودیان را تحت تأثیر خود قرار دادند. آبراهام اچ. فاکسمن مدیر ملی انجمن ضدافترا عنوان کرد تصویر سال گذشته نشان دهندة ترکیبی حاصل از پیشرفتهای تاریخی همراه با شکست مخرب است. در حالی که حملة تکان دهنده بمبئی با هدف آسیب رساندن به غربیها و یهودیان، باعث قوت گرفتن تهدید جهانی تروریسم شد، بحران اقتصادی جهانی بار دیگر سبب مطرح شدن ادعاهای افرادی شد که یهودیان را مسئول تمام نارساییهای جهان قلمداد میکنند. گرچه اسراییل نقطة عطفی را جشن گرفت ولی با تهدیدهایی در اشکال گوناگون مواجه است.
گلن اس. لوی (Glen S.Lewy) مدیر ملی ADL نیز گفت: در داخل آمریکا، انتخاب باراک اوباما یک پیروزی بر نژادپرستی بود هر چند به طور کامل آن را محو نکرد. برتری جویان سفید پوست و دیگر افراد متعصب، برای افزایش جایگاه و ترویج تنفر از فرصت استفاده کردند. در این میان، کشور ما به نژادپرستی و بیگانهستیزی مبتلا شد و مهاجران، به علت مهاجر بودنشان به آسانی هدف قرار گرفتند.
تبریک کمیته یهودیان آمریکا به اوباما
سایت کمیته یهودیان آمریکا (14/9/1387-4/11/2008) کمیته یهودیان آمریکا (AJC) پس از انتخاب باراک اوباما به عنوان چهل و چهارمین رئیسجمهور آمریکا، طی ارسال نامهای، به وی تبریک گفت. نامة دیوید هریس مدیر اجرایی و ریچارد جی سایدمن رئیس کمیته یهودیان آمریکا به این شرح است:
باراک اوباما رئیسجمهور منتخب:
کمیته یهودیان آمریکا، گرمترین تبریکهای ما را به مناسبت پیروزی تاریخیتان به شما ابلاغ کرده و حمایت شدید خود را از شما به عنوان رهبر ملت بزرگمان اعلام میداریم.
در عین ارج نهادن گشایش فصل جدیدی از تاریخ آمریکا و ستایش شما در زمینة مدیریت خوب مبارزات انتخاباتی، به این نکته واقف هستیم که گزینههای آتی شما در جهت تشکیل دولت، تدوین برنامة مدیریتی و برآوردن انتظارات ملت و جهان بسیار دشوار خواهد بود. آزمایشهای سختی در داخل و خارج پیشروی شما قرار دارند و شاید خاورمیانه جایی که ایران بر دستیابی به سلاح هستهای متمرکز شده است و رهبری آمریکا با مشارکت همپیمان دمکراتیک ما- اسراییل- عاملی حیاتی برای ثبات بخشی به این منطقه محسوب میشوند، مهمترین و اضطراریترین مسئله فرارو باشد.
ما ضمن یادآوری مشارکت شما در نشست سالانه خود در سال 2006 و سخنرانی هیجانآورتان در مورد چالش امنیت انرژی، خواهان همکاری با شما و دولتتان در رویارویی با مسائل فراروی ملت هستیم و برای شما در مأموریت آتیتان. درایت و بردباری آرزومندیم.
با احترام
آذر/ رژیمصهیونیستی
اسراییل نیازمند اقتصاد نتانیاهو
روزنامة معاریو (3/9/1387-23/11/2008) جدعون سعار رئیس فراکسیون پارلمانی حزب لیکود با انتقاد شدید از برنامههای وزارت دارایی در رابطه با حل بحران اقتصادی بوجود آمده اعلام کرد: بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود تنها کسی است که توانایی مقابله با بحران اقتصادی را داراست.
سعار با اشاره به برنامههای کوتاه مدت وزارت دارایی جهت مقابله با بحران عظیم اقتصادی بوجود آمده گفت: کشور نیازمند سیاستهای اقتصادی بنیامین نتانیاهو است زیرا وی می تواند با برنامه و طرحهای خود به اقتصاد آشفته کشور کمک نماید.
شکنجه فلسطینیها در زندانهای رژیمصهیونیستی
خبرگزاری غیررسمی معاً (3/9/1387-23/11/2008) روزنامه یدیعوت آحرونوت طی گزارش با عنوان «بسیار محرمانه» افشا کرد که اسناد اطلاعاتی اسراییل استفاده از شکنجه علیه زندانیان فلسطینی را مجاز می دانند.
عبدالناصر فروانه زندانی سابق و کارشناس امور زندانیان اظهار داشت: شروع شکنجه ها با پوشش قانونی و معافیت قضایی از سال1967 بوده است ولی به گزارش کمیته حکومتی به ریاست موشه لانداو، رئیس دادگاه عالی قانونی ساختن شکنجه در زندانهای اسراییل به سال 1987 بر میگردد. در یک بخش از این گزارش دو قسمتی فهرستی از تکنیکهای شکنجه برای فشار بر زندانیان توسط بازجوها مجاز شمرده شده است.
فروانه همچنین افزود: اسناد اسراییلی منتشر شده به نیروهای اسراییلی اجازه استفاده از تکنیکهای غیرسنتی شکنجههای روحی و فیزیکی شامل اهانت، ضرب و شتم شدید، گرسنگی دادن، محرومیت از خواب، وادار ساختن زندانیان به ایستادن در مدت طولانی، افشا کردن اطلاعات محرمانه درباره زندانی را میدهند. بازجوها همچنین میتوانند اعضاء خانواده زندانی مانند همسرش را برای اعمال فشار بیشتر بر او بازداشت و یا تهدید به ویران کردن خانه و خانوادهاش کنند.
براساس تحقیقات شخصی فروانه، 95درصد فلسطینی ها که در زندانهای اسراییلی به سر بردهاند مورد ضربوشتم قرار گرفتهاند، 89 درصد از خواب برای مدت طولانی محروم شدهاند، 89 درصد مجبور شدهاند که در موقعیتهای سخت برای مدت طولانی سرپا بایستند و 55 درصد در مکانهای بسیار سرد یا گرم نگه داشته شدهاند.
فروانه مدعی است، 70 درصد شهداء فلسطینی در زندانهای اسراییلی بر اثر شکنجه جان خود را از دست دادهاند.
شکست راهحل نظامی در غزه
روزنامه الایام (3/9/1387-23/11/2008) عاموس گیلعاد یکی از مقامات بلندپایه وزارت دفاع اسراییل طی گفتگوی مطبوعاتی تصریح کرد: آتشبس همچنان برقرار خواهد ماند و به نفع حماس است تا بنا به دلایل تاکتیکی و استراتژیک به آتشبس روی آورد.
این مسئول اسراییلی تأکید کرد: تجربه ثابت کرده است که راهحل نظامی، مشکلات خاورمیانه را برطرف نمیکند. ما باید راهکاری را برگزینیم که پیامدهای بهتری را به دنبال داشته باشد. متأسفانه ما تاکنون به هیچ راهحل نظامی متناسب با نوارغزه دست نیافتهایم.
نگرانی رژیمصهیونیستی از حضور فعال ایران در آمریکای لاتین
روزنامه جروزالیمپست (5/9/1387-25/11/2008) نگرانی اسراییل از افزایش نفوذ ایران در آمریکای لاتین طی ملاقات زیپی لیونی وزیر امور خارجه اسراییل با همتای السالوادوری خود، نمود بیشتری یافت. در ضمن این دیدار لیونی هشدار داد: آمریکای لاتین در تبدیل شدن به مکانی جهت گسترش ایدئولوژی ایرانیان بسیار مستعد نشان داده است.
لیونی در ملاقات خود با (خانم) ماریسو آرگوئتا باریلاس افزود: ایران با توجه به محدودیتهایی که از طریق تحریمهای اقتصادی برایش ایجاد شده به دنبال باز نمودن پنجرههای جدیدی است که از آن طریق بتواند اقدامات خود را پیگیری کند، آمریکای لاتین یکی از همین مناطقی است که ایرانی ها به دنبال رخنه در آن هستند.
علاوه بر این لیونی بر لزوم همکاری جوامع بینالملل در مبارزه با این اقدامات ایران تأکید کرد.
در کنار اظهارات لیونی، کارشناسان مسائل سیاسی در اسراییل نیز اظهار داشتند: اسراییل با نگرانی شاهد رشد و توسعه روابط ایران با بلوک ضدآمریکایی در آمریکای لاتین بویژه کشورهایی نظیر بولیوی، نیکاراگوئه و ونزوئلا است. اسراییل همچنین نگران حضور عناصر تروریستی (تحت حمایت ایران) در مرز مشترک آرژانتین، برزیل و پاراگوئه نیز میباشد.
شکایت رژیمصهیونیستی از رئیس مجمع عمومی سازمان ملل
روزنامه یدیعوت آحرونوت (5/9/1387-25/11/2008) اسراییل شکایت رسمی خود را علیه میگوئل دیسکوتو رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، تسلیم سازمان ملل کرد. دیسکوتو در یکی از سخنرانیهای خود خواستار تحریم بینالمللی اسراییل شد و این کشور را به تبدیل شدن به یک رژیم آپارتاید متهم نمود.
گفتنی است سازمان ملل یک روز را با عنوان روز همبستگی با مردم فلسطین نامگذاری کرد. علاوه بر این مجمع عمومی این سازمان نیز در روزهای آینده میزبان یک سری اقدامات ضداسراییلی خواهد بود از جمله برپایی نمایشگاههای منعکسکنندة آلام فلسطینیان و نمایش فیلمهایی که اسراییل را با رژیم نازی مقایسه مینماید اما نقطة اوج این اقدامات انعقاد مقدمات تصویب 6 قطعنامه علیه اسراییل خواهد بود که خروج از بلندیهای جولان و تقسیم اورشلیم از جمله این قطعنامهها هستند.
عدم اعتماد به دولت رژیمصهیونیستی
روزنامه معاریو (5/9/1387-25/11/2008) براساس آمار بدست آمده توسط مرکز تحقیقات سدروت، بیش از 72 درصد مردم اسراییل معتقدند دولت اسراییل فاسد می باشد. براساس این آمار تعداد بسیار اندکی از مردم به دولت اعتماد داشته و آن را قبول دارند.
همچنین در این تحقیق پیش از 90 درصد سؤال شوندگان اظهار داشتند، طی سال جاری به دلیل انتشار گزارشات فراوانی در رابطه با فساد مالی و اخلاقی مقامات دولتی و انتصاب نزدیکان در پستهای غیرمرتبط با تخصص، اعتماد کامل خود را به دولت، وزرا و مسئولین از دست دادهاند.
85 درصد سؤالشوندگان نیز فکر میکنند وجود روابط میان مسئولین و باج دهی آنان به یکدیگر موجب تباه شدن و تضعیف دولت اسراییل شده است.
شایان ذکر است در این نظرسنجی کمترین میزان اعتماد مردم مربوط به کنست، دفتر نخست وزیری و ارتش است.
افزایش فقر در اسراییل
روزنامه جروزالیمپست (6/9/1387-26/11/2008) ناهوم ایتزکویتز (Nahum Itzkovitz) مدیر کل وزارت رفاه و خدمات اجتماعی اظهار داشت: به دنبال بحران اقتصادی، 100 الی 150 هزار نفر از اسراییلیها به زودی به کمکهای مالی دولت نیاز خواهند داشت. وی که این سخنان را در جریان کنفرانسی در سدروت بیان داشت افزود: ما شاهد افزایش محسوسی در آمار فقرای جامعه هستیم و به همین دلیل دولت باید در اندیشة افزایش بودجة وزارت رفاه باشد. وی حتی به این نکته نیز اشاره کرد که در صورت عدم تأمین بودجه مورد نظر وزارتخانه اش، او و همکارانش تعهدی در قبال مهار روند رو به رشد فقر نخواهند داشت.
پروفسور داف چرنیکوفسکی (Dov Chernichovsky) از دانشگاه بن گوریون در این رابطه بیان داشت: آنها که در اثر بحران اقتصادی دچار مشکل شده اند اکثراً بازنشستگانی هستند که زندگی آنها متکی به دریافت مستمری ها است.
در طول ماه اکتبر آمار جویندگان کار 1/1درصد افزایش یافت به طوری که از 191هزار و 100 نفر در ماه سپتامبر به 192 هزار و 200 نفر در ماه اکتبر رسید.
انتقاد از روند محاکمه نظامیان صهیونیستی
روزنامه جروزالیمپست (6/9/1387-26/11/2008) در گزارشی که در هفتة جاری توسط مرکز یش دین (گروه حامی حقوق بشر) منتشر شد به این نکته توجه شده است که تنها 4 سرباز در مسئله مرگ شهروندان فلسطینی در انتفاضة دوم، محکوم شده اند. گزارش مذکور اصطلاحاً «استثناء» نامگذاری شده است. برای اولین بار است که چنین گزارش جامعی در خصوص روند رسیدگی به 78 پروندة جنائی در رابطه با تخلفات و جنایات سربازان اسراییلی در جریان انتفاضه دوم منتشر می شود. در گزارش مذکور یش دین با اعتراض به روند کند محاکمه و رسیدگی به این پروندهها عنوان می دارد در حالی که جزای اقداماتی که سربازان اسراییلی مرتکب شدند حداقل 7 سال است، 4 سربازی که تاکنون محاکمه شده اند تنها به 6 ماه زندان محکوم شده اند.
گفتنی است گزارش یش دین که حدوداً 100 صفحه است براساس اطلاعات شاهدان عینی و اسنادی که توسط IDF به یش دین داده شده، تنظیم گشته و از 1246 پرونده ای که توسط MPCID (دپارتمان تحقیق و بازپرسی پلیس جنائی) در آغاز انتفاضه دوم در سال2000 تا انتهای سال 2007 مفتوح شده بود تنها 78 پرونده یعنی 6 درصد کل این آمار موجب ایجاد پیگرد قضایی علیه سربازان شده است.
یک اسراییلی رئیس بانک فدرال نیویورک میشود
روزنامه جروزالیمپست (13/9/1387-3/12/2008) استانلی فیشر (Stanley Fischer) به جای تیموتی گیتنر(Timothg Geithner) رئیس بانک فدرال آمریکا خواهد شد. فیشر 65 ساله که معاون سابق صندوق بینالمللی پول و اقتصاددان ارشد بانک جهانی است از سال 2005 به عنوان رئیس بانک مرکزی اسراییل خدمت کرده است. وی در پاسخ به اینکه آیا پست فعلی خود را ترک خواهد کرد یا نه گفت: یکی از بزرگترین درسهایی که از زندگی آموختهام این است که پیش از آنکه مجبور به اتخاذ تصمیمی بشوی، نباید تصمیم بگیری.
برخی اقتصاددانها از احتمال خروج فیشر تا پیش از انجام انتخابات ماه فوریه ابراز نگرانی کردهاند. شلومو مائوز (Shlomo Maoz)، اقتصاددان ارشد مرکز تحقیقات اقتصادی تلآویو در این خصوص اظهار داشت:«اگر فیشر تصمیم بگیرد که پست فعلی خود را تا پیش از تشکیل دولت جدید ترک کند، اقتصاد اسراییل را در موقعیت دشواری رها خواهد کرد».
فیشر پیشتر نیز در مصاحبهای گفته بود بر ارزیابی و تحلیل بحرانهای اقتصادی بازارهای مهم و اساسی و کشورهای در حال توسعة اطراف آمریکا و اروپا متمرکز شده است. وی اخیراً گفته است علی رغم بحرانهای اقتصادی جهانی، اسراییل در وضع مطلوبی است.
دیدار مقامات صهیونیستی با وزیر خارجه جدید آمریکا
روزنامه یدیعوت آحرونوت (17/9/1387-7/12/2008) ایهود اولمرت نخستوزیر، زیپی لیونی وزیر امور خارجه و ایهود باراک وزیر دفاع اسراییل طی مذاکره با هیلاری کلینتون، انتخاب وی را به عنوان وزیر امور خارجه جدید آمریکا تبریک گفتند. در این دیدار کلینتون متعهد شد به تلاشهای خود برای ایجاد صلحی پایدار در خاورمیانه ادامه دهد.
کلینتون در طول مذاکره با اولمرت به موضوعات مختلف مربوط به خاورمیانه پرداخت. پیرو مذاکرات مذکور، اولمرت اظهار داشت که کلینتون را دوست حقیقی اسراییل میداند.
در این میان لیونی نیز از ادامه همکاری وی با کلینتون برای ایجاد صلحی پایدار در خاورمیانه و سراسر جهان سخن گفت. لیونی حضور کلینتون در اسراییل را خبر خوبی برای تمام جهان و به ویژه اسراییل دانست.
وی در ادامه افزود: ما می توانیم با همکاری یکدیگر اقدامات زیادی انجام دهیم.
نزدیکان لیونی بر این باورند که کلینتون نمایندهای را از جانب خود برای امور خاورمیانه تعیین میکند.
دنیس راس شخصی که در زمان بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا تلاشهایی برای ایجاد صلح در خاورمیانه انجام داد به همراه دان کرتزر سفیر سابق آمریکا در اسراییل نامزدهای احراز این پست هستند. باراک نیز ضمن دیدار خود با کلینتون بیان داشت: جهان آزاد اکنون با چالشهای زیادی از جمله ایران و تروریسم اسلامی روبرو است. وی بر نیاز به مشارکت جهانی برای حل و فصل چالشهای مذکور تأکید کرد.
در روزهای اخیر کشورهای عرب ضمن حمایت از انتصاب کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا از این موضوع استقبال کردند. منابع خبری روزنامه قطری نیز در اخبار خود انتصاب کلینتون را مؤید این حقیقت دانست که ایجاد صلح فراگیر در خاورمیانه در نخستین اولویتهای دستور کار باراک اوباما قرار دارد.
سفر عاموس گیلعاد به قاهره و تصمیمگیری بر سر مدت زمان آتشبس
روزنامه فلسطین پرس (24/9/1387-14/12/2008) عاموس گیلعاد رئیس بخش امنیتی و سیاسی وزارت دفاع اسراییل امروز به قاهره سفر میکند تا با رئیس سازمان اطلاعات مصر در زمینه تمدید مدت آتشبس مذاکره نماید.
بنابر اعلام رادیو اسراییل، انتظار می رود در این مذاکرات مسئله گیلاد شالیت سرباز اسراییلی اسیر در نوارغزه مورد بررسی قرار گیرد.
این منبع خاطرنشان کرد: حماس مدعی است که آتشبس کنونی پاسخگوی خواستههای این جنبش نبوده و تل آویو پایبند به آن نبوده است.
از سوی دیگر اسامه حمدان نماینده جنبش حماس در لبنان تصریح کرد: این جنبش موضع نهایی خود نسبت به آتش بس با اسراییل را، کمی پیش از انتهای مدت زمان آتشبس اعلام خواهد کرد.
وی در پایان افزود: هر موضعی که حماس در رابطه با تمدید مدت زمان آتش بس اتخاذ نماید، به حفظ منافع ملی فلسطین بستگی دارد هر چند که مصالح حکم می کنند که آتش بس تمدید نشود.
مخالفت اتحادیه اروپا با محدود کردن موضوعات سخنرانی در کنفرانس بازنگری دوربان2
سایت کنگره جهانی یهود (29/9/1387-19/12/2008) پیشنهادهای ارائه شده مبنی بر ممنوعیت انتقاد مذهبی که پس از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در دانمارک قوت گرفت، زنگ خطر را در مورد منحرف شدن کنفرانس آتی نژادپرستی سازمان ملل در ژنو به صدا درآورده است. اتحادیه اروپا، پیشنهادهای ارائه شده توسط الجزایر را که مورد حمایت کشورهای مسلمان و آفریقایی است، رد کرده است. این پیشنهادها متضمن این مطلب میباشد که برای توقف انتشار تصاویر و مقالات موهن، باید آزادی بیان را محدود ساخت. حامیان این پیشنهاد که خواستار گنجانده شدن چنین محدودیتی در منشورهای بینالمللی ضدتبعیض هستند، خواهان بررسی این مطلب در نشست مبارزه با نژادپرستی ژنو میباشند. به هر حال به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیپلماتهای اروپایی عنوان میکنند که چنین امری غیرممکن است.
استقبال یهودیان از عدم تحریم آکادمیک رژیمصهیونیستی
سایت کمیته یهودیان آمریکا (20/9/1387-10/12/2008) کمیته یهودیان آمریکا(AJC) به دلیل تلاشهای برخی اعضای اتحادیه کالج و دانشگاه (UCU)- نماینده کالجهای انگلیس- در جهت ناکام گذاشتن پیشنهاد اخیر مبنی بر تحریم آکادمیهای اسراییل، به آنان تبریک گفت.
این گروه، مبارزهای حقوقی را بر مبنای اصل عدم تبعیض نژادی، مذهبی، ملیتی و قومی علیه تخلف و تخطی UCU در حملة صرف به اسراییلیها آغاز کرد. UCU عنوان میکند که اقدام به تحقیق و انتشار گزارشی در مورد آزادی آکادمیک در بعضی از کشورها من جمله اراضی فلسطینی نخواهد کرد.
دیوید هریس مدیر اجرایی کمیته یهودیان آمریکا عنوان کرد: اقدام برخی از اعضایUCU، این اتحادیه را ملزم میکند که پیشنهاد ناعادلانه تحریم آکادمیهای اسراییل را متوقف سازد. UCU در گام بعدی باید یکبار برای همیشه، رسماً این نکته را به رسمیت بشناسد که تحریم آکادمیک، یک اقدام کوتهفکرانه و مغایر با آزادی آکادمیک است.