فروردین/ فلسطین
برملا شدن سند فساد مالی قریع
فلسطین الان (7/1/1387-26/3/2008) به گفتة منابع آگاه فلسطینی، به دنبال برملا شدن سندی مبنی بر دخالت قریع در قضایای فساد مالی بالغ بر 3 میلیون دلار آمریکایی از سوی شبکة فلسطین الان، ابومازن، عدلی صادق سفیر تشکیلات خودگردان در رومانی را برکنار کرد. براساس سند مذکور، عدلی صادق طی ارسال نامهای، از محمد دحلان دربارة واریز مبلغی بالغ بر 3 میلیون دلار به حساب احمد قریع و دو شخص غیرمعروف دیگر سوال کرده است. منابع آگاه تأکید کردند عباس دستور داده تا با تحقیقات بیشتر روشن شود که آیا سفرای دیگری نیز با این موضوع در ارتباط بودهاند، یا نه. به دنبال برملا شدن این سند، قریع سعی کرد این امر را توجیه کند. وی اعلام کرد: مبلغ مذکور بخشی از 5 میلیون دلاری بود که قرار بوده برای منابع جنبش فتح و ساف اختصاص یابد و شماره حساب 111444/713 که در نامة مذکور آمده، شماره حساب صندوق ملی فلسطین در بانک عربی- امان است و شماره حساب 21250/510، شماره حساب مربوط به شخصیتهای معروف جنبش فتح است. اما این توضیحات قریع، شبهات ایجاد شده و اتهام وی در زمینة فساد مالی را برطرف نکرد و به گفتة کارشناسان این توضیحات بیش از اینکه وی را تبرئه کند، موجب محکومیت وی میشود زیرا وی در مورد سرنوشت این اموال و یا اشخاصی که با وی در این مبالغ شریک بودند، توضیحی ارائه نکرده است.
افزایش 300 درصدی تجاوزات رژیمصهیونیستی پس از آناپولیس
خبرگزاری ملی فلسطین (17/1/1387-5/4/2008) دکتر مصطفی برغوثی دبیر کل طرح ابتکار ملی فلسطین گفت: پس از برگزاری کنفرانس آناپولیس تاکنون تجاوزات اسراییل به میزان 300 درصد افزایش یافته است. برغوثی طی نشستی در رامالله با یک هیئت پارلمانی از حزب سوسیال دمکرات آلمان، نسبت به خطرات و نگرانیهای مربوط به دیوارحائل، نظام آپارتایدی که اسراییل در اراضی فلسطینی ایجاد کرده و نیز پیامدهای این اقدامات علیه امکان تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی هشدار داد. برغوثی با تأکید بر ضرورت بازگرداندن وحدت ملی به فلسطین و حمایت از دمکراسی در آن گفت: اقدامات یکجانبة اسراییل موجب بروز اتفاقات مختلفی در عرصة فلسطین از جمله ایجاد جدایی میان کرانهباختری و نوارغزه شده و روند صلح را وارد مرحلة بحرانی کرده است.
344 کودک فلسطینی در زندانهای رژیمصهیونیستی
خبرگزاری غیررسمی معاً (18/1/1387-6/4/2008) مرکز پژوهشهای اسرای فلسطینی اعلام کرد: 344 کودک فلسطینی در زندانهای اسراییل به سر میبرند. این مرکز با صدور بیانیهای در روز کودک فلسطینی اعلام کرد: تعدادی از زنان فلسطینی در زندانهای اسراییل، کودکانی را به دنیا آوردهاند لذا هماکنون در زندانهای صهیونیستی، کودکانی به سر میبرند که سن آنها کمتر از 2سال است. گفتنی است هزار و 150 اسیر فلسطینی نیز هستند که در زمان دستگیری کودک بودهاند اما اکنون با سپری شدن چندین سال از اسارتشان، به سن بالای 18 سال رسیدهاند. مرکز مذکور از کلیة مؤسسات دولتی و رسمی و سازمانهای حقوق بشر خواست به کودکان فلسطینی کمک کنند تا آنان نیز آزادی را تجربه کنند و زندگی را مجدداً شروع کنند.
فروردین/ رژیمصهیونیستی
دولت یهود تا سال 2030 به میزان فعلی یهودی نخواهد بود
آژانس یهود (6/1/1387-25/3/2008) طبق برآوردهای دولت اسراییل حدود یک سوم اسراییلیها تا سال 2030 غیریهودی خواهند بود. طبق دادههای مرکز آمار اسراییل تا سال 2030، 24 درصد جمعیت اسراییل را اعراب مسلمان یا مسیحی تشکیل خواهند داد، 2/4درصد این جمعیت را افراد غیریهودی و غیرعرب تشکیل خواهند داد و 8/71 درصد باقی مانده یهودی خواهند بود. یهودیان در حال حاضر 80درصد جمعیت اسراییل را تشکیل میدهند و کل جمعیت این کشور که در حال حاضر 7میلیوننفر است، به حدود 1/10 میلیون نفر در سال2030 خواهد رسید. بسیاری از جمعیتشناسان هشدار دادهاند در اکثریت بودن یهودیان در اسراییل با توجه به نرخ بالای زاد و ولد اقلیت عرب در خطر است، این خطر به ویژه در صورت عدم موفقیت اسراییل در جداسازی خود از کرانهباختری مانند نوارغزه افزایش مییابد.
آزمایش بیسابقه اعتیاد در ارتش رژیمصهیونیستی
روزنامه یدیعوت آحرونوت (14/1/1387-2/4/2008) واحد دژبانی ارتش اسراییل طی یک اقدام بی سابقه در اواخر سال 2007 اقدام به انجام آزمایش اعتیاد در میان 11 هزار نمونة اتفاقی از نیروهای ارتش نمود. یک مقام ارشد در دژبانی ارتش در مصاحبه با روزنامة یدیعوت آحرونوت اظهار داشت: این حرکت سودمند در سال جاری نیز باید پیگیری شود. وی در ادامه افزود نیروهای ارتش همواره باید آمادة انجام این چنین آزمایشهای ناگهانی باشند. این مقام عالیرتبه استفاده از هرگونه موادمخدر حتی در زندگی شخصی را برای اعضاء ارتش اسراییل غیرمجاز دانست.
پرتس به دنبال تسهیل آزادی مروانبرغوثی
روزنامه جروزالیمپست (15/1/1387-3/4/2008) عمیر پرتس وزیر دفاع سابق اسراییل، اقدامات خود در جهت آزادی مروان برغوثی، تروریست عضو جنبش فتح را پس از برگزاری مراسم عید مذهبی پسح (جشن آزادی) آغاز خواهد کرد. پرتس در جمع فعالان حزب کارگر اعلام داشت که پس از تعطیلات با خانوادههای قربانیان جنایات برغوثی ملاقات خواهد کرد و در طی این دیدارها، از آنها (خانوادة قربانیان) خواستار حمایت از آزادی برغوثی خواهد شد.
پرتس در ادامه افزود: من خطاب به خانواده های قربانیان خواهم گفت: برغوثی یکی از رهبران مورد احترام فلسطینیان است و از همین رو آزادی وی ارزش زیادی برای فلسطینیان دارد و به همین دلیل آزادی وی در کاهش خونریزی تأثیر خواهد داشت. علاوه بر این پرتس خواستار آغاز گفتگوها با حماس شده است. پرتس در این رابطه میگوید: ما نیاز داریم تا با تمامی فلسطینیان به صلح دست یابیم نه با گروهی از آنها.
تحریم نشست دوربان از سوی رژیمصهیونیستی و آمریکا
روزنامه هاآرتص (17/1/1387-5/4/2008) اسراییل و آمریکا طی تصمیمی مشترک قصد دارند برنامه سازمان ملل مبنی برای برپایی کنفرانس دوربان 2 جهت مبارزه با تبعیض نژادی که قرار است در نیمه اول سال2009 تشکیل شود را تحریم کنند. این کنفرانس ادامه دوربان سال 2001 است که در آفریقای جنوبی برگزار شده بود. زیپی لیونی وزیر خارجه اسراییل حدود یک ماه پیش از تحریم دوربان 2، گفته بود اسراییل انتظار دارد آمریکا نیز در این تحریم با اسراییل همراه و طی اعلامیهای مشترک و رسمی، عدم حضور خود را در این نشست اعلام دارد. شایان ذکر است لیونی در گفتگوی تلفنی با کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا از تحریم این نشست گفته و اظهار داشت: اسراییل امیدوار است، آمریکا نیز با تحریم این نشست اسراییل را همراهی کرده و هر چه سریعتر طی بیانیهای عدم حضور خود را در این مراسم اعلام کند.
مانور عظیم رژیمصهیونیستی
اخبار عبری سایت لیکود (18/1/1387-6/4/2008) از امروز مانور نظامی گستردهای که در تاریخ کشور اسراییل بیسابقه است آغاز و به مدت یک هفته ادامه داشته و در روز سه شنبه در تمامی خیابانهای کشور صدای آژیر شنیده خواهد شد. ایهود باراک وزیر دفاع، بخش اصلی این مانور را در شمال کشور اعلام و از حضور نیروهای زرهی تلآویو گفته و افزود: این مانور در راستای آمادگی ارتش اسراییل و مردم در مواجهه با هرگونه حمله احتمالی است. ما قصد داریم با این مانور، پیروزی خود را در هرگونه حملة احتمالی اثبات رسانیم. این مانور با مشارکت و همکاری نخستوزیری، ارتش (IDF)، وزارت دفاع، وزارت آموزش، مردم عادی و... اجرا خواهد شد. وزارت دفاع قصد دارد در این مانور میزان قدرت و آمادگی شبکة اورژانس ملی را سنجیده و همچنین قدرت خود پس از جنگ اخیر با لبنان را ارزیابی کند.
وزارت دفاع از هماهنگی کامل میان بخشهای دولتی مردم اسراییل خبر داده و هدف IDF در این مانور را ایجاد هماهنگی کامل میان بخشهای مختلف خود اعلام کرد.
افزایش 12درصدی تجاوز جنسی در خانوادهها
اخبار عبری سایت لیکود (20/1/1387-8/4/2008) اطلاعات پلیس حاکی از آن است که طی سال اخیر تجاوزات جنسی به کودکان در داخل خانوادهها 12% افزایش یافته است. طی سه ماه اول سال 2008 دست کم 123 مورد تجاوز جنسی ثبت شده است. بین ماههای ژانویه و مارس 2008، 475 پرونده قضایی در این رابطه تشکیل شد.
واکنش کتساف به اتهام فساد جنسی
سایت وزارت امور خارجه اسراییل (21/1/1387- 9/4/2008) (هشتمین رئیسجمهوری اسراییل پرزیدنت موشه کتساف در یک اقدام غیرمنتظره اعلام داشت توافقی را که با دادستان کل کشور انجام داده بود باطل میداند و ترجیح میدهد محاکمه به صورت کامل و بدون هیچگونه توافق قبلی برگزار شود تا مردم اسراییل خود ببینند که او کاملا بیگناه است و خطائی مرتکب نشده است. پرزیدنت کتساف که حدود شش ماه پیش ناچار گردید پست ریاست جمهوری را به طور زودهنگام ترک گوید، متهم است که در دوران ریاست وزارت گردشگری و همچنین در سالهای ریاست جمهوری با چند تن از زنان کارمند رابطه خصوصی داشته که از نظر قوانین اسراییل جرم محسوب میشود و سوءاستفاده از قدرت تلقی میگردد. دوشیزهای که چند سال در دفتر ریاستجمهوری کار میکرد و بانوئی که در گذشته کارمند وزارت گردشگری بود، در ادای شهادت ادعا کرده بودند که موشه کتساف برخلاف میل آنان عمل جنسی انجام داده که از نظر قانون اسراییل تجاوز به عنف محسوب میشود. تحقیقات در این مورد هنگامی آغاز شد که رئیسجمهوری به مشاور قضائی ارشد کشور اطلاع داد که آن دوشیزه قصد کلاشی از او داشته و تهدید کرده بود که اگر به خواستههای خود نرسد، ادعای تجاوز جنسی علیه او مطرح خواهد ساخت. دادستانی کل کشور پس از ماههای دراز بررسی و تحقیق، شهادت کارمند دفتر ریاستجمهوری را قابل اثبات ندانست و آن را از کیفر خواست حذف کرد.
همچنین به موجب توافقی که بین وکلای مدافع موشه کتساف و دادستان کل کشور صورت گرفت، قرارشد که برای انجام سریع محاکمه و جلوگیری از اتلاف وقت، در صورتی که متهم اعتراف کند که با بانوی کارمند وزارت گردشگری ارتباط جنسی داشته، اتهام او از« تجاوز به عنف» به «عمل قبیح و سوءاستفاده از اختیارات» کاهش یابد و در مقابل، دادستانی خواستار مجازات زندان نشود.
امضای قرارداد جدید همکاری هستهای میان رژیم صهیونیستی و آمریکا
روزنامه هاآرتص (26/1/1387- 14/4/2008) اسراییل و آمریکا به منظور پیشبرد اهداف مشترک خود قرارداد همکاری هسته ای جدیدی را با یکدیگر امضاء کردند. به موجب این قرارداد، اسراییل در ازای ارائة تضمینهای لازم در مورد سلامت فعالیتهای هستهای خود در رآکتور هستهای دیمونا، کمکهای خارجی دریافت خواهد کرد. افزون بر این، کمیسیون انرژی اتمی اسراییل نیز میتواند از آخرین اطلاعات، دستاوردها و فنآوری هسته ای روز آمریکا بهرهمند شود. همکاری هستهای آمریکا با اسراییل در حالی صورت میگیرد که بسیاری از کشورهای جهان به دلیل عدم امضای پیمان منع گسترش هستهای (NPT) از سوی اسراییل، تمایلی به انجام همکاریهای هستهای با آن را ندارند. به همین دلیل، اسراییل نیز طی سالهای اخیر تلاشهای گسترده ای را برای جلب حمایت کشورهای هستهای و سازمانهای بینالمللی آغاز کرده است که هدف از انجام آن در درجة نخست، خروج از انزوای هستهای و در مرحلة بعد، دریافت کمکهای خارجی است. رآکتور هستهای دیمونا علاوه بر آنکه به دلیل پنهانی بودن فعالیتهای آن از سوی بسیاری از کارشناسان خارجی محل تولید تسلیحات هستهای به شمار میرود، به دلیل قدمت آن نیز نگرانیهایی را در مورد امکان خطرآفرین بودن زبالههای هستهای آن به وجود آورده است اما اسراییل مدعی است که این رآکتور طی سالیان اخیر مدرنیزه شده و هم اینک به لحاظ ایمنی و سلامت منطبق با استانداردهای بینالمللی است.
شرکت لیونی در اجلاس دوحه
روزنامه هاآرتص (26/1/1387-14/4/2008) زیپی لیونی وزیر امور خارجه برای شرکت در هشتمین اجلاس دوحه با موضوع دمکراسی، توسعه و تجارت آزاد، وارد قطر شد. اجلاسی که وی پیشتر برای ایراد سخنرانی در آن دعوت نشده بود. واکنش مقامات ارشد ایرانی و لبنانی به حضور وزیر امور خارجه اسراییل در این اجلاس لغو شرکت آنها در آن بود. لیونی به هاآرتص گفت: کشورهای عربی نمیتوانند هنگام به میان آمدن بحث حمایت از روند صلح، خود را کنار نگه دارند. برجستهترین واکنش صورت گرفته به حضور لیونی در این اجلاس، لغو سخنرانی «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان و رهبر جنبش شیعه مذهب امل بود.قرار بود «بری» در این اجلاس مانند لیونی به ایراد سخنرانی بپردازد و دیدارهایی با مقامات ارشد دولت قطر در مورد بحران سیاسی لبنان داشته باشد.دیگر شخصیتهایی که این نشست را تحریم کرده اند عبارتند از: «فوزی صلوخ» وزیر امور خارجه سابق لبنان که روابط نزدیکی با حزب الله دارد و محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران.
ملاقات وزیران خارجه رژیمصهیونیستی و عمان
سایت فارسی بیبیسی (26/1/1387-14/4/2008) زیپیلیونی و یوسف بن علوی، وزیران خارجه اسراییل و عمان، با یکدیگر ملاقات و گفتگو کردند. ملاقات وزیران خارجه اسراییل و عمان، که نخستین تماس رسمی مقامات ارشد دو کشور در خلال هشت سال گذشته است، روز دوشنبه، 14 آوریل (26فروردین)، و در حاشیه اجلاس دموکراسی، توسعه و تجارت آزاد صورت گرفت که در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شده است. روابط تجاری عمان و اسراییل در سال 2000 و آغاز انتقاضه دوم فلسطینیان قطع شد و از آن زمان، تماس رسمی اعلام شدهای در سطح بالا بین دو کشور وجود نداشته است. لیونی ابراز امیدواری کرده است بتواند در جریان اجلاس دوحه حمایت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را از مذاکرات صلح اسراییل و فلسطینیان به دست آورد.
انحلال وزارت تهدیدات استراتژیک
روزنامه یدیعوت آحرونوت (26/1/1387-14/4/2008) دولت اسراییل در اقدامی قابل پیش بینی، وزارت رسیدگی به امور استراتژیک را که در سال 2006 پس از پیوستن حزب راستگرای اسراییل بیتنیو به ائتلاف و به منظور تأمین یک پست وزارتی برای رهبر این حزب تأسیس شده بود، منحل اعلام کرد. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که حزب اسراییل بیتنیو در اوایل سال جاری میلادی به دلیل اختلاف نظر با ایهود اولمرت نخستوزیر اسراییل در مورد مذاکره بر سر مسائل محوری مورد نظر فلسطینیان از دولت ائتلافی اسراییل کنارهگیری کرد. اویگدور لیبرمن رهبر حزب اسراییل بیتنیو که این پست وزارتی منحصراً برای وی با هدف جمعآوری اطلاعات استراتژیک در مورد ایران در نظر گرفته شده بود، با ابراز تأسف نسبت به انحلال این وزارتخانه از سوی دولت گفت: وجود چنین وزارتخانهای با توجه به تهدیدات استراتژیک روزافزون در منطقه و مشغلة زیاد نخستوزیر از اهمیتی حیاتی برخوردار بود. طبق اعلان مقامات دولتی اسراییل، اختیار نهادهایی که تحت نظارت وزارت تهدیدات استراتژیک عمل میکردند، مجدداً به دفتر نخستوزیری و وزارت دفاع واگذار خواهد شد.
تلاش رژیمصهیونیستی برای واردات گاز از قطر
روزنامه هاآرتص (28/1/1387-16/4/2008) اسراییل و قطر در حال بررسی همکاریهای دوجانبه در زمینه صدور گاز طبیعی به اسراییل هستند. در نشستی که میان زیپیلیونی وزیر امور خارجه اسراییل و عبدالله بنحمد وزیر انرژی قطر برگزار شد، ضمن توافق پیرامون برقراری تماسهای لازم میان کارشناسان طرفین در زمینه امضای توافقنامه صدور گاز به اسراییل، بنحمد پیشنهادی را در مورد برگزاری مذاکرات بازرگانی 2 جانبه مطرح کرد؛ زیرا به زعم وی ذخیرة گاز قطر در آینده نزدیک به اتمام خواهد رسید. این در حالی است که قطر اخیراً چندین توافقنامه کلان گازی را نیز با چین امضا کرده است. گفتنی است که قطر حدود 15 درصد از بازار گاز مایع (LNG) را در سطح جهان داراست. از اواسط دهه1970، امکان خرید گاز طبیعی از قطر توسط اسراییل مطرح شد و تماسهای مقدماتی به این منظور صورت گرفت. با این حال هنگامی که آریل شارون در سال 1997 به وزارت امور زیربنایی اسراییل منصوب شد با ارسال نامه ای به مقامات قطری اعلام کرد فعلاً اسراییل علاقه ای به پیشرفت این توافقنامه ندارد. ولی اخیراً کابینه تصمیم گرفت تا ژوئیه 2009، اقدام به طرح یک مناقصه بینالمللی برای ساخت تأسیساتی به منظور ذخیرة گاز طبیعی مایع کند. 2 ماه پیش همچنان که در نشریه اقتصادی موسوم به «ذی مارکر» وابسته به روزنامه هاآرتص آمده بود، گروه I.D.B به ریاست نوحی ونکنر، اقدام به برقراری تماسهای اولیه با محافل ذیربط قطری برای واردات گاز طبیعی مانع به اسراییل کرد. بر این اساس قرار است گاز مایع به بندر عقبه انتقال داده شده و پس از تبدیل به وسیله لوله به داخل اسراییل یا تأسیساتی که قرار است در خلیج ایلات ساخته شود منتقل شود. ذخیره گاز قطر بسیار حساس است زیرا منابع آن بین قطر و ایران مشترک است و براساس توافق طرفین هر کدام میتوانند به میزان مناسبی از آن استخراج کنند ولی با این حال بسیاری از کشورها به دلیل نگرانی از آینده اقتصادی ایران و خطر امنیتی، به جای ایران با قطر وارد معامله شدهاند.
فروردین/ صهیونیسم
تصویب قطعنامة آوارگان عرب یهودی در مجلس نمایندگان آمریکا
روزنامه هاآرتص (14/1/1387-2/4/2008) مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامة غیرمنتظرهای را مبنی بر به رسمیت شناختن مسئله آوارگان یهودی از کشورهای عربی که پس از تشکیل دولت اسراییل آنها را مجبور به فرار و ترک خانه و کاشانة خود کردهاند، به تصویب رساند. براساس این قطعنامه، مسئولان مذاکرات صلح خاورمیانه که مسئله آوارگان فلسطینی را طرح کردهاند، مسئله آوارگان یهودی از کشورهای عربی را نیز باید مطرح کنند. جوزف کراولی (Joseph Crowlely) یکی از هماهنگکنندگان این لایحه، اظهار داشت: دنیا باید بداند تنها اعراب و در خاورمیانه تنها فلسطینیان نیستند که از خانه، کاشانه، داراییها و مایملک خود رانده شدهاند، بلکه یهودیان نیز با این مسئله مواجه بودهاند و قربانی اقدامات تروریستی میباشند. جرالد نادرلر (Jerrold Nadler) نیز گفت: آوارگان یهودی عرب هم شرایط آوارگان فلسطینی را دارند و مجبور به ترک سرزمینهای عربی خود شدهاند و نباید در مذاکرات و بحثهای صلح نادیده گرفته شوند. مایک فرگوسن (Mike Ferguson) هم اظهار داشت: بیتوجهی و بیعلاقگی سازمان ملل متحد نسبت به سرنوشت آوارگان یهودی عرب کاملاً غیرقابل توجیه و غیرقابل قبول است و این امر یکی از مسائلی است که این قطعنامه درصدد پرداختن به آن است.
اظهارات ضدصهیونیستی مفتی روسیه
آژانس یهود (19/1/1387-7/4/2008) رهبر جامعة مسلمانان روسیه از پس گرفتن اظهاراتش مبنی بر یکسان دانستن صهیونیسم با فاشیسم سرباز زد. «نفیقالله آشیروف» یکی از رؤسای شورای مفتیان روسیه طی یک کنفرانس خبری صهیونیسم را غده سرطانی خواند و گفت: اسراییل، این دولت فاشیست، باعث ایجاد شکاف میان بزرگترین سازمانهای یهودی و مسلمان روسیه است. من حقیقتاً یهودیان را دوست دارم اما نسبت به سیاستهای خصمانة اسراییل دیدگاهی کاملاً منفی دارم. بنیاد جوامع یهودی روسیه (FEOR) هم از شورای مفتیان خواسته بود تا اظهارات آشیروف را محکوم کنند ولی وقتی با سکوت شورا مواجه شد بیانیهای صادر کرد و طی آن اظهار داشت که روابطش را با گروههای اسلامی متوقف خواهد کرد. ولی نشست اخیر رهبران هر دو گروه در هفته گذشته منجر به آشتی شد. شورای میان مذاهب روسیه، سایر سازمانهای یهودی و شورای مفتیان از آشیروف به خاطر اظهاراتش انتقاد کردهاند.
فالک: اقدامات رژیمصهیونیستی و آلمان نازی مشابه است
سایت فارسی بیبیسی (20/1/1387-8/4/2008) پرفسور ریچارد فالک، شخصی که سازمان ملل متحد او را برای بررسی وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطینیان در نظر گرفته، میگوید بر سر حرف خود که اقدامات اسراییل در غزه، مشابه اقدامات جمعی بیرحمانه آلمان نازی است، باقی است. پرفسور فالک گفت این تشبیه موجه است چون اسراییل کل یک جمعیت را مجازات میکند. پرفسور ریچارد فالک که سال گذشته این مقایسه را کرده بود، گفت اسراییل تا کنون توانسته از انتقاداتی که مستوجب آن است در امان بماند. وی گفت اکراه از مقایسه عملیات اسراییل با اقدامات آلمان نازی بر اساس حساسیت یهودیان و توانایی اسراییل برای اجتناب از این بوده که سیاستهایش در معرض داوری قوانین بینالمللی و اخلاقیات قرار گیرد.
محاکمه طنزنویس فرانسوی
سایت یهودیان فرانسه (23/1/1387-11/4/2008) دیودونه نویسنده، هنرمند و طنزنویس فرانسوی برای رسیدگی به اتهام آنتیسمیتیستی خود در دادگاه حاضر میشود. این هنرمند فرانسوی از سوی دادگستری پاریس برای ارائه توضیح در مورد اظهارات خود در بزرگداشت هولوکاست که در فوریه سال2005 در آلژه (Alger) بیان کرد و اعتراضاتی نیز به دنبال داشت، احضار شده است. وی 16 فوریه 2005 طی کنفرانس مطبوعاتی در یکی از صحنه های نمایش خود گفته بود که لابی صهیونیستی به رنجهای منحصر به فرد به خود میپردازد. به دنبال این موضوع بود که نتوانست فیلم خود را با موضوع سیاهپوستان بسازد و دلیل آن را تسلط صهیونیسم بر سینمای فرانسه دانست.
تشکیل یک لابی جدید یهودی در آمریکا
روزنامه جروزالیمپست (28/1/1387-16/4/2008)100 تن از مقامات اسبق آمریکا اعم از فعالان یهودی و شخصیتهای علمی در واشنگتن در قالب یک گروه گردهم آمدند و یک لابی و کمیتة اقدام سیاسی (PAC) با دستور کار «حامی اسراییل، حامی صلح» تشکیل دادند. طراحان این گروه اظهار داشتند که این تلاش گروهی که "J street " خوانده میشود، برای امور سیاسی و لابیگری برای سیاستهایی که درصدد تحقق راه حل تشکیل 2 دولت مستقل برای حل اختلافات اسراییل- فلسطین شامل فشار برای دخالت دیپلماتیک آمریکا و از درجة اعتبار ساقط کردن نقش درگیری نظامی، پول فراهم خواهد کرد. «جرمی بن- آمی» (Jeremy Ben-Ami) یکی از مقامات کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری کلینتون که مدیر اجرایی این PAC نیز میباشد، اظهار داشت: مدتهای طولانی است که حامیان اسراییل بلندترین فریادها را خطاب به راستگرایان افراطی سر دادهاند، واژة حامی اسراییل، ملعبة دست کسانی شده است که فکر میکنند اکثریت آمریکاییان اعم از یهودی و غیریهودی نیز چه در جنگ در عراق، چه در نواختن شیپور جنگ احتمالی با ایران یا سنگ انداختن در راه خاتمه دادن به اختلافات اسراییل- فلسطین دیدگاههای آنها را دارند، «بن- آمی» قبلاً نیز در یک کنفرانس خبری گفته بود: این سازمان باید دیدگاههای خود را مطرح کند حتی اگر با دیدگاههای دولت اسراییل یا آمریکا در تضاد باشد.
"J street " معتقد است که آمریکا باید مذاکرات مستقیم سطح بالا با ایران را جهت طرح همة نگرانیهای متقابل در دستور کار دیپلماتیک خود قرار دهد و از عراق عقبنشینی کند. PAC لیستی از حامیان اسراییل از جمله دالیا رابین(Dalia Rabin)، آبراهام بورگ، رئیس سابق کنست و آمنون لیپکین- شاهاک (Amnon Lipkin- Shahak) رئیس سابق ستاد ارتش اسراییل در دست دارد. PAC علاوه بر تهیة پول لیستی از تأکیدات خود را به نامزدها ارائه خواهند داد که اعضای آن معتقدند برای همة سیاستمداران مهم خواهد بود زیرا چشماندازهای گوناگونی از آنچه برای اسراییل بهترین است برای آنها فراهم خواهد آورد. «اوری نیر» (ori Nir)رئیس گروه «صلح اکنون» آمریکا از تشکیل این لابی جدید استقبال کرد. اما برخی از رهبران جامعة یهودی معتقدند که این گروه حامی اسراییل نمیتواند دیدگاههای یهودیان را به درستی منعکس کند. گفته میشود این گروه سالانه مبلغ 5/1میلیون دلار از بودجة 50 میلیون دلاری آیپک دریافت خواهد کرد گرچه آیپک هنوز هیچ توضیحی راجع به این مطلب ارائه نداده است.
ازسرگیری طرح تحریم رژیمصهیونیستی در انگلیس
آژانس یهود (29/1/1387-17/4/2008) اتحادیة کالج و دانشگاههای انگلیس حمایت از تحریم مراکز آموزشی اسراییل را از سر خواهد گرفت. سازمانهایی که مخالف با این تحریم هستند، میگویند که راجع به این تصمیم با مشاوران حقوقی خود رایزنی خواهند کرد. این موضوع که در کنفرانس سالانة این اتحادیه در ماه آینده مورد بحث و رأی گیری قرار میگیرد، برای نخستین بار به کمیتة اجرایی ملی عالیترین مرجع این اتحادیه تسلیم خواهد شد. پیشنهاد این تحریم سال گذشته از سوی برخی از اعضای کمیتة اجرایی پذیرفته شد اما پس از به تصویب رسیدن قطعنامهای مبنی بر غیرقانونی خواندن آن توسط مشاوران قانونی، رد شد. جرمی نیومارک، رئیس شورای رهبری یهود که خواستار توقف ادامة بحث بر سر این تحریم است، اظهار داشت: سازمانهای مخالف با این طرح در تلاش هستند تا از طریق قانونی مانع ادامة کار اتحادیه کالج و دانشگاه در این خصوص شوند.
اردیبهشت / فلسطین
نتایج دیدار جیمی کارتر با رهبران حماس
شبکه ماهوارهای الاقصی (2/2/1387-21/4/2008) اسماعیل هنیه نخستوزیر فلسطین تأکید کرد جیمی کارتر رئیسجمهور اسبق آمریکا میانجیگر نبود بلکه سفر وی تعاملی با واقعیت موجود فلسطین از جهت نقشه سیاسی بود که انتخابات قانونگذاری ایجاد کرد. این در حالی است که جیمی کارتر چندین طرح و درخواست را به رهبران حماس عرضه کرد و رهبران حماس با برخی از آنها موافقت و برخی دیگر را رد کردند و آنچه که باقی ماند منوط است به لجاجت و سرسختی صهیونیستها و متوقف شدن تجاوزگریهایش علیه شهروندان. جنبش حماس انتقاد کارتر از سیاست تجاوزکارانه رژیمصهیونیستی و حمایت و تأیید آمریکا از آن را اقدامی شجاعانه خواند. حماس برقراری آتشبس با رژیمصهیونیستی را به متوقف شدن تمام انواع تجاوزگری آن در کرانهباختری و نوارغزه و برداشتن محاصره از نوارغزه و باز کردن گذرگاهها به ویژه گذرگاه رفح، مشروط نمود. خالد مشعل طی مصاحبهای مطبوعاتی در دمشق نتایج گفتگوهایش با جیمی کارتر را بیان کرد. وی گفت حماس با تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ژوئن 1967 با پایتختی قدس که بدون شهرکهای صهیونیستی باشد و حق کامل بازگشت پناهندگان فلسطینی و همین طور بدون به رسمیت شناختن رژیمصهیونیستی موافقت کرد. وی افزود: پاسخ ما دقیقاً همان آتشبس متقابل بود و تا زمانی که فرصتی برای برقراری آتشبس متقابل باشد ما به عنوان جنبش حماس با چنین اقدامی از ملتمان حمایت میکنیم. به این شرط که مطئمن شویم و تضمین گردد که تجاوزگری متوقف میشود و همچنین محاصره نیز برداشته میشود و گذرگاهها نیز باز میشوند. ما با کشور فلسطینی در مرزهای چهارم ژوئن 1967 بهشرطی موافقت میکنیم که پایتخت آن قدس با حاکمیتی واقعی و بدون وجود شهرکها به همراه حق بازگشت کامل باشد ولی بدون به رسمیت شناختن اسراییل. کارتر نیز به نوبه خود گفت: روند صلح به ویژه پس از کنفرانس آناپولیس متوقف شده و هیچ پیشرفتی در آن مشاهده نمیگردد بلکه برعکس، شهرکسازی در کرانهباختری و همین طور تجاوزگری و محاصره اسراییل بر نوارغزه افزایش یافته است.
توقف فعالیتهای آنروا در نوارغزه
خبرگزاری سما (4/2/1387-23/4/2008) سازمان حمایت از پناهندگان فلسطینی(آنروا) از توقف کلیة اقدامات کمک رسانی در نوارغزه به دلیل تمام شدن سوخت لازم برای روشن کردن کامیونها و فعالیت مراکز مختلف وابسته به این سازمان در نوارغزه، خبر داد. رئیس آنروا در نوارغزه گفت: میزان مرگ و بیماری و موج ناامیدی در نوارغزه شرم آور است. از ژانویة گذشته تاکنون بیش از 53 کودک کشته و 177نفر دیگر مجروح شدهاند. وی افزود: آسیابها تا آخر هفتة جاری دیگر سوختی نخواهند داشت و متوقف خواهند شد، ضمن اینکه صیادان برای تأمین سوخت قایقهای خود با مشکل مواجه اند و کشاورزان نیز برای آبیاری مزارع، سوختی در اختیار ندارند. همچنین فعالیتهای صنایع نیز متوقف شده و زندگی مردم نوارغزه به سختی سپری میشود. پزشکان و بیماران ناگزیرند پیاده به بیمارستانها مراجعه کنند. 20درصد آمبولانسها کاملاً متوقف شدهاند و تا آخر هفتة جاری 60 درصد دیگر نیز متوقف خواهند شد. او تأکید کرد: درمانگاه مرکزی نیز سوخت لازم برای نگهداری از دارو را تمام کرد و سوخت لازم برای فعال نگه داشتن این درمانگاه که به 12هزار بیمار سرویس میدهد به 25درصد رسیده است. از سوی دیگر زباله ها در وسط خیابانهای غزه ماندهاند و شهرداری قادر به جمعآوری آن نیست و مردم عموماً باید پیاده رفتوآمد کنند.
واگذاری امنیت شهرکهای کرانهباختری به بخش خصوصی
سایت آروتزشوا (9/2/1387-28/4/2008) نیروی دفاعی اسراییل مسئولیت تأمین امنیت در 40 شهرک یهودینشین در منطقة یهودیه و سامریه (کرانة باختری) را به شرکتهای خصوصی واگذار کرد. به گفتة منابع آگاه ارتش اسراییل قصد دارد در آیندة نزدیک از 10 شهرک دیگر نیز خارج شده و وظیفة مراقبت از آنها را به بخش خصوصی واگذار کند. آریه الداد نمایندة پارلمانی حزب اتحاد ملی معتقد است که تصمیم اخیر دولت اسراییل مبنی بر واگذاری امنیت مناطق یهودینشین کرانةباختری به بخش خصوصی با هدف سخت کردن شرائط زندگی در شهرکهای یهودی نشین و در نتیجه، خروج داوطلبانة شهرک نشینان از این مناطق صورت گرفته است. به گفتة وی، امنیت ضروریترین نیاز شهرکنشینان برای ادامة زندگی در کرانةباختری است و دولت اسراییل با آگاهی از این امر، به روشی کاملاً هوشمندانه میکوشد تا با سلب حمایت از شهرکنشینان، آنان را به صورت داوطلبانه یا در ازای دریافت غرامت مجبور به خروج از کرانة باختری کند.
عدم آمادگی نیروهای امنیتی فلسطین تحت تعلیم آمریکا در اردن
خبرگزاری سما (16/2/1387-5/3/2008) روزنامة آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرد اولین گروه نیروهای امنیتی فلسطین که تحت حمایت مالی آمریکا در اردن آموزش نظامی دیدهاند هم اکنون در بیشتر شهرهای فلسطینی به منظور تحکیم قوای تشکیلات خودگردان مستقر شدهاند، این افراد بدون در اختیار داشتن ابزارهای مناسب برای دفاع از خود مثل کلاه و..... در فلسطین مستقر شدهاند. به گزارش این روزنامه، ناقص بودن کمکهای آمریکا، توان دولت فلسطین در راستای گسترش امنیت در کرانهباختری را تضعیف میکند و این درست شرط اسراییل برای عقبنشینی از اراضی اشغالی فلسطینی است.
برغوثی باید آزاد شود
روزنامه یدیعوت آحرونوت (29/2/1387-18/5/2008) مروان برغوثی رهبر فتح و تنظیم در رامالله بیش از 6 سال است که در زندان اسراییل به سر میبرد و چهار سال است که از محکومیتش به پنج عملیات قتل و تلاش برای قتل میگذرد و به زندان ابد محکوم شده است. برغوثی که تنظیم تحت فرماندهی و رهبریت او به گردانهای شهدای الاقصی وابسته به فتح که یک سازمان تروریستی واقعی است مسئول تعداد زیادی از عملیات خرابکاری علیه اسراییلیها در انتفاضه دوم است و از نظر مسئولان امنیتی اسراییل تنها رهبر فلسطینی است که قادر است از استقرار حماس در کرانهباختریجلوگیری کرده و مانع سیطرهاش بر آن شود. اخیراً به طور عملی روشن شده است که مسئولان رده بالا به این درک رسیده اند که چارهای نیست جز این که وی به زودی آزاد شود (چه بسا در معامله آزادی زندانیان در مقابل گیلادشالیت) و این علیرغم محکومیت سنگین و حکم سنگینی است که علیه او صادر شده است. بنیامین بنالیعزر وزیر امور زیربنایی بارها از آزادی برغوثی حمایت کرده است وی میگوید قادر است صحنه را تغییر دهد. او میگوید: من به ابومازن و سلام فیاض احترام میگذارم چون اشخاص خوبی هستند.... ولی به دنبال کسی میگردم که با او معامله کنم. امسال دوره ابومازن به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به پایان میرسد و انتخابات جدیدی برای این پست انجام میشود. روشن است که ابومازن با آزادی برغوثی مخالف است اما به علت محبوبیت گسترده برغوثی در بین فلسطینیها جرأت بروز آن را ندارد.ترس مسئولان اسراییلی از آن است که ممکن است به علت ضعف ابومازن و پایین آمدن محبوبیتش در کرانه باختری، نماینده ای از حماس جای او را بگیرد همانطور که در ژانویه 2006 اسماعیلهنیه به نخستوزیری برگزیده شد. از گفتگوهایی که طرفهای جناح چپ اسراییل با برغوثی در زندان داشتهاند چنین برداشت میشود که او از توافقنامه صلح و آتشبس بین فلسطینیها و اسراییل حمایت قاطعانه میکند. برغوثی از زمان زندانی شدن چندین توافقنامه را در خصوص آتشبس با اسراییل و در عرصه داخلی فلسطین بین فتح و حماس، تدوین کرده است. به نظر میآید آزادی برغوثی شرط بندی بزرگ اسراییل نخواهد بود چرا که احتمال پیشروی حماس و نیاز به طرح رهبری نیرومند از فتح که در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است به مراتب مهم تر از استمرار یافتن ماندنش در زندان تا سالهای طولانی دیگر است. یکی از دوستان نزدیک به برغوثی گفت: تنها خطری که دولت در آزاد کردن برغوثی با آن مواجه است انتقاد شدید جناح راست از این اقدام است. ولی در مقابل، از بین رفتن خطر تبدیل کرانه باختری به یک پایگاه ایرانی در مقابل قدس و فرودگاه بنگوریون و تلآویو، وجود دارد. کدام یک مهمتر است؟ پاسخ روشن است.
اردیبهشت/ رژیمصهیونیستی
فروش هواپیماهای بدون سرنشین رژیمصهیونیستی به گرجستان
روزنامه هاآرتص (4/2/1387-23/4/2008) مقامات روسیه از اسراییل خواستهاند، در رابطه با فروش هواپیماهای بدون سرنشین به گرجستان دقت بیشتری کند. این درخواست به وابسته نظامی اسراییل در سفارتخانه این کشور در روسیه تقدیم شد. روسیه دلیل چنین درخواستی را، احتمال استفاده نظامی گرجستان از تجهیزات مذکور علیه مردم منطقه اعلام کرده و از مقامات اسراییل خواست، جوانب فروش چنین تجهیزاتی به کشورهای دیگر را بیشتر بسنجند. منابع امنیتی اسراییل نیز در واکنش به درخواست روسیه، گرجستان را از دوستان نزدیک اسراییل اعلام کرده و از روسیه خواستند در مورد مسائل نظامی این کشور دخالت نکند. همچنین هدف گرجستان از خرید این هواپیماها را نیز، عامل بازدارندگی آن جهت مقابله با هرگونه تجاوزی عنوان کردند. میخائیل ساکاشویلی رئیسجمهور گرجستان در یک مصاحبه تلویزیونی، در ارتباط با گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه اظهار داشت؛ در این گفتگو وجود هرگونه خطری از سوی گرجستان در منطقه تکذیب شد و اضافه کردم، اهداف گرجستان مسالمتآمیز میباشد. ساکاشویلی وجود چنین تجهیزاتی در ارتش و نیروی انتظامی گرجستان تقویت توان بازدارندگی و با هدف دفاعی خوانده است.
تصویب قانونی جهت مقابله با عقبنشینی از بلندیهای جولان
روزنامه هاآرتص (8/2/1387-27/4/2008) رافی ایتان رهبر و نمایندة پارلمانی حزب بازنشستگان از تلاش حزبش در جهت تصویب قانونی الزامآور که مانع از عقب نشینی ارضی دولت اسراییل از بلندیهای جولان شود، خبر داد. پس از انتشار این خبر، دیوید طال نماینده کنست از حزب کادیما و 5 نماینده دیگر از جمله مارینا سولودکین و زیف الکین نیز با تصویب این قانون موافقت و آن را ضروری دانستند. قابل ذکر است مقامات اسراییلی طی گزارشی از عقب نشینی خود از بلندیهای جولان در راستای ایجاد صلح با سوریه در هفته گذشته خبر داده بودند که منجر به بروز مخالفتهای داخلی شده است. رافی ایتان، گفتگو در مورد بلندیهای جولان را قانونی ندانسته و گفت: طرح این مسئله به نابودی تدریجی اسراییل کمک خواهد کرد. ایتان همچنین در رابطه با مذاکره با سوریه گفت: ایجاد صلح واقعی میان دو کشور ضروری است، اما نباید جهت دستیابی به این مهم از اراضی قانونی خود چشمپوشی کنیم.
مسائل امنیتی، دغدغة اصلی یهودیان رژیمصهیونیستی
روزنامه یدیعوت آحرونوت (17/2/1387-6/5/2008) با وجود آنکه اسراییل در آستانة شصتمین سالگرد تأسیس خود قرار دارد، مسائل امنیتی همچنان دغدغة اصلی شهروندان اسراییلی به شمار می روند. براساس یک نظرسنجی که اخیراً از سوی یدیعوت آحرونوت انجام شد، 75 درصد جمعیت یهودی اسراییل معتقدند که اسراییل طی 5 سال آینده حداقل با یک کشور عربی مجدداً وارد جنگ خواهد شد. افزون بر این، 66 درصد معتقدند که هرگز صلحی میان سوریه و اسراییل صورت نخواهد گرفت و 70 درصد نیز امکان توافق نهایی با فلسطینیان را رؤیایی دست نیافتنی میدانند. در بخش دیگری از این نظرسنجی، 75 درصد شهروندان یهودی اسراییل با واگذاری بلندیهای جولان به سوریه و 83 درصد با چشم پوشی اسراییل از شهر قدیمی اورشلیم و واگذاری آن به فلسطینیان مخالفت کردند. علاوه بر این، به عقیدة 38 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی، برنامة هسته ای ایران جدی ترین تهدید امنیتی موجود علیه اسراییل است. 21درصد از مصاحبه شوندگان نیز آماده نبودن ارتش برای دفاع از امنیت ملی اسراییل را بزرگترین تهدید موجود برشمردند. گفتنی است در نظرسنجی مشابهی که در میان اقلیت عرب اسراییل صورت گرفت نیز ایران به عنوان بزرگترین تهدید امنیتی موجود علیه اسراییل شناخته شد. شهروندان یهودی اسراییل همچنین در پاسخ به این سؤال که اسراییل در طول 60سال گذشته در چه حوزههایی موفق و در چه حوزه هایی ناکام بوده است، حوزه نظامی و حوزه اقتصادی را به ترتیب با 78 و 65 درصد آراء به عنوان موفقترین حوزههای کاری اسراییل برشمردند. در مقابل، ناکامی در کاهش شکافهای اجتماعی- اقتصادی میان اقشار مختلف جامعه و ناتوانی در اعمال مساوات میان شهروندان یهودی و عرب نیز مهمترین ناکامیهای اسراییل در طول 60 سال گذشته لقب گرفتند.
جمعیت رژیمصهیونیستی؛ 60 سال پس از اشغال فلسطین
روزنامه هاآرتص (18/2/1387-7/5/2008) ادارة مرکزی آمار در گزارشی به مناسبت شصتمین سالگرد تأسیس اسراییل، جمعیت اسراییل را 7میلیون و 282 هزار نفر اعلام کرد. این آمار نشان میدهد که جمعیت 806 هزار نفری اسراییل در سال 1948 اکنون در آستانة شصت سالگی این کشور به بیش از 9 برابر افزایش یافته است. ادارة مرکزی آمار در ادامة گزارش خود اعلام کرد که از سال گذشته تاکنون جمعیت اسراییل با احتساب 18 هزار مهاجر جدید، 8/1درصد رشد داشته است. این اداره همچنین 76درصد جمعیت اسراییل را یهودی و 24 درصد (حدود 5/1 میلیون نفر) را عرب اعلام کرد. طبق گزارش ادارة مرکزی آمار، اگرچه جمعیت ساکن در تل آویو و مناطق اطراف آن از 71 درصد جمعیت کل در سال 1948 اکنون به 53 درصد جمعیت کل در سال 2008 کاهش یافته است اما این مناطق همچنان پرجمعیت ترین مناطق شهری اسراییل به شمار میروند. این اداره همچنین اعلام کرد که نرخ بی سوادی در اسراییل از 16درصد در سال 1948به کمتر از 3 درصد در سال 2008 کاهش یافته است.
اردیبهشت/ صهیونیسم
مخالفت ایران با حضورسازمان غیردولتی کانادا در کنفرانس سازمان ملل
آژانس یهود (3/2/1387-22/4/2008) ایران درصدد ممانعت از ورود گروه حامی یهودیان کانادا به کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینة تبعیض است. نشست مقدماتی 2هفتهای کنفراس دوربان 2 سازمان ملل در ژنو آغاز شده است. طبق اظهارات گروه ناظر سازمان ملل، ایران با حضور شورای حمایت از یهودیان اسراییل- کانادا در این نشست مخالف است. در نخستین روز از این نشست، راجع به فعالیتهای این شورا بحث و گفتگو شد. کشورهای مصر، پاکستان، الجزایر و هیئت نمایندگان تشکیلات خودگردان فلسطین با ایران موافق بودند در حالی که اعضای اتحادیة اروپا، خصوصاً آلمان، بلژیک و اسلوونی از درخواست این شورا مبنی بر حضور در کنفرانس حمایت کردند. این درخواست سال گذشته پیش از آنکه دولت کانادا تحریم این کنفرانس را اعلام کند، تسلیم سازمان ملل شده بود. شورای حقوق بشر سازمان ملل از این شورای کانادایی خواسته است تا به موضعگیری ایران پاسخ دهد.
دستگیری یک مهندس آمریکایی به اتهام جاسوسی برای رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (4/2/1387-23/4/2008) یک مهندس آمریکایی 84 ساله که سابقاً در ارتش آمریکا مشغول به خدمت بوده است به اتهام جاسوسی برای اسراییل در دهة1980 دستگیر شد. این مهندس آمریکایی که «بن- آمی کادیش» نام دارد، متهم به انتقال اسناد طبقهبندی شدهای در مورد تسلیحات هستهای، جتهای جنگنده و سیستمهای پدافند هوایی آمریکا به یکی از کارمندان کنسولگری اسراییل در آمریکاست. به گفتة منابع آگاه، کارمند مذکور همان کارمندی است که از «جاناتان پولارد» - جاسوس دیگری که به اتهام جاسوسی برای اسراییل در زندان آمریکا به سر میبرد- نیز اطلاعات طبقه بندی شده دریافت کرده است. در حالی که کادیش در جریان بازجوییهای مأمورین FBI اتهام جاسوسی برای اسراییل را پذیرفته است، مقامات دولتی اسراییل از این پرونده ابراز بیاطلاعی کردهاند. طبق کیفرخواست تنظیم شده، مهندس یاد شده که متولد ایالت کانتیکت آمریکاست، در فاصلة زمانی 1979 تا 1985 یعنی زمانی که به عنوان مهندس مکانیک در مرکز تحقیقات و توسعة فنآوریهای نظامی و تسلیحاتی در ارتش آمریکا مشغول به فعالیت بوده، پارهای اطلاعات طبقه بندی شده راجع به فنآوریهای نظامی جدید آمریکا را در اختیار اسراییل قرار داده است. کادیش هدف از انجام این کار را کمک به اسراییل عنوان کرده و مدعی است هزینهای در ازای افشای اطلاعات طبقهبندی شده دریافت نکرده است.
اخراج یک تجدیدنظرطلب از کالج لندن
هفتهنامه جویش ویک (7/2/1387-26/4/2008) دانشگاه کالج لندن (University College London) یکی از اعضای انجمن محققان خود را به دلیل انتشار مقاله ای که در آن ادعا شده بود اتاقهای گاز آشویتز هرگز وجود نداشته است، اخراج کرد.
«نیکولاس کلرستروم» (Nicholas Kollerstrom) محققی که این مقاله را در وب سایت «کمیته بحث آزاد درباره هولوکاست» منتشر ساخته، مدعی است که تنها یک میلیون یهودی جان خود را در جنگ جهانی دوم از دست دادند و برنامة کشتار و نابودی گروهی و دسته جمعی صرفاً در مورد خود آلمانیها اعمال شد. وی از محکوم شدن خود ابراز شگفتی کرده و گفت: اظهارنظر من برپایه ماهها تحقیق و بررسی استوار است و نتایج نشان میدهد که عدة اندکی با گاز خفه شدند، بنابراین جامعة یهود باید از این بابت خوشحال باشد که این حوادث آنقدرها هم وحشتناک و فاجعهآمیز نبوده است. او گفت: ترجیح میدهد خود را یک تجدیدنظرطلب (Revisionist) بنامند تا منکر(Denier) و فقط میخواهد تاریخ اروپا را بدون نفرت و تعصب بررسی کند.
محکومیت دوباره یک آلمانی به جرم ادای سلام هیتلری
سایت سایمون ویزنتال (10/2/1387-29/4/2008) یک مرد آلمانی که دوران محکومیت خود را به خاطر جرائم نئونازیستی سپری کرده بود، پس از قبول شرکت در مصاحبة شبکه تلویزیونی یهودی به خاطر ادای سلام هیتلری مجدداً به 10 ماه حبس محکوم شد.
هورست ماهلر (Horst Mahler) 72ساله که در دهة 1970 به عنوان یک چپ افراطی، باند تروریست «ارتش سرخ» را بنیانگذاری کرد و بعدها موضع خود را به راست افراطی تغییر داد، گفت که نسبت به این حکم تقاضای فرجام خواهد کرد. وی در سال 2006 هم به جرم ادای سلام هیتلری محکوم شده بود. استفاده از نمادهای نازی در آلمان غیرقانونی است.
مخالفت 100 شخصیت یهودی با جشن سالگرد تأسیس رژیمصهیونیستی
روزنامه جروزالیمپست (11/2/1387-30/4/2008) همزمان با روز بزرگداشت هولوکاست (یوم هاشوآ) و یک هفتهمانده به جشن شصتمین سالگرد استقلال اسراییل، گروهی100 نفره از اندیشمندان و شخصیتهای علمی یهودی ضمن انتشار بیانیهای در روزنامه گاردین، مخالفت خود را با سیاستهای دولت اسراییل اعلام کردند. در این مقاله تحتعنوان: «ما سالگرد اسراییل را جشن نمیگیریم» اسراییل به پاکسازی نژادی، تخطی از قوانین بینالمللی و زیر پا گذاشتن حقوق فلسطینیان و آرمانهای ملی آنها متهم شده است. همچنین در این بیانیه از دولت اسراییل خواسته شده است که به محاصرة غزه خاتمه دهد و حق بازگشت آوارگان فلسطینی را به آنها بازگرداند. مهمترین امضاءکنندگان این بیانیه عبارتند از: هارولد پینتر(Harold Pinter) نمایشنامه نویس، دکتر استیون رز (Steven Rose)، مایک روزن رئیس شبکة 4 رادیو انگلیس، «دانیل مک اور» (Daniel Machover) قاضی پروندة دورون آلماگ (Doron Almog)سرباز ذخیره ارتش اسراییل و حائیم برشیت (Haim Bresheeth) پروفسور علوم ارتباطات دانشگاه ایست لندن (East London) که درخواست تحریم مراکز آموزشی اسراییل را تسلیم کرد.
نویسندگان این بیانیه معتقدند که جشنهای تأسیس اسراییل مرهون هولوکاست است و اسراییل را دولت بنیانگذار تروریسم، کشتار و آواره ساختن سایر مردم از سرزمین و وطنشان خواندند.
60 درصد مردم آلمان مخالف پرداخت غرامت به رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (18/2/1387-7/5/2008) براساس تحقیقی که شبکه تلویزیونی ZDF آلمان انجام داده، مشخص شد 60درصد مردم آلمان با پرداخت غرامت به اسراییل موافق نیستند. اما 40 درصد باقی مانده، آلمان را مسئول پرداخت غرامت عنوان کرده و گفتند با این موضوع موافق هستند. در این تحقیق از 1230 نفر آلمانی سؤال شده بود. شایان ذکر است، پس از واقعه هولوکاست و گذشت 6 دهه از استقلال اسراییل، آلمان و اسراییل دارای روابط ویژه شده و آلمان ملزم به پرداخت غرامت به اسراییل شده است. همچنین در این تحقیق 58درصد از سؤالشوندگان موافق کمک سیاسی به اسراییل در مقابل 33 درصد مخالف و 13درصد موافق کمک نظامی مستقیم به اسراییل در مقابل 82 درصد مخالف با این کمک میباشند.
انحلال دو سازمان تجدیدنظرطلب در آلمان
سایت یهودیان اروپا (19/2/1387-8/5/2008) دولت آلمان 2 سازمان راست افراطی منطقهای را که مظنون به انکار هولوکاست یعنی کشتار 6میلیون یهودی به دست نازیها هستند، منحل اعلام کرد. ولفگانگ شوبل (wolfgang Schaeuble) وزیر کشور آلمان طی بیانیهای گفت: این گروهها ضمن مشارکت با یکدیگر برای انکار هولوکاست سرمایه گذاری کرده بودند و فعالیتهای آنها شامل انتشار مطالب آنتیسمیتیستی و تقدیس و تحسین اقدامات نازیها بود. پلیس 30 سایت مربوط به این گروهها را یافته و اموال و وسایل آنها را مصادره کرده است. شائوبل اظهار داشت که اعضای این سازمانها، جوانان سفیدپوست نژادپرست و نازیهای سالخوردهاند که منکر و مخالف نظام دموکراسی آلمان هستند. یکی از این سازمانها «انجمن بشریت» است که در سال 1963 تشکیل شد و یکی از گروههای شناخته شده است که اسناد مربوط به کشتار برنامهریزی شده یهودیان آلمان در طول جنگ جهانی دوم اروپا را انکار میکند. گروه دیگر «انجمن حمایت از تعقیبشوندگان تجدیدنظرطلب» (VRBHV) است که مشترکاً سخنرانیها و برنامه هایی برای ترویج و انتشار ایدئولوژی نئونازی خود ترتیب میدادند. انکار هولوکاست در آلمان غیرقانونی است.
عدم مشارکت فلسطینیهای 48 در جشن شصتمین سالگرد
روزنامه یدیعوت آحرونوت (21/2/1387-10/5/2008) در حالی که در تمامی خیابانها و جادههای اسراییل نشانههایی از جشن شصتمین سالگرد تشکیل اسراییل به چشم میخورد، در مناطق عرب نشین اسراییل از جمله «کفرقسام»، پرچم یا پلاکاردی در حمایت از شصتمین سالگرد تشکیل اسراییل مشاهده نمیشود. به عبارت دیگر، اعراب اسراییل که حدود یک پنجم از جمعیت اسراییل را تشکیل میدهند، در جشنهای شصتمین سالگرد تأسیس اسراییل همپای یهودیان حرکت نمیکنند. با وجود آنکه 6 دهه از تشکیل دولت اسراییل میگذرد، آنها هنوز خود را با هویت اسراییلی بیگانه میبینند. آنها به ظاهر از کلمات عبری در گفتار روزمرة خود استفاده و حتی در دمکراسی اسراییل نیز مشارکت میکنند اما هنوز خود را فلسطینیانی میدانند که در اسراییل زندگی میکنند و از این رو، همچنان پس از گذشت 60 سال، هویت فلسطینی و عرب خود را در قالب یک اقلیت متمایز حفظ کرده اند. همانطور که یک مغازهدار عرب در کفرقسام با اشاره به مراسم جشنی که تنها چند صدمتر آن طرفتر در منطقة یهودینشین «روش هایین» برپاست، میگوید، مراسم جشن شصتمین سالگرد برای عربها بیمعناست. وی معتقد است که همزیستی واقعی اعراب و یهودیان در اسراییل تنها زمانی امکانپذیر است که آنها و یهودیان از حقوقی کاملاً برابر برخوردار باشند نه اینکه تنها 4 درصد بودجة عمرانی اسراییل به مناطق عربنشین اختصاص یابد.
تظاهرات ضدصهیونیستی 10 هزار ایتالیایی
سایت عرب 48 (24/2/1387-13/5/2008) در اوج همبستگی با ملت فلسطین در سال2008 که سال فلسطین نامیده شده است، تعدادی از مؤسسات و گروههای همبستگی و اعلام همدردی با ملت فلسطین در واکنش نسبت به دعوت از رژیم صهیونیستی به عنوان مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب تورینو، یک تظاهرات فرهنگی به منظور تقبیح چهرة صهیونیسم ترتیب دادند. گفتنی است کمیتة سازماندهندة نمایشگاه بینالمللی کتاب که هر ساله در تورینو برپا میشود، تصمیم گرفته تا به منظور استقبال از شصتمین سال تأسیس رژیمصهیونیستی، از اسراییل به عنوان مهمان افتخاری دعوت به عمل آورد. از ابتدای سال جاری، صدها فعال فرهنگی، سیاسی و رسانهای سعی کردهاند تا رنج ملت فلسطین و تلاش آنان برای بازگرداندن حقوق ضایع شدهشان را به گوش همگان برسانند و با شناساندن ادبیات فلسطین، نمایش فیلمهای مستند، ضیافتهای فرهنگی، صدور بیانیههای مختلف و توزیع آنان در میان عموم گفتوگوها و مصاحبههای مطبوعاتی و تلویزیونی، چهرة اصلی رژیم صهیونیستی و اقدامات نژادپرستانه آن را برای همگان آشکار سازند. این امر، خشم لابی صهیونیستی را برانگیخت لذا با بسیج کلیة امکانات سیاسی و اطلاعرسانی خود برای تشکیل یک جبهه برای مقابله با فعالیتهای پشتیبان ملت فلسطین اقدام کرد. با این حال نتوانست مانع فعالیت گروههای دوستدار ملت فلسطین شود. شایان ذکر است در تاریخ 10/5/2008، 10 هزار ایتالیایی به تظاهرات ضدصهیونیستی در شهر تورینو پرداختند.
خرداد/ فلسطین
ساخت هزار و 700 واحد مسکونی در قدس و کرانهباختری
روزنامه القدس العربی (13/3/1387-2/6/2008) دولت اسراییل طرح ساخت و ساز 884 واحد مسکونی در قدس را تأیید کرد. برایناساس صائب عریقات گفت: محمودعباس رئیس تشکیلات خودگردان، طی نشست با ایهوداولمرت، پیامی به وی درباره اعتراض فلسطینیها نسبت به شهرکسازی اعلام خواهد کرد. از سوی دیگر دولت اسراییل طرح ساختوساز 121 واحد مسکونی در شهرک ابوغنیم و 763 واحد دیگر در بسگاتزئیف واقع در قدس اشغالی را تأیید کرد. همچنین زئیف بوییم وزیر مسکن اسراییل از اعطای مجوز ساخت 600 واحد مسکونی به عنوان هدیه در شهرک بیتار عیلیت خبر داد.
سهم یهودیان و اعراب از جمعیت بیتالمقدس
روزنامه فلسطین (13/3/1387-2/6/2008) یک مرکز کارشناسی اسراییلی اعلام کرد: در پایان سال 2007 شمار ساکنان قدس غربی و شرقی به 746 هزار و 300 نفر رسیده است که از میان آنها 489 هزار و 480 یهود و غیرعرب و 256 هزار و 820 عرب بوده است. این آمار بیانگر این مطلب است که میزان یهودیان و غیراعراب 66 درصد و میزان اعراب 34 درصد است. بنا به گفته مرکز پژوهشهای قدس در سال 2006 میزان فقر میان یهودیان کاهش یافت و از 30 درصد به 27 درصد رسید. این در حالی است که نسبت فقر اعراب از 67درصد به 68 درصد افزایش یافته است. گفتنی است در سال 2006، 21 درصد از خانوادههای یهودی و 67 درصد از خانواده های عربی در سطح فقر قرار داشتند. در همین سال 28 درصد از یهودیان و 68درصد از اعراب زیر خط فقر بودند و نسبت کودکان فقیر یهودی 36درصد و کودکان فقیر عرب 17 درصد بوده است. نسبت زاد و ولد میان اعراب بیشتر از یهودیان بوده به عبارتی 8/2 درصد یهودیان در برابر 3/5درصد اعراب بوده است. گفتنی است در پایان دهه 90 نسبت شمار مهاجرین به قدس افزایش چشمگیری داشته است. در سال2007، 2 هزار و 500 نفر به قدس مهاجرت کردهاند. همچنین در فاصله زمانی میان 1990 تا 2007، 284 هزار و 150 نفر این شهر را ترک کرد که از میان آنها 12 هزار و 36 نفر از سایر مناطق به قدس آمده اند.
اعلام ساعت صفر آتشبس از سوی مصر
روزنامه دنیا الوطن (27/3/1387-16/6/2008) منابع آگاه مصری ضمن توافق مقامات اشغالگر صهیونیستی با جنبش حماس بر سر پیشنهادات آتش بس، ساعت صفر آتش بس از سوی مصر اعلام خواهد شد. این منابع گفتند: جنبش حماس آتشبس را فقط مشروط به توقف اقدامات تجاوزکارانه اسراییل و درهم شکستن محاصره پذیرفته است و پرونده آزادی گیلاد شالیت را جدای از مسئله آتشبس دانست. منابع مذکور در رابطه با بازگشایی گذرگاه رفح خاطرنشان کردند: مصر در نظر دارد بعد از اجرای آتشبس برای پایان دادن به مشکل مسدود بودن گذرگاه رفح طی یکسال، نشستی با طرفهای اروپایی و فلسطینی- محمودعباس و جنبش حماس- داشته باشد.
کمک 820 میلیون دلاری به تشکیلات خودگردان
خبرگزاری ملی فلسطین (28/3/1387-17/6/2008) ریاض المالکی وزیر اطلاعرسانی در گفتگوی مطبوعاتی تأکید کرد: تشکیلات خودگردان از زمان کنفرانس پاریس مبلغ 820 میلیون دلار دریافت کرده است. وزیر اطلاعرسانی خاطرنشان کرد: بخشی از این کمکها به مبلغ 7 میلیارد و 700 میلیون دلار، تعهدی است که کشورهای کمککننده طی سه سال به تشکیلات خودگردان وعده دادهاند. این کمکها بخاطر حمایت از بودجه این تشکیلات و طرحهای اراضی فلسطینی صورت گرفت.
سرقت آبهای فلسطین توسط رژیمصهیونیستی
خبرگزاری سما (28/3/1387-17/6/2008) کارشناسان محیط زیست از سرقت آب توسط اشغالگران اسراییل خبر دادند. شایان ذکر است که از سال 1936 تاکنون فلسطین بحران آب نداشته ولی سال جاری به سال خشکسالی موسوم شد.
جمال جمعه هماهنگکننده گروه مردمی مقابله با شهرکسازی و دیوارحائل گفت: شهرکهای ساخته شده در کرانه باختری به ویژه در بلندیهای دشت اردن و مناطق مجاور خط سبز، عامل اصلی سرقت آب فلسطین توسط اسراییل است. وی خاطرنشان کرد: بسیاری از سفرههای دشت اردن که منبع اصلی آبیاری کشاورزی بشمار میرفت، خشک شده است.
همچنین اعلام شد: کرانهباختری و نوارغزه سالیانه به 400 میلیون متر مکعب نیاز دارد. اما طی سالهای گذشته و در پی عدم کاهش بارش باران در سال جاری، فلسطینیها 40 میلیون متر مکعب کمبود آب دارند. این در حالی است که آنها این میزان آب را از اسراییلیها خریداری میکنند.
صدور حکم ریاستی محمودعباس برای اصلاح نیروهای امنیتی
خبرگزاری سما (31/3/1387-20/6/2008) محمودعباس رئیس تشکیلات خودگردان عملیات اصلاح همه جانبه نیروهای امنیتی را با صدور یک حکم ریاستی مبنی بر بازنشستگی تعدادی از فرماندهان قدیمی از ارتش و دادن اختیارات گسترده به یگانهای سری برای اجرای قانون اجرا میکند. چندین هزار نفر که در دوره یاسر عرفات تنزل درجه یافته بودند با صدور فرمان محمودعباس با در نظر گرفتن درجات قبل از تنزل و با دریافت پاداش کامل بازنشسته شدند.
طی این طرح فراگیر اصلاح نیروهای فلسطین که از سوی آمریکا حمایت میشود، 30هزار سمت امنیتی حذف میشود تا نیروهایی که هرچه بیشتر با تلاشهای واشنگتن برای برقراری صلح میان دوطرف فلسطینی و اسراییلی همسو هستند بر سر کار آیند. در این حال برخی از این تغییرات موجب بحرانیتر شدن روابط میان سلام فیاض و نظامیان قدیمی جنبش فتح شد.در حالی که تعدادی از رهبران امنیتی دوره یاسر عرفات به طور داوطلبانه زودتر از موعد مقرر بازنشسته میشدند اما اکنون برخی از این فرماندهان از جمله ابوعلی ترکی (50ساله) معتقد است که تشکیلات خودگردان به دنبال اخراج الزامی آنان است. مسئولان فلسطینی و غربی اعلام کردند تقریباً 4 هزار تن از مقامات امنیتی امسال به دنبال صدور حکمهای ریاستی عباس خود را بازنشسته میکنند. جبریل الرجوب مشاور پیشین امنیت ملی و فرمانده نیروهای امنیت بازدارنده در کرانهباختری تصریح کرد: اکثر رهبران باید خودشان را بازنشسته کنند و عباس بایستی بدون دخالت آمریکا اشخاصی را جایگزین آنها کند. بنا به گفته مسئولان غربی فیاض تاکنون حقوق بسیاری از نیروهای امنیتی که 83 هزار دلار حقوق از تشکیلات خودگردان دریافت میکردند به 60 هزار کاهش داده است، که همین امر مشکلات زیادی را به دنبال داشته است، اما فیاض به این اقدام برای نزدیک کردن مبلغ حقوق نیروهای امنیتی به آنچه که آمریکا در نظر داشت یعنی 50 هزار دلار، مبادرت ورزیده است.
خرداد/ رژیمصهیونیستی
درخواست رسمی رژیمصهیونیستی برای خرید جنگنده F-35
روزنامه جروزالیمپست (3/3/1387-23/5/2008) وزارت دفاع اسراییل درخواست رسمی خود مبنی بر خرید 25 فروند جنگندة رادارگریز F-35 را تقدیم پنتاگون کرد. این وزارتخانه همچنین قصد دارد پس از نهایی شدن این قرارداد، درخواست خرید 50 جنگندةF-35 دیگر را نیز مطرح کند. ارزش تقریبی هر یک از این جنگندهها بین 70 تا 80 میلیون دلار برآورده شده است. گفتنی است هواپیمای مذکور ساخت شرکت تسلیحاتسازی «لاکهید مارتین» آمریکاست و در صورت موافقت دولت آمریکا با فروش این هواپیما به اسراییل، نیروی هوایی اسراییل برای نخستین بار به جنگندة فوق مدرنی مجهز میشود که قادر است بدون نیاز به باند، به صورت عمودی از روی زمین بلند شود. با توجه به مذاکرات قبلی، انتظار میرود که پنتاگون حداکثر در سال2013 تحویل جنگندههایF-35 به اسراییل را آغاز کند. باب رایس از مقامات ارشد شرکت لاکهید مارتین که به اسراییل سفر کرد، به دولت اسراییل وعده داده است که با انجام حمایتهای لازم، روند عقد قرارداد و تحویل جنگندههای موردنظر به اسراییل را تسهیل کند. گفتنی است پیش بینی اسراییل از احتمال وقوع جنگ در آینده و امکان تخریب پایگاههای هوایی و باندهای پرواز آن توسط موشکهای دوربرد دشمن از دلایل اصلی علاقمندی اسراییل به خرید جنگندة F-35 به شمار میرود.
اولمرت حق مذاکره با سوریه را ندارد
سایت عرب 48 (4/3/1387-24/5/2008) طبق نظرسنجی روزنامه «یدیعوت آحرونوت» و مرکز «داحاف» که با نظارت دکتر مینا تسیماح و با حضور 500 نفر و با 5/4 درصد خطا برگزار شد، دو سوم اسراییلیها بر این باورند که ایهوداولمرت نخستوزیر اسراییل حق ندارد با سوریه مذاکره کند. با این حال فقط 6درصد به طور کامل به اولمرت اعتماد دارند.
این نظرسنجی روشن کرد 50 درصد از افراد مذکور مخالف عقبنشینی از جولان یا بخشی از آن هستند. در همین راستا زیپی لیونی وزیر امور خارجه اسراییل و بنیامین نتانیاهو نامزدهای جانشینی وی هر دو به میزان یکسانی از اعتماد مردم دست یافتند. در پاسخ به این سؤال که «آیا اسراییل در چارچوب توافقنامه مسالمتآمیز با سوریه باید از مناطق جولان عقبنشینی کند یا خیر؟»، 19درصد بر این باور بودند که اسراییل باید از کل منطقه جولان عقبنشینی کند و 29 درصد نیز معتقد به عقبنشینی از بخشی از جولان بوده، در حالی که 52 درصد نیز به هیچ وجه موافق عقبنشینی از هیچ بخشی از جولان نیستند. اما در مورد این سؤال که «آیا اسراییل در آیندهای نه چندان دور به صلح با سوریه دست مییابد یا خیر»، 46درصد از نظرسنجیشدگان آن را امری ممکن و 50 درصد آنرا محال دانستهاند و سایر افراد حاضر به پاسخگویی نشدند. علاوه بر این، در پاسخ به این سؤال که «آیا مذاکرات با سوریه واقعاً اهمیت بسیار زیادی دارد و یا اینکه هدف آن منحرف کردن افکار عمومی از تحقیقات علیه اولمرت است» 36 درصد آنرا مهم توصیف کرده و 49درصد نیز علت آنرا تحقیقات صورت گرفته میدانند. به دنبال تحقیقات صورت گرفته علیه اولمرت 37 درصد اولمرت را شایسته انجام مذاکرات با سوریه میدانند و در مقابل 61درصد با این نظر مخالفند.
حالوتص: امکان دارد بدون جولان به توافق برسیم
روزنامه هاآرتص (5/3/1387-25/5/2008) دان حالوتص رئیس سابق ستاد مشترک ارتش اسراییل، با شرکت در مراسمی که در بئرسبع تشکیل شد در مورد مذاکرات صلح با سوریه سخنرانی کرد. وی گفت: «برای یک صلح واقعی باید بهای سنگینی را بپردازیم.» وی در ادامه افزود که «چشم پوشی از جولان برای ما بسیار دردناک است و بدون واگذار کردن جولان هم میتوانیم به صلح برسیم.» دان حالوتص خاطرنشان کرد:«هنگامی که با سوریه وارد مذاکره می شویم این راه هم میدانیم که در چه موضعی ایستاده ایم. این خیلی خوب است که برای رسیدن به توافق با دشمن امکانات را در نظر بگیریم. اینکه بخواهیم در مورد بلندیهای جولان صحبت کنیم، بسیار سخت است از آن جهت که کشور اسراییل با همه این مناطق برپا شده است و به استقلال رسیده است.»
طرح ساخت گنبد آهنین برای مقابله با موشکهای قسام
روزنامه هاآرتص (7/3/1387-27/5/2008) مقامات امنیتی اسراییل در دیدار با پینخاس بوخریس رئیس وزارت امنیت اسراییل از تلاش برای ساخت هر چه سریعتر «گنبد آهنین» جهت مقابله با موشکهای قسام طی 6ماهه اخیر خبر داده و اظهار امیدواری کردند تا 2ماه آینده، با تلاشهای مضاعف بخش دفاعی اسراییل، این سیستم دفاعی، مورد استفاده قرار گیرد. مقامات امنیتی در گزارش خود همچنین از تکمیل و پیشرفت سامانه دفاعی اسراییل تا سال2010 گفته و خاطرنشان کردند تا آن زمان سعی میکنیم سطح امنیت برای ساکنان سدیروت، عسقلان و شهرهای اطراف را تا 95درصد افزایش دهیم. در جریان این دیدار که در وزارت دفاع تشکیل شده بود، مقامات امنیتی از پیشرفت چشمگیر این وزارتخانه جهت ساخت گنبد آهنین و نتیجه بخش بودن تلاشهای این وزارتخانه برای افزایش امنیت ساکنان اسراییل اظهار خرسندی کرده و اظهار داشتند امیدواریم زمانی برسد که وضعیت «آژیر قرمز» برای ساکنان اسراییل نگرانکننده نبوده، هیچ خطری را برای ما ایجاد نکند.
تقبیح سخنان موفاز علیه ایران
روزنامه معاریو (20/3/1387-9/6/2008) ماتان ویلنایی معاون وزیر دفاع در واکنش به مصاحبه شائول موفاز با روزنامه یدیعوت آحرونوت که اظهار داشته بود در صورت عدم توقف فعالیتهای هستهای ایران، به این کشور حمله خواهیم کرد، گفت: به نظر میرسد عقاید موفاز نشأت گرفته از علاقه مندیهای سیاسی وی است. ویلنایی در مصاحبه با صدای اسراییل، اظهارات موفاز را در جهت تحریف افکار عمومی از وضعیت نابسامان داخلی حزب کادیما دانسته و افزود: چنین اظهاراتی برای اسراییل در وضعیت کنونی دارای عواقب بسیار سنگینی خواهد بود. ویلنایی همچنین در رابطه با وضعیت نوارغزه نیز اظهار داشت: در صورت ادامه حملات توسط غزه اسراییل در آیندهای نزدیک، عملیات نظامی گستردهای علیه این منطقه ایجاد و حماس در شرایط دشواری قرار خواهد گرفت.
باراک: اظهارات موفاز علیه ایران بیمسئولانه بود
روزنامه هاآرتص (20/3/1387-9/6/2008) ایهودباراک رئیس حزب کارگر و وزیر دفاع، در واکنش به اظهارات شائول موفاز وزیر حمل و نقل اسراییل، مبنی بر حمله نظامی به ایران، آن را بیمسئولانه اعلام و چنین اظهاراتی را در جهت تحریف افکار عمومی از وضعیت آشفته درون حزبی کادیما عنوان داشت و گفت: من نیز مانند ایهود اولمرت نخستوزیر، مقامات حزب کارگر و وزرای حزب کادیما از اظهارات موفاز مبهوت شده و به نظر من چنین اظهارات نسنجیدهای موجب افزایش قیمت نفت در جهان میشود. مئیر شطریت وزیر کشور نیز در رابطه با اظهارات موفاز گفت: چنین سخنانی مایه تأسف است و این سخنان موجب افزایش قیمت سوخت در جهان شده و عواقب سنگینی به دنبال داشت. اسراییل ملزم به رسیدگی به پرونده هستهای ایران نیست و این موضوع مشکل جامعه بینالملل است. اظهارات موفاز با واکنشهای بسیار تندی از سوی وزرا، از جمله زیپی لیونی وزیر خارجه، مئیر شطریت، ایهودباراک، ایهود اولمرت، آوراهامدیختر وزیر امنیت عمومی و اعضای حزب کادیما شد. گفتنی است پس از این اظهارات از سوی موفاز قیمت نفت حدود 10 دلار معادل 8/4درصد افزایش داشته است.
اولمرت باید گزینه صلح را نیز به سوریه عرضه کنیم
روزنامه هاآرتص (21/3/1387-10/6/2008) اولمرت در نشستی با جمعی از معاونان خود، کارشناسان و مقامات سرویسهای امنیتی گفت: باید گزینه صلح را نیز به سوریه عرضه کرده و نباید فقط به جنگ و انزوای بینالمللی تکیه کنیم. علاوه بر این به نقل از منابع سیاسی حاضر در قدس و آنکارا اعلام شد که طی هفته جاری، مذاکرات سوریه اسراییل با میانجیگری ترکیه آغاز خواهد شد. همچنین اولمرت اطمینان دارد که میتوان سوریه را از ایران دور کرد. وی در مذاکرات خود چندین بار به در نظر گرفتن گزینههای جدید به جای صلح با سوریه اشاره کرد. از سوی دیگر وی اذعان کرد: چون در سالهای اخیر تنها به گزینه انزوای بینالمللی سوریه پرداخته شده، به این دلیل این کشور بیشتر به ایران و حزب الله نزدیک شد. وی افزود: سوریه باید موضع قطعی خود را مشخص کند، اما تا زمانیکه ما استراتژی صلح را وضع نکنیم، آنها نمی توانند چنین کاری را انجام دهند. در هفتههای اخیر، پس از آغاز مذاکرات جدید بین سوریه و اسراییل از یک سو و ناامنی سیاسی در لبنان از سوی دیگر، به نظر میرسد که انزوای بینالمللی سوریه در حال کمرنگ شدن است. چند روز پیش خبر ورود چند تن از فرستادگان فرانسوی به سوریه به منظور مذاکره اعلام شد. در این راستا اولمرت گفت: مذاکرات غیرمستقیم ما و سوریه، زمینه مذاکرات با فرانسه را مهیا کرد. اما ممکن است برای بشار اسراییل این سئوال مطرح می شود، در صورت توافق سوریه با اسراییل وضعیت چگونه خواهد بود؟ علاوه بر این اولمرت اینگونه تصور میکند که بشار اسد در پایان تصمیم عاقلانه ای را اتخاذ خواهد نمود.چرا که سوریه از مشکلات اقتصادی و انزوای یینالمللی رنج میبرد. چه بسا که همین مسائل، عامل اصلی صلح باشد. همچنین وی معتقد است که سوریه در آغاز مذاکرات، دوری از ایران و سازمانهای تروریستی را نمیپذیرد اما تدریجاً خواهد پذیرفت. وی افزود: حل اختلافات سوریه و اسراییل نقش بسزایی در خاورمیانه خواهد داشت. زیرا از یک سو پیامدهای سختی برای ایران به همراه داشته و از سوی دیگر تأثیر زیادی بر بسیاری از کشورهای عربی خواهد گذاشت.
پیشنهاد رژیمصهیونیستی به اردن در رابطه با اجرای طرح کانال بحرین
روزنامه معاریو (21/3/1387-10/6/2008) اسراییل به اردن پیشنهاد کرد مراحل اولیه پروژه کانال بحرین را (کانالی که قرار است دریای سرخ را به بحرالمیت وصل کند) طی چندین ماه آتی حتی قبل از نظرسنجی مربوط به حفر کانال شروع کند. بنا به این طرح تأسیسات شیرینسازی آبهای دریا و نیروگاههای انرژی بنا خواهد شد. همچنین مناطق کشاورزی و گردشگری موجود در مسیر این کانال ارتقاء خواهند یافت. شایان ذکر است تماسهایی میان دفتر شیمون پرز و وزارت انرژی اسراییل و مسئولان عالی رتبه کاخ ملک عبدالله صورت گرفت. باروخ اوی گال مشاور رئیسجمهور اسراییل تأکید کرد: نمایندگانی از اردن اخیراً سفری به اسراییل داشتند و مسئولان دفتر شیمون پرز نیز در این رابطه گفتگوهایی با مقامات اردنی داشتند. یکی از مهمترین تصمیمات پیشرو، انتخاب یک سرمایهگذار است تا مراحل نخستین این طرح را به مبلغ صدها میلیون دلار اجرا کند. این سرمایه گذار باید به طور مشترک با توافق اسراییل و اردن مشخص شود. گفتنی است علاوه بر برخی بازرگانان اسحاق تشوفا نیز یکی از کاندیدای این امر از سوی شرکت زیرساختهای آمریکایی HMW و شرکتهای زیرساختی خلیج است.
مصوبه کنست در مورد حضور اتباع رژیمصهیونیستی در کشورهای دشمن
روزنامه هاآرتص (22/3/1387-11/6/2008) کنست اسراییل، با 61 نماینده موافق، مقابل 16 نماینده مخالف، طرح قانون ممنوعیت کاندیدا شدن اتباع اسراییلی را که وارد کشور دشمن شده و از آنجا دیدار کرده است را به تصویب رساند. این طرح از سوی استرینا تارتمن نماینده کنست از حزب اسراییل بیتنیو و زفلون اورلیف نماینده کنست از حزب اتحاد ملی/ ملی مذهبی (مفدال) در راستای اصلاح قانون انتخاباتی پارلمان و مقابله با آسیب وارد شدن به انتخابات برابر در اسراییل، ارائه شد. در این طرح، لبنان، سوریه، عربستان، عراق، یمن و ایران به عنوان کشورهای دشمن اعلام شدهاند.
زفلون اورلیف در رابطه با این پیشنهاد هدف طرح آن را مقابله با هر گونه ادعاهای غیرقانونی اعلام کرده و خواستار تشکیل شایسته کنست اسراییل شده است.
درخواست حزب کارگر برای انحلال کنست
روزنامه معاریو (25/3/1387-14/6/2008) حزب کارگر با طرح منحل کردن کنست موافق است. ایهود باراک رئیس حزب کارگر اعلام کرد: حزب کارگر 25ژوئن نسبت به انحلال کنست رأی مثبت خواهد داد. گمان میرود حزبهای کارگر، شاس، لیکود. مفدال اتحاد ملی و یهدوتهتوراه خواستار انحلال کنست هستند. با این وجود باراک نسبت به انحلال کنست تأکید زیادی ندارد. وی در همین رابطه گفت: قبل از شنیدن تصمیمات طرف دیگر نمیتوانیم تصمیم قاطعی بگیریم. از سوی دیگر حزب کارگر تشکیل دولت جدید را ترجیح میدهد. تعدادی از نمایندگان حزب از جمله عمیرپرتس، یورام مرتسیانو. ماتان ویلنایی، کولت اویتال و نادیا حلوعدم موافقت خود را نسبت به منحل شدن کنست را به باراک اعلام کرده و در این زمینه پرتس پیشنهادی مبنی بر تعویق کناره گیری از دولت را تا ماه مه 2009 را مطرح کرد. از سوی دیگر شالومسمحون وزیر کشاورزی گفت: اختلاف نظرهای زیادی بین حزب کارگر و کادیما در زمینه مسائل اقتصادی وجود دارد وی افزود: بار اون نسبت به بالا بردن بودجه در سال 2009 به میزان 5/2 درصد کوتاهی میکند. علیرغم اختلافات موجود در حزب کارگر، حزب لیکود امید دارد که کارگر با طرح آنها موافقت و به آنها کمک کند. از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود اعلام کرد: امیدوارم حزب کارگر به وعده های خود وفادار باشد و به انحلال کنست رأی مثبت بدهد. یک مقام بلندپایه حزبشاس نیز اعلام کرد: رأی این حزب به انحلال کنست قطعی است.
کاهش صادرات رژیمصهیونیستی
روزنامه معاریو (25/3/1387-14/6/2008) در پی کاهش صادرات، موازنه تجاری اسراییل نیز به شدت کاهش یافته است. بطوریکه میزان کسر موازنه تجاری نسبت به ماه می سال گذشته 5/4درصد معادل یک میلیارد و 100 میلیون دلار کاهش داشته است. از آغاز سال 2008 تا پایان می موازنه تجاری 2/2 درصد معادل 5/5 میلیارد دلار کاهش داشته است. در مقیاس سالانه پیشبینی میشود سال جاری کسری موازنه تجاری به 14 میلیارد دلار بالغ شود. این در حالی است که طی سال 2007 این رقم 10 میلیارد و 200 میلیون دلار و در سال 2006، 7 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است. براساس دادههای دفتر مرکزی آمار با توجه به اینکه میزان صادرات کالا، طی سه ماهه و دسامبر تا فوریه 17 درصد بوده این میزان طی سه ماه بعدی یعنی مارس تا می فقط 7/3 درصد است. در حالی که صادرات کالاهای صنعتی طی دسامبر تا فوریه 1/18درصد بود، این میزان طی سه ماهه دوم یعنی مارس تا مه فقط 9/4 درصد بود. صادرات تکنولوژی برتر، طی سه ماهه اول مورد بحث 5/14 درصد و طی سه ماهه دوم تنها 5/10 درصد بود. صادرات محصولات کشاورزی نیز شاهد 8/8درصد کاهش بود. گفتنی است که واردات کالاهای مصرفی به طور متوسط 32درصد رشد داشت این در حالی است که از دسامبر تا فوریه این میزان 44 درصد بود. واردات ماشین آلات و دستگاههای برقی 57 درصد رشد و واردات دارو و پوشاک به میزان 5/4 درصد افزایش یافت. از سوی دیگر از ژانویه تا مه واردات سوخت و انرژی، به 5 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید.
نصب سیستمهای هشداردهنده توسط رژیمصهیونیستی
خبرگزاری ملی فلسطین (26/3/1387-15/6/2008) اخیراً توافقنامهای بین بوش رئیسجمهور آمریکا و اولمرت نخستوزیر اسراییل برای افزایش کمک نظامی به اسراییل امضاء شد که از جمله مفاد آن میتوان به تحویل هواپیماهای جنگنده با سیستم شناسایی و رادار پیشرفته اشاره کرد. رادیو اسراییل گزارش داد که نیروی نظامی این رژیم در حال نصب موشک (راکت) ردیاب و سیستم هشداردهنده است. گفته میشود که فرمانده منطقه جنوبی ارتش اسراییل در حال راه اندازی سیستمی هشداردهنده است که می تواند خمپارههای شلیک شده از سوی جنبش مقاومت در نوارغزه به سمت تأسیسات ارتش و مناطق مسکونی اسراییل را شناسایی کند. رادیو اسراییل همچنین اعلام کرد که در این تصمیم به منظور موفقیت ارتش در جهت ارتقاء تجهیزات و ردیابی سکوهای پرتاب خمپاره اتخاذ شده است.
گزارش سری ارتش رژیمصهیونیستی از فعالیتهای حماس
روزنامه معاریو (28/3/1387-17/6/2008) گزارشهای سری ارتش در مورد حماس را در 9 بند به شرح ذیل منتشر نمود.
1- حماس بیمارستانهای نوارغزه را تحت کنترل خود در میآورد و در آن پزشکان وابسته به این جنبش فعالیت میکنند.
2- حماس اداره مدارس را در دست دارد و ایدئولوژیها و اهداف خود را از طریق معلمان حماس آموزش میدهد.
3- خیابانها و صحنه ظاهری شهر تمیز است و شهروندان احساس میکنند به آنان اهمیت داده میشود.
4- ایران به حماس کمکهای مالی کرده و این جنبش اکنون دارای نیروهای نظامی منظم و متشکل از دهها هزار نظامی آموزش دیده است. ایران از کارمندان حماس حمایت مالی میکند.
5- ایران خانوادههای کشتهشدگان را تحت حمایت مالی قرار میدهد و موجب تقویت ایدئولوژی مرگ در راه وطن (شهادت) میشود.
6- حماس گروهی متشکل از صدها مهندس و دکترای فیزیک و شیمی را دور هم گرد آورده تا طی اعزام هیئتی به ایران، ساخت پیشرفته مواد منفجره را به آنها آموزش دهد.
7- ارتش اسراییل پیشبینی میکند که در آیندهای نه چندان دور فلسطینیها مجهز به تولید موشکهای ضدتانکی و نظامی شوند.
8- حماس با بمبگذاری منازل اهالی نوارغزه قصد دارد تا با ورود نظامیان به این منطقه، این منازل بر سر آنها تخریب شود.
9- حجم زیادی از مواد منفجره در منازل غیرنظامیان فلسطینی نگهداری میشود تا در فرصت مناسب استفاده شود.
آمادگی اولمرت برای آغاز مذاکرات با لبنان
روزنامه هاآرتص (29/3/1387-18/6/2008) یک منبع سیاسی ارشد در اسراییل، از علاقمندی جورج بوش رئیس جمهور و کاندولیزا رایس وزیرخارجه آمریکا در رابطه با ایجاد رابطه و حل مشکلات میان اسراییل- لبنان خبر داده و اظهار داشت: بوش و رایس خواستار تسریع گفتگوها در رابطه با تقویت دولت لبنان در راستای پیشرفت مذاکرات صلح میان اسراییل- لبنان میباشند. در دیدار اولمرت و رایس، دو طرف با برقراری مذاکرات مستقیم جهت ایجاد صلح موافق و رایس شروط این مذاکرات را طی این هفته به مقامات لبنانی انتقال داد. در گزارش چاپ شده روزنامه «الحیات» نیز آمده است: رایس در دیدار خود از لبنان و مقامات این کشور، در رابطه با تلاش آمریکا جهت عقبنشینی اسراییل از مزارع شبعا گفته و افزود: این مزارع که در جنگ 6 روزه سال1967 از سوریه به دست اسراییل افتاده است چگونه مقامات لبنانی و حزبالله ادعا میکنند که این منطقه متعلق به لبنان است. منابع امنیتی ارشد در اورشلیم با اشاره به دیدار اولمرت با بوش و رایس تأکید کردند، آمریکا خواستار ایجاد دولت جدید فؤاد سینیوره نخستوزیر لبنان و تضعیف حزبالله بوده و در حال حاضر نگران وضعیت لبنان میباشند.
خرداد/ صهیونیسم
سخنرانی مدیر کل یونسکو در چهارمین سمینار سالانه
سایت مرکز سایمون ویزنتال (15/3/1387-4/6/2008) کویچیرو ماتسورا مدیر کل یونسکو، چهارمین سمینار ادبی سالانه با موضوعیت هولوکاست روسیه را افتتاح کرد. در این سمینار مقالات برگزیده درخصوص هولوکاست روسیه مورد تقدیر قرار گرفت. این مراسم با حمایت مالی مرکز سایمون ویزنتال و تحت نظارت مرکز هولوکاست مسکو انجام شد. در سخنرانی آغازین مراسم مدیر کل یونسکو اظهار داشت: زندگانی گروهی از مردمی که در این مراسم حاضر هستند با تجربههای شخصی از هولوکاست همراه است. در حالیکه، دیگران تنها بصورت غیر مستقیم و از راه مستندات و نقل قولهای تاریخی در جریان آن قرار گرفته اند. ما همگی متفق القول به این باوریم که ستم و شرارت بیحدی در واقعة هولوکاست صورت گرفته است که در طول دوران تاریخ بشر هیچگاه نباید نظیر آن تکرار شود. نوامبر گذشته در کنفرانس عمومی یونسکو، کشورهای عضو این سازمان به تصویب قطعنامه 61 پرداختند، از من درخواست کردند تا در خصوص طرح «هولوکاست و سازمان ملل» با دبیر کل سازمان ملل به گفتگو بپردازم. مسئله مورد توجه ما این است که یونسکو چه نقشی میتواند در اطلاعرسانی در خصوص واقعه هولوکاست از طریق آموزش و مبارزه با تمامی اشکل انکار این واقعة تاریخی، ایفا کند. ما به دنبال آن هستیم تا توسعه فعالیتهای خود در جهت آموزش هولوکاست از طریق کتاب های درسی و کنفرانس های آموزشی را مورد توجه قرار دهیم. ما باید با زنده نگاه داشتن خاطرة هولوکاست، مانع تکرار چنین فجایعی شویم.
عذرخواهی هاگی به خاطر اظهاراتش در خصوص هولوکاست
سایت آژانس یهود (27/3/1387-16/6/2008) کشیش جان هاگی که هولوکاست را موهبت الهی برای رسیدن یهودیان به اسراییل خوانده بود، به خاطر اظهاراتش عذرخواهی کرد. هاگی طی ارسال نامهای به انجمن ضدافترا (ADL) قول داده بود که از این پس در بیان باورهایش خصوصاً آگاهی دادن نسبت به محدودیتهای بشری برای درک مشیت الهی محتاطتر خواهد بود. وی در این نامه گفته است:«خوب میدانم که مسئله هولوکاست از چه حساسیت بالایی برای یهودیان برخوردار است و اگر باعث رنجش خاطر دوستان یهودی خود شدهام، معذرت میخواهم. من همواره معتقد بودهام که هولوکاست یک تراژدی بزرگ است که ترس و شرارت آن بیسابقه بوده است». هاگی که یکی از رهبران مسیحی حامی اسراییل در آمریکاست بارها به خاطر اظهاراتش مورد انتقاد واقع شده است. جانمککین، نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری، هاگی را پس از اظهاراتش در زمینة هولوکاست طرد کرد.
تیر/ فلسطین
2007 سال فقر و تنگدستی مردم کرانهباختری و نوارغزه
خبرگزاری سما (8/4/1387-24/6/2008) لوئی شبانه رئیس مرکز آمار فلسطین اظهار داشت: از هر 3 خانواده، یک خانواده فلسطینی، در سال 2007 زیر خط قرمز به سر می بردند. این در حالی است که میانگین فقر در میان خانوادههای فلسطینی به 3/30درصد رسید که از این میزان 1/19 درصد شامل ساکنان کرانهباختری و 8/51 درصد شامل ساکنان نوارغزه میشد. از سوی دیگر 2/57درصد درآمدهای خانوادههای فلسطینی زیر خط فقر بودند. لازم به دکر است که 7/45 درصد اهالی کرانهباختری و 4/79 درصد اهالی نوارغزه در این چارچوب قرار میگرفتند. علاوه بر این 2/18درصد از خانوادهها، از فقر و تنگدستی شدید رنج میبردند که 7/9درصد ساکنان کرانه باختری و 35 درصد ساکنان نوارغزه از این محدوده خارج نبودند اما از لحاظ درآمد ماهیانه، حدود 3/46درصد از خانوادهها، درآمد بسیار پائینی داشتند. 1/34درصد ساکنان کرانه باختری و 9/69درصد ساکنان نوارغزه در این حوزه قرار داشتند.
تیر/ رژیمصهیونیستی
از هر 5 نفر یک اسراییلی از تغذیه محروم مانده است
روزنامه معاریو-(3/4/1387-23/6/2008) دفتر مرکزی آمار طی گزارشی تصویر بسیار بدی از اوضاع اقتصادی اسراییل ترسیم کرد. براساس دادههای این گزارش مشخص شد که از هر 5اسراییلی یکی از آنها به دلیل اوضاع وخیم اقتصادی از تغذیه سالم محروم مانده، 34درصد اسراییلیها بخاری و کولر نداشته و 13درصد طی سالهای اخیر از خط تلفن و برق به دلیل فشارهای مالی محروم بودند. اما در زمینه پزشکی، 15 درصد از خرید دارو صرفنظر کرده و 40 درصد از ضایعات دندان رنج میبرند، زیرا توان پرداخت هزینه را نداشتند. براساس این تحقیق 24 درصد از ساکنان اسراییل از بیمه درمانی تکمیلی محروم و 52 درصد آنها به دلیل مشکلات اقتصادی از آن چشمپوشی میکنند. همچنین 55 درصد از شاغلان 20 سال به بالا از درآمد خود راضی و 54 درصد دیگر نسبت به اوضاع اقتصادی خود خوش بین هستند. با این وجود 46 درصد آنها از تأمین خرج و هزینه ماهانه خود تا پایان ماه عاجز هستند. از سوی دیگر طی این گزارش مشخص شد که معمولاً افراد شاغل قبض های خود را پرداخت نمیکنند. علاوه بر این 23درصد نیز به دلیل ناتوانی اقتصادی به دندانپزشک مراجعه نمیکنند. براساس دادههای اخیر، 12 درصد اسراییلیها تصور میکنند که در فقر به سر میبرند و 24 درصد دیگر اعلام کردند، اوضاع اقتصادی آنها طی 5 سال اخیر بسیار وخیم شد. با این وجود 44 درصد آنها نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی خود در سالهای آینده خوش بین هستند. اینگونه مشخص میشود که اکثر حریدیها بیش از عربهای اسراییلی در فقر به سر میبرند زیرا 30 درصد از اشخاصی که از تغذیه محروم مانده، حریدی می باشند. با این وجود منطقه بنی براک که اکثر ساکنانش حریدی هستند، از اوضاع اقتصادی خود راضی هستند. 72 درصد از ساکنان منطقه رعنانا، 70درصد از ساکنان بنی براک و 68 درصد از ساکنان منطقه مودیعین به ترتیب درصدر جدول مربوط به کسانی هستند که از وضعیت اقتصادی خود راضی می باشند. منطقه اللد نیز در پایین این جدول قرار دارد زیرا تنها 26 درصد از ساکنان این منطقه تحت فشار اقتصادی نمیباشند.
مهاجرت اتیوپیاییها به سرزمینهای اشغالی
روزنامه هاآرتص (11/4/1387-1/7/2008) براساس گزارش اخیر آژانس یهود، تعداد مهاجرت آوارگان اتیوپیایی به اسراییل رو به افزایش است. براساس این گزارش که از سوی آژانس طی روزهای اخیر به دفتر نخستوزیری منتقل شده است، آمار مهاجرت و پتانسیل جذب مهاجرین به اسراییل همچنان برای آوارگان اتیوپیایی رو به افزایش است. ایهود اولمرت نخستوزیر پس از دریافت این گزارش، درخواست بررسی های دقیق جهت رسیدگی به این موضوع را کرده است. این در حالی است که وی طی ماه گذشته نیز رسیدگی به این موضوع را از اهم کارهای دولت قرار داده بود. بر اساس این گزارش که از سازمانهای فعال در این زمینه بدست آمده، هم اکنون بیش از 8هزار و 700 فرد دیگر از شهر گوندار در شمال کشور اتیوپی در انتظار رسیدن نوبت جهت مهاجرت به اسراییل میباشند. حزب شاس و دیگر سازمانها پس از انتشار این خبر، با اعمال فشار بر اولمرت خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به این موضوع شدند. شایان ذکر است در سال 1999 حدود 30هزار اتیوپیایی وارد اسراییل شده که دولت ملزم به سازماندهی موارد مرتبط به آنان شده بود. اکنون وزارت کشور ملزم شده با بررسی مهاجرتهای انجام شده و مهاجرتهای احتمالی به این موضوع رسیدگی و نتایج را به دفتر نخستوزیر منتقل کند. گفتنی است شهر گوندار از شهرهای بسیار فقیر اتیوپی بوده و به همین دلیل مردم آنجا به دنبال زندگی بهتر خواستار مهاجرت به اسراییل میباشند.
فقر میان کودکان عرب دو برابر کودکان یهودی است
سایت گلوبز (20/4/1387-10/7/2008) بنا به گزارشی که توسط مؤسسه خیریه سیکوی(Sikkay) منتشر شده، 7/65 درصد از کودکان عرب زیر خط فقر زندگی میکنند. شکاف بین جمعیت عرب و یهودی در اسراییل بنا به گزارش گروه حقوق مدنی سیکوی که انجمنی برای بهبود برابری مدنی در اسراییل به شمار میرود، در حال افزایش است. این گزارش نشان میدهد که متوسط امید به زندگی بین جمعیت یهودی در اسراییل چهار سال بیشتر از جمعیت عرب است. همچنین این گزارش فاش ساخت در حالی که نرخ مرگ و میر اطفال در بخش عرب نشین 4/8 طفل در هر1000 تولد است. این نرخ در بین جمعیت یهودی 6/3 طفل در هر 1000 تولد میباشد. گزارش سیکوی همچنین بیان میکند که 7/65 درصد از کودکان عرب زیر خط فقر زندگی میکنند، در حالی که این رقم برای کودکان یهودی 4/31درصد است. با این وجود در مالکیت خانهجمعیت عرب از یهودیان پیشی گرفتهاند. 93 درصد از اعراب صاحب خانه هستند در حالی که 5/70 درصد از یهودیان ملکی به نام خود دارند.
عدم تمایل رژیمصهیونیستی برای عقبنشینی از مزارع شبعا
روزنامه هاآرتص (24/4/1387-14/7/2008) سرتیپ مئیر کلیفی مشاور نظامی نخستوزیر اسراییل در نامهای با اشاره به این موضوع که اسراییل قصد ندارد از مزارع شبعا چشمپوشی کرده و از آن عقب نشینی کند، عنوان داشت، نمیخواهیم قدرت حزب الله در منطقه افزایش یابد. اسحاق بام یکی از وکلای مدافع اسراییل نیز در واکنشی به این اظهارات، مزارع شبعا را متعلق به اسراییل دانسته و موضعگیری اسراییل در قبال این مسئله را کاملاً درست و منطقی عنوان کرد. نامه کلیفی نهم ژوئیه در واکنش به تصمیم یک مجمع حقوقی که اظهار کرده بودند تمامی منطقه بلندیهای جولان و مزارع شبعا از لحاظ قانونی از سال 1981 متعلق به اسراییل است نوشته و منتشر شده است. این در حالی است که میشل سلیمان رئیسجمهور لبنان در دیدار با بانکیمون دبیر کل سازمان ملل خواستار حل موضوع شبعا شده و میتوان گفت بسیاری از سران کشورهای عربی معتقدند تنها راه کمک به حل بحران سیاسی اسراییل با لبنان و سوریه عقبنشینی اسراییل از این مناطق است.
انعطاف غیررسمی عربستان در رابطه با رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (29/4/1387-19/7/2008) ملک عبدالله پادشاه عربستان در نشست بین مذاهب که در مادرید برگزار شد، گفت: ما باید به دنیا اعلام کنیم هیچ تفاوتی میان ادیان وجود ندارد. ملک عبدالله در این نشست با نمایندگان مسلمان و مسیحی و همچنین نمایندهای از اسراییل دیدار و دست وی را به گرمی فشرد. منابع سیاسی اورشلیم در مصاحبه اخیر خود با هاآرتص که در رابطه با دیدار برپا شده میان اسراییل- عربستان در کشور سوم بوده است اظهار داشتند: در این دیدار در رابطه با تغییر شیوه ارتباطی میان دو کشور هیچ گونه مذاکرهای به عمل نیامد، تنها دو طرف در رابطه با نفوذ خود در منطقه با یکدیگر گفتگو کردند. در نشست مادرید، حاخامداوید روزان اسراییلی به عنوان رئیس کمیته مذاکرهکننده بین مذاهب حضور داشت، شایان ذکر است روزان رئیس آژانس یهودی بینالمللی در ارتباط با مذاهب و رئیس کمیته یهودی- آمریکایی میباشد. در نشست مادرید، مقامات آمریکا نیز شرکت داشتند. حاخام روزان در مصاحبه با روزنامه هاآرتص عنوان داشت: عربستان بسیار علاقمند به آرامش در منطقه بوده و خواستار پیگیری این موضوع میان کشورهای منطقه است. همچنین گفته میشود عربستان علاقمند به ایجاد روابط رسمی با اسراییل و تغییر در روابط دو کشور است.
تیر/ صهیونیسم
رأی دادگاه استیناف به نفع پرونده اعضای آیپک
سایت آژانس یهود (1/4/1387-21/6/2008) دادگاه استیناف آمریکا که مسئولیت رسیدگی به پروندة 2 تن از اعضای سابق آیپک را به عهده داشت، به نفع آنها حکم کرد. این دادگاه که چهارمین دادگاه استیناف این 2 تن بود، حکم کرد مدارکی که دادیاران قضایی علیه استیو روزن رئیس سابق سیاست خارجی آپک و کیت وایزمن تحلیلگر سابق مسائل ایران در آیپک در دست دارند، ممکن است باعث شود تا اسناد و مدارک آیپک از حالت محرمانه خارج شود. این کارکنان سابق آیپک متهم هستند که اطلاعات طبقهبندی مربوط به ایران و دخالت آن در اقدامات تروریستی را در اختیار دیپلماتهای اسراییلی- همکاران خود و خبرنگاران قرار میدادند.
روزنامه اوکراینی یهودیان را «اهریمنی» خواند
سایت آژانس یهود (5/5/1387-20/7/2008) - یکی از نشریات جوانان اوکراین که با حمایت مالی دولت فعالیت میکند، یهودیان را «اهریمنی» خوانده است. رداکتور (Redaktor) روزنامة پیشاهنگ ملی پلاست (Plast) در 12 جولای نوشته بود: فستیوال موسیقی مردمی اوکراین به مکانی تبدیل شد که دشمنان مردم اوکراین آیین و مراسم شیطانی و اهریمنی خود را در آن اجرا کردند. پلاست امسال برندة دریافت یک کمک هزینه از سوی ویکتور یوشچنکو رئیسجمهور اوکراین شد و سال گذشته هم به عنوان بهترین سازمان عمومی فعال در آموزش میهن دوستی به جوانان شناخته شد. این سازمان بیش از 10 هزار عضو در اوکراین و بیش از 3 هزار عضو در سایر کشورها دارد.
پرداخت غرامت به قربانیان محاصرة لنینگراد
سایت آژانس یهود (31/4/1387-21/7/2008) کنفرانس مطالبات سرانجام حق یهودیان بازمانده از محاصرة لنینگراد توسط نازی را گرفت. دولت آلمان برای نخستین بار مبلغ 4 هزار دلار به قربانیان این محاصره که اکنون در اسراییل یا کشورهای غربی زندگی میکنند، پرداخت خواهد کرد. این کنفرانس تخمین میزند که هزاران نفر از قربانیان یهودی مشمول دریافت وجه از این مبلغ خواهند بود. تخمین زده میشود که حدود یک میلیون تن از ساکنان لنینگراد در زمان این محاصره که در سال 1941 آغاز شد و 900 روز به طول انجامید، جان خود را از دست داده باشند. این محاصره یکی از طولانیترین محاصرههای تاریخ مدرن بوده است. حدود 800 یهودی در پوشکین (Pushkin) حومة لنینگراد در زمان این محاصره قتلعام شدند.
مرداد/ فلسطین
کمکهای 8 میلیون دلاری سوئد به تشکیلات خودگردان
خبرگزاری غیررسمی معاً (5/5/1387-26/7/2008) کشور سوئد مبلغ 50 میلیون کرون معادل 8 میلیون دلار برای کمک به تشکیلات خودگردان در نظر گرفته است. مقامات سوئدی طی بیانیهای اعلام کردند: تشکیلات خودگردان دوران بسیار سختی را پشت سر میگذارد زیرا اوضاع اقتصادی تشکیلات بسیار وخیم است تا جایی که حتی نسبت به پرداخت حقوق کارکنان عاجز است، بدین ترتیب اوضاع فلسطینیها روز به روز بدتر میشود. در این بیانیه آمده بود که تشکیلات خودگردان نقطه محوری و اساسی برقراری صلح در خاورمیانه و حل بحران اسراییل و فلسطین میباشد. از سوی دیگر گونیلا کارسون وزیر کمکرسانی سوئد خاطرنشان کرد: اخیراً به این نتیجه رسیدهایم که تشکیلات خودگردان به کمکهای مالی نیاز مبرم دارد و این امر باعث شد تا سلام فیاض نخستوزیر تشکیلات خودگردان نیاز دولتش به کمکهای مالی را علناً مطرح کند. گفتنی است سوئد از جمله کشورهایی است که کمکهای مالی زیادی به تشکیلات خودگردان می رساند و میزان کمکهای مالی این کشور در سال 2007 به 700 میلیون کرون رسیده است که بخش عمده آن به طور مستقیم اعطاء شده است.
امضای قرارداد 10 میلیون دلاری روسیه و تشکیلات خودگردان
خبرگزاری سما (12/5/1387-2/8/2008) تشکیلات خودگردان یک قرارداد 10 میلیون دلاری با روسیه امضا کرد. گفتنی است که این مبلغ برای کمک رساندن و اصلاح سیستم آموزشی و درمانی در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که سلام فیاض نخست وزیر تشکیلات خودگردان به نمایندگی از تشکیلات و سرگئی لاوروف به نمایندگی از روسیه این قرارداد را به امضا رساندند. سلام فیاض اعلام کرد: براساس این قرارداد کشور روسیه مبلغ 10میلیون دلار را برای کمک به سیستم آموزشی و درمانی در اختیار تشکیلات خودگردان خواهد گذاشت. وی افزود: دولت فلسطین و ملت این کشور از روسیه صمیمانه قدردانی میکنند. علاوه بر این لاوروف خاطر نشان کرد: یک کامیون روسی حامل خاروبار و پوشاک از طریق اردن وارد خاک فلسطین خواهد شد و وزارت امور اجتماعی وظیفه تقسیم این کالاها میان ملت را به عهده خواهد گرفت. لازم به ذکر است که نماینده روسی در جلسه امضای قرارداد خطاب به نخستوزیر و حضار گفت: کشور روسیه همچنان از تشکیلات خودگردان و ملت فلسطین در تمام زمینهها حمایت خواهد کرد.
ربوده شدن 556 فلسطینی توسط نیروهای امنیتی عباس و رژیمصهیونیستی
روزنامه فلسطین (14/5/1387-4/8/2008) بنا به یک گزارش آماری از سوی جنبش حماس، سرویسهای امنیتی در کرانهباختری و نیروهای اشغالگر اسراییل طی همکاری دوجانبه در ماه گذشته 556 فلسطینی را ربودند. بنا به این گزارش نیروهای اشغالگر اسراییل همچنان به کشتار، بازداشت، مصادره زمینها و تخریب منازل شهروندان فلسطینی ادامه میدهند. در پی اقدامات اخیر اسراییلیها 8تن شهید شدهاند که 5 تن از آنها از جمله مبارزان گردانهای عزالدین قسام بودند. آنها همچنین طی 146 حمله 280 شهروند را در شهرهای مختلف کرانه باختری بازداشت کردند. علاوه بر این 23 نفر هم به خاطر محاصره تحمیلی بر نوارغزه شهید شدند. این گزارش در ادامه افزود: علاوه بر اقدامات نیروهای اشغالگر، سرویسهای امنیتی نیز اقدامات مشابهی را مرتکب شدند. تعدادی از عناصر جریان کودتاگر در جنبش فتح 5 تن از رهبران گردانهای عزالدین قسام را ترور کرده و یک کودک را شهید کردند و دهها تن از فلسطینیان را در اقدامات غیرانسانی مجروح کردند. حماس در این گزارش خاطرنشان کرد: سرویسهای امنیتی تشکیلات خودگردان تنها به دستگیری رهبران سیاسی جنبش حماس همچون محمد غزال بسنده نکردند، بلکه برخی از دانشمندان، اساتید دانشگاهها، دانشجویان، نویسندگان و روزنامهنگاران را با هدف نابود کردن فکر، اندیشه و فرهنگ در فلسطین بازداشت کردند. آنها همچنین طی یک یورش به دفتر الشیخ حامد البیتاوی نماینده پارلمانی جنبش حماس، مدارک و اسناد دفترش را به سرقت بردند. جنبش حماس در پایان این گزارش گفت: تعداد بازداشتشدگان عضو حماس توسط سرویسهای امنیتی عباس طی ماه گذشته به 276 نفر رسید. گفتنی است عملیات تروریستی و بازداشتی با هماهنگی میان سرویسهای امنیتی محمود عباس و نیروهای اشغالگر اسراییل و تحت نظارت دایتون ژنرال آمریکایی صورت گرفته است.
اعطای 200 جلیقه ضدگلوله و 145 خودرو به تشکیلات خودگردان
روزنامه الحیاه الجدیده (20/5/1387-10/8/2008) کیت دایتون ژنرال آمریکایی در گفتوگو با روزنامه هاآرتص اعلام کرد: اسراییل با اعطای 200 جلیقه ضدگلوله، 145 ماشین به سرویسهای امنیتی تشکیلات خودگردان موافقت کرد. همچنین اسراییل با بازگشت نیروهای امنیتی جدیدی که دوره آموزشی خود را در اردن به اتمام رساندند مخالفت نکرد. دایتون از فعالیت، تلاش و همچنین انگیزه سربازان فلسطینی برای آموزش اظهار خشنودی کرد. وی افزود: در آینده نزدیک این نیروهای امنیتی قادر به کنترل اوضاع حاکم بر کرانه باختری و جلوگیری از حمله به اسراییل خواهند بود که در این صورت اسراییل می تواند از این منطقه خارج شود و آن را به نیروهای مذکور تسلیم کند.
بستن مؤسسههای خیریه حماس در شهر الخلیل
خبرگزاری سما (20/5/1387-10/8/2008) یک منبع امنیتی اعلام کرد: نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان 4 مؤسسه خیریه و 2 انتشارات در شهر الخلیل واقع در کرانه باختری به اتهام طرفداری از جنبش حماس را بستند. گفتنی است که نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در گذشته نیز چندین بار دست به چنین اقدامی زده بودند. لازم به ذکر است که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان به منظور برگزاری مذاکرات با اسراییل به ناچار برای کنترل اوضاع کرانه باختری باید دست به چنین اقداماتی بزند. از سوی دیگر رهبران و مقامات بلندپایه تشکیلات خودگردان هجوم پیاپی ارتش اسراییل به فعالان فلسطینی به بهانههای مختلف را محکوم کردند. آنها معتقدند که این عملیات ارتش با مذاکره و صلح کاملاً مغایر است. یک منبع امنیتی فلسطینی گفت: این 4مؤسسه خیریه که در شهر الخلیل بسته شدند در اصل در زمینه جمع آوری اموال برای جنبش حماس فعالیت داشتند. گفتنی است که در این عملیات هیچکس بازداشت نشده است.
مخالفت شدید حماس با ورود نیروهای عربی با غیرعربی به کرانهباختری و غزه
خبرگزاری سما (21/5/1387-11/8/2008) جنبش حماس در یک بیانیه مطبوعاتی تصریح کرد: این جنبش در واکنش به پیشنهاد سلام فیاض مبنی بر ورود نیروهای عربی یا غیرعربی به نوارغزه و کرانهباختری مخالفت کرد و گفت: راهکار صحیح برای عقبنشینی نیروهای اسراییلی از سرزمینهای اشغالی باید بدون هیچ قید و شرطی صورت گیرد. به عقیده حماس تنها راه برون رفت برای پایان بخشیدن به اختلافات سیاسی، گفتگوی مستقیم و جدی با حماس است نه درخواست کمک از نیروهای عربی یا غربی. فیاض بارها تشکیل دولت توافق ملی را جهت فراهم ساختن مقدمات برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاستی را خواستار شد تا بدین وسیله بتواند نیروهای امنیتی عربی را به طور موقت در ساماندهی سرویسهای امنیتی فلسطین دخالت دهد.
مرداد/ رژیمصهیونیستی
رابطه کردستان عراق با رژیمصهیونیستی
روزنامه العرب الیوم (1/5/1387-22/7/2008) «داوود باغستانی» از سیاستمداران کردستان عراق طی مصاحبه ای با روزنامة «العرب الیوم» چاپ اردن خواستار تشکیل گروهی مردمی از «کردها» برای سفر به اسراییل شد تا این اقدام بهبود هر چه بیشتر روابط میان آنان و اسراییلیها کمک کند. «باغستانی» در ادامه افزود: در حال حاضر حدود 150 تا 160 هزار یهودی «کرد» در اسراییل به سر میبرد که از عراق، سوریه، ترکیه و ایران به آنجا رفتهاند. وی افزود: علت اصلی فرار این یهودیان «کرد» از کشورهای اصلیشان به اسراییل مورد آزار و اذیت قرار گرفتن است! وی همچنین افزود: ما قصد داریم گروهی از مردم را برای بازدید به اسراییل بفرستیم. هدف اصلی بهبود روابط با شهروندان دولت عبری به ویژه یهودیان «کرد» است که در آنجا زندگی میکنند. این سیاستمدار کرد در ادامه گفت: اندیشه چنین کاری از آنجا نشأت گرفت که تعداد زیادی از نزدیکان و خویشاوندان اهالی کردستان عراق در اسراییل به سر میبرند و به دلیل شرایط فعلی رابطه میان دو طرف تقریباً قطع شده است. ما میخواهیم با چنین کاری رابطه را بازگردانده و بهبود بخشیم زیرا این اقدام به نفع تمام «کردها» خواهد بود. وی در ادامه گفت: اعراب با اسراییل مشکل دارند و اکنون تلاش میکنند که مشکل خود را با اسراییل حل کند اما «کردها» که با اسراییل مشکلی ندارند زیرا آنان زمین و میهن ما را اشغال نکردهاند و هیچگونه تجاوزی به ما نکردهاند. باغستانی این سؤال را مطرح کرد که چرا ما به عنوان «کرد» تحت تأثیر برخی موضعگیریهای اعراب، اسراییل را دشمن خود قلمداد میکنیم در حالی که این به نفع ما نیست؟ وی همچنین گفت: من بیش از 30 سال است که این حرفها را گفته ام و باز هم میگویم. اگر اوضاع برای برقراری روابط سیاسی با صهیونیستها خوب و مهیا نبوده بهتر است روابط اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم و هیچ کس نمی تواند ما را از برقراری رابطه با دوستان و نزدیکان خود منع کند. باغستانی در ادامه افزود: در آیندهای نزدیک تصمیم خود را اجرا خواهم کرد و پیش از پایان سال گروهی را به اسراییل اعزام خواهم کرد. این شخصیت کرد در مورد واکنشهای احتمالی می گوید: ما سعی میکنیم با این مسئله حساس به گونهای برخورد کنیم تا مشکلی پیش نیاید و پیشبینی میکنیم که مشکل بزرگی نیز پیش نخواهد آمد. وی همچنین گفت: من به داشتن ارتباط با «اسراییل» از سالهای 1969 و 1970 افتخار میکردم. در همین راستا رسانههای خبری کردستان عراق اعلام کردند داوود باغستانی چندی پیش به اسراییل سفر کرده و در شصتمین سالگرد تأسیس رژیم اشغالگر قدس که «روز نکبت» گفته میشود، شرکت کرد. شایان ذکر است برخی منابع آگاه سیاسی اخیراً اعلام کردند که آمریکا در تلاش است تا برای رژیم صهیونیستی سفارتی در بغداد بنا کند.
حمله به ایران دارای تأثیری 100 ساله
روزنامه هاآرتص (5/5/1387-26/7/2008) افرایم هالوی رئیس سابق موساد در مصاحبه با مجله «تایم» آمریکا اظهار داشت: تأثیر حمله نظامی اسراییل به ایران احتمال دارد تا 100سال ادامه داشته باشد. به گفته وی حمله به ایران ممکن است برای اسراییل و منطقه بسیار مخرب باشد. با این وجود اگر ایران نخواهد به اسراییل حمله کند، اسراییل آسیب زیادی نخواهد دید زیرا بخش دفاعی اسراییل توانایی منحرف کردن قسمت اعظم موشکهای ایران را دارد. حمله به ایران، جایگاه اسراییل را میان کشورهای عرب خدشهدار کرده و تأثیرات نامطلوبی دارد. وی گفت: به خاطر احتمال وجود حمله ملزم به ایجاد پناهگاههای جدید و مستحکم خواهیم بود. رئیس سابق موساد همچنین افزود: اسراییل تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا در ماه نوامبر، قصد حمله به ایران را ندارد. هالوی در رابطه با مک کین نامزد انتخاباتی آمریکا نیز عنوان داشت: هیچ یک از رهبران اسراییلی نمیخواهند به امکان و شانس مک کین جهت پیروز شدنش در انتخابات آسیبی وارد و مقصر شناخته شوند. هالوی در رابطه با اخبار اخیر احتمال حملة اسراییل به ایران و انجام مانور نظامی ارتش اسراییل اظهار داشت: انجام این فعالیتها در راستای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی در جهت تلاشهای دیپلماتیک به منظور متوقف ساختن برنامه هسته ای این کشور است. به گفته وی: اسراییل از تاکتیک «تقویت درونی» استفاده میکند.
تلاش اسپانیا برای بازداشت مقامات رژیمصهیونیستی
سایت آروتزشوا (4/5/1387-25/7/2008) دادگاه ملی اسپانیا حکم دادگاه محلی تشکیلات خودگردان مبنی بر بازداشت بنیامین بن الیعزر وزیر زیرساختهای ملی اسراییل را تأیید کرد. وی متهم به قتل مبارز فلسطینی صلاح شهاده میباشد. دادگاه اسپانیا همچنین حکم بازداشت موشه یعلون رئیس سابق ارتش اسراییل و سایر افسران سابق و کنونی ارتش را که در این قضیه دست داشتهاند، صادر کرده است. شهاده در حمله هوایی اسراییل در سال 2002 اندکی پیش از انجام عملیاتی در گوش قطیف کشته شد. بنالیعزر که در حال حاضر وزیر زیرساختهای ملی اسراییل است، در آن زمان وزیر دفاع بود. اسپانیا همچنین درصدد دستگیری موشه یعلون فرمانده سابق IDF، دان هالوتص فرمانده سابق نیروی هوایی، درون آلموک فرمانده اسبق منطقه جنوبی ارتش و گیورا ایلاند رئیس سابق شورای امنیت ملی میباشد.
نقض حقوق بشر در زندانهای رژیمصهیونیستی
روزنامه معاریو (6/5/1387-27/7/2008) در زندانهای اسراییل، آمار زورگویی و بیحرمتی به زندانیان و اسرا به خصوص زندانیان کم سن و سال رو به افزایش است و براساس یک گزارش، آسیبها و ضربات روزمره، حقوق اساسی زندانیان را مورد تهدید قرار می دهد. یکی از وکلای مدافع حقوق زندانیان با تهیه گزارش از زندانهای سراسر اسراییل، گزارش فوق را تهیه و منتشر کرده است. در این گزارش در مورد ساختمان «میک کاو» که زندان جوانان است، آمده این زندان تصویر واقعی، تأسفبار و نگرانکنندهای از زورگویی و بیحرمتی علیه جوانان کم سن و سال است. این وکیل با بازدید از زندانهای اسراییل، گزارشهای فراوانی در رابطه با بیاحترامی و توهین به زندانیان و پایمال شدن حقوقشان تهیه کرده است. یکی از زندانیان در گفتگو با این وکیل اظهار داشت: زندانبانان با قرار دادن وی میان در، موجب خرد شدن استخوان وی شده سپس، او را به اتاقی که با گاز پر کرده بودند انتقال دادند که پس از مدتی به دلیل جراحات فراوان مجبور شدند وی را به بیمارستان منتقل نمایند. 3 کودک زندانی دیگر نیز در این گفتگو عنوان داشتند به مدت 17 ساعت به تخت بسته شده بودند که این عمل موجب خشک شدن دستها و پاهایشان شده بود. تعدادی دیگر از زندانیان نیز اظهار کردند، زندانبانان شبها، هوای اتاقها را به اندازهای سرد میکنند، که منجر به منجمد شدن آنان میشود.
رشد صفر درصدی اقتصاد در سال 2009
روزنامه معاریو (7/5/1387-28/7/2008) تاکنون فقط درباره رکود سخن گفته میشد اما امروزه محافل مختلف وزارتهای اقتصادی نسبت به رکود حاکم احساس نگرانی میکنند. کارشناسان دولت اعلام کردند: رشد و رونق اقتصادی در سال 2009 تا 2 درصد کاهش مییابد البته گفتنی است که به دلیل ازدحام جمعیت در اسراییل رشد و رونق اقتصادی ممکن است به صفردرصد نیز برسد. بنابراین بودجه سال آینده ممکن است به میزان 2میلیارد و 500 میلیون شیکل کاهش یابد. پس از مشاهده این سناریوی بدبینانه پیشبینی میشود که رشد اقتصادی در سه ماه اول سال 2009 به صفر درصد برسد و تا پایان سال 2009 رشد اقتصادی به 2 درصد خواهد رسید. این در حالی است که رشد اقتصادی در سال 2008 حدود 2/4 درصد و در 3 سال گذشته 5/5 درصد بوده است. گمان میرود که رکود اقتصادی به آمریکا و اروپا سرایت کند. عساکیم (ضمیمه اقتصادی معاریو) خبر داد در حالی که هم اکنون از رشد 5/3درصدی اقتصاد صحبت در میان است ولی پیشبینی میشود که وزارت دارایی رشد اقتصادی را در سال 2009 به 8/2درصد برساند. براساس این سناریو بدبینانه، اقتصاد اسراییل را چگونه می توان تصور کرد؟ صادرات در آغاز سال 2009 تنها به میزان 3 درصد افزایش خواهد داشت درحالیکه صادرات در سال 2008 حدود 7 درصد افزایش داشت. بنابراین سطح زندگی مردم بالا نخواهد رفت درحالیکه سطح زندگی مردم در سال 2008 و 2007 به ترتیب به میزان 3/4 و 8/4درصد افزایش یافته بود.
|
2008 |
2009 |
میانگین رشد اقتصادی |
2/4 درصد |
0 درصد |
افزایش میزان صادرات |
7 درصد |
3 درصد |
میانگین بیکاری |
1/6 درصد |
5/7 درصد |
افزایش سطح زندگی مردم |
3/4 درصد |
0 درصد |
|
بر اساس گزارش بانک اسراییل و دادههای دفتر مرکزی آمار |
در سه ماه اول سال «براساس گزارشات غیررسمی» |
اعلام رسمی استعفای اولمرت در ماه سپتامبر
روزنامه هاآرتص (11/5/1387-1/8/2008) یک روز پس از آنکه شورای مرکزی حزب کادیما، تاریخ 17 سپتامبر را برای برگزاری انتخابات رهبری این حزب معین کرد، ایهوداولمرت نخستوزیر اسراییل طی یک بیانیة رسمی، مردم اسراییل را از تصمیم خود مبنی بر عدم مشارکت در انتخابات رهبری حزب کادیما مطلع کرد. وی همچنین اعلام کرد که به محض مشخص شدن رهبر جدید کادیما، به دلیل اتهاماتی که طی ماههای اخیر بر او وارد شده است، از مقام خود کناره گیری خواهد کرد. اولمرت در این بیانیه خاطر نشان کرد که نه تنها در انتخابات رهبری حزب کادیما شرکت نخواهد کرد بلکه دخالتی نیز در برگزاری آن نخواهد داشت و به محض پایان یافتن انتخابات، فرصت را برای تشکیل یک دولت جدید در اختیار رهبر جدید این حزب خواهد گذاشت. تحلیلگران مسائل سیاسی بر این باورند که عدم کاندیداتوری اولمرت در انتخابات 17سپتامبر عملاً به معنای پایان یافتن حیات سیاسی وی خواهد بود. اولمرت در بخش دیگری از بیانیة خود خطاب به مردم اسراییل اعلام کرد که وی همچنان معتقد است که پیشروی در مسیر صلح، تنها گزینة فراروی اسراییل است. وی همچنین تأکید کرد، از اینکه نخستوزیر کشوری است که نخستوزیر خود را مورد بازجویی قرار میدهد احساس غرور میکند و معتقد است که نه نخست وزیر و نه هیچ فرد دیگری فراتر از قانون نیست.
کاهش میزان صادرات و گردشگری در سه ماهه دوم 2008
روزنامه معاریو (12/5/1387-2/8/2008) بنا به دادههای دفتر مرکزی آمار، اقتصاد در سه ماه دوم سال 2008 سیر نزولی داشته است. صادرات کالاها در سه ماه دوم سال جاری رشد 14 درصدی داشته است ولی در سه ماه نخست از رشد 5/21 درصدی برخوردار بوده است و صادرات کالاهای صنعتی دارای رشد 6/15درصدی بوده است. همچنین صادرات تکنولوژی برتر و کالاهای اساسی (موادغذایی و پوشاک) به ترتیب دارای رشد 5/23 درصدی و 7/6 درصدی بوده است. در مقابل مصرف ویژه همچنان ادامه یافت. عایدات تجاری (براساس جدول تقاضا در بازار محلی) طی دو ماه آوریل- می از رشد 4/2درصدی برخوردار بوده است. این در حالی است که عایدات تجاری طی دو ماه فوریه- مارس 6درصد کاهش یافته است. فروش شبکههای بازاریابی (که یک سوم تجارت را تشکیل میدهند) در دو ماه آوریل- می رشد 9/1درصدی داشته است. این در حالی است که این رقم در دو ماه فوریه- مارس 8/0 درصد بوده است. همچنین فروش شبکههای مواد غذایی در سه ماه دوم 4/2درصد کاهش یافته است این در حالی است که این رقم در سه ماه نخست 4درصد بوده است. گفتنی است تعداد خریداران دارای کالا برگ طی ماههای آوریل – ژوئن رشد 5 درصدی داشته است. این در حالی است که طی سه ماه ژانویه تا مارس این رقم 5/3درصد بوده است. بازده کار در بخشهای تجارت و خدمات در دو ماه آوریل و می رشد 4/2درصدی داشته است. این در حالی است که در دو ماه گذشته این رقم 5/1 درصد بوده است. اما بازده کار در دو بخش دارایی و بیمه 12 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که بازده کار در بخش تجارت 4/6 درصد افزایش داشته است. کل تولیدات صنعتی طی دو ماه آوریل تا می 8/5 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که این رقم طی دو ماه فوریه تا مارس 5/9درصد بوده است. تولید تکنولوژی برتر رشد 1/14 درصد داشته است ولی در مقابل تولیدات صنایع سنتی 6/0 درصد کاهش یافته است. علاوه بر این، گردشگری- اقامت شبانه اسراییلیان در هتل- به میزان 8/0 درصد کاهش یافته است. شایان ذکر است تورم مالی در سه ماه دوم، رشد 3/4درصدی داشته است. این در حالی است که این رقم در سه ماه نخست 4درصد بوده است. تورم مالی (بدون در نظر گرفتن هزینه مسکن، سبزی و میوه) در سه ماه نخست رشد 1/5 درصدی داشته است. این در حالی است که در 3 ماه دوم این رقم به 5/5درصد رسید.
افزایش بودجه مدارس مذهبی رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (13/5/1387-3/8/2008) بودجه دبیرستانهای یشیوا، مدارس راهنمایی دخترانه، مراکز ارائة خدمات عمومی و برنامههای آمادگی دفاعی تا 121 میلیون شیکل افزایش خواهد یافت. بودجه اضافه شده، ماحصل چانهزنیهای پشت پرده میان نیسان اسلومینسکی عضو کنست از حزب اتحاد ملی- مذهبی یک عضو کمیسیون اقتصادی کنست، وزرای آموزش و پرورش و دارایی و همچنین دفتر نخستوزیری است. برای تأمین این اعتبار، بودجه تشکلهای محلی از سپتامبر امسال 85 میلیون شیکل کاهش خواهد یافت که این کاهش بودجه میتواند به اخراج 4هزار و 500 نفر از کارمندان اجرایی مدارس، روان پزشکان و مشاوران تحصیلی منجر شود. برای تأمین این افزایش 121 میلیون شیکلی 64 میلیون شیکل بودجه جدید تعیین شده و 57 میلیون شیکل نیز با توافق کابینه از طریق کاهش بودجه سایر بخشهای بودجه سال 2008 تأمین خواهد شد. برنامة ارائة خدمات عمومی که اغلب دختران مذهبی آن را به جای خدمت سربازی انتخاب میکنند، حدود 3 هزار و 160 زن جوان را در بر میگیرد. بودجه مراکز ارائه دهندة خدمات عمومی امسال 82 میلیون شیکل است که 20میلیون شیکل آن از اعتبارات افزایش یافته و 22 میلیون شیکل آن از انتقال بودجه از سایر بخشها تأمین می شود. هر زن جوان که دورة خدمات عمومی را می گذراند ماهانه 2 هزار و 162 شیکل از این بودجه را به خود اختصاص می دهد. بودجة برنامه های آمادگی دفاعی نیز امسال 30 میلیون شیکل است که 17 میلیون شیکل آن از چانهزنیهای اسلومینسکی حاصل شده است. تقسیم این بودجه به صورت ماهانه برای هر دانش آموز یک هزار و 785 شیکل خواهد بود.
ابراز نگرانی رژیمصهیونیستی از گشوده شدن دفتر دیپلماتیک آمریکا در تهران
سایت وزارت امور خارجه اسراییل (15/5/1387-5/8/2008) یک روزنامه اسراییلی از قول محافل سیاسی اورشلیم نوشت: دولت اسراییل از قصد ایالات متحده برای گشودن دفتر دیپلماتیک در تهران نگران است و بیم دارد که چنین اقدامی ممکن است در آینده عملیات نظامی برای انهدام تأسیسات اتمی ایران دشوارتر کند. این گزارش در حالی انتشار مییابد که ایالات متحده و اتحادیه اروپا هنوز در انتظار پاسخ قاطع حکومت ایران به بسته مشوقهای پیشنهادی هستند، که ماده اصلی آن لزوم متوقف ساختن برنامههای غنیسازی اورانیوم در ایران است. این انتظار با تهدیدهای جنگی جدیدی از سوی حکومت اسلامی ایران در مورد بستن تنگه هرمز و نابود کردن ناوگان دریائی دشمن همراه میشود. روزنامه هاآرتص در گزارشی نوشت: قرار است پرزیدنت بوش ماه آینده به طور قطعی در مورد گشایش دفتر دیپلماتیک در تهران تصمیم بگیرد. مقامات اسراییلی این قصد دولت ایالات متحده را با نگرانی دنبال می کند و مباحثی را که در وزارت خارجه آمریکا در این زمینه جریان دارد مورد توجه قرار میدهند. عمده نگرانی مقامات اسرائیلی بر آن است که تصمیم در مورد گشایش دفتر دیپلماتیک در تهران ممکن است عملیات نظامی احتمالی آینده علیه تاسیسات اتمی ایران را دشوارتر سازد. هاآرتص از قول یک مقام سیاسی اسراییل که از او نام نبرد نوشت: قصد ایالات متحده برای گشایش دفتر دیپلماتیک در تهران، در شرائط کنونی که ایران به سوی درگیر نظامی حتمی با دنیا پیش می رود امری شگفتانگیز است. ولی در مرحله کنونی اسراییل قصد ندارد در این زمینه دخالتی کند. هاآرتص در ادامه خبر خود نوشت: مقامات اسراییلی هفته پیش از چند مرجع آمریکائی درخواست کردند توضیحاتی در اینباره در اختیار آنها گذاشته شود. این درخواست اسراییلی با احتیاط بسیار عنوان گردید و تلاش شد که جنبه اعتراض یا توضیحخواهی رسمی نداشته باشد.
نقش رژیمصهیونیستی در درگیریهای گرجستان
روزنامه جروزالیمپست (20/5/1387-10/8/2008) زیپی لیونی وزیر امور خارجه اسراییل به زودی با مقامات ارشد گرجستان جلسهای خواهد داشت. گفتنی است که این جلسه در مورد فروش سلاح به این کشور بوده و این اقدام میتواند تیرگی روابط اسراییل و روسیه را در پی داشته باشد. در پکن جلسه ای بر سر موضوع درگیریهای اوستیای جنوبی میان دو کشور اسراییل و روسیه شکل گرفت. موضوع اصلی اختلاف روسیه و اسراییل، مسئلة شهرکهای اسلحه سازی اسراییلی و فروش 300میلیون دلار تسلیحات نظامی به گرجستان میباشد. طبق گزارش معاریو برخی از مقامات سیاسی و نظامی اسراییل در فروش این تجهیزات نقش مؤثری را ایفا کرده اند. این پایگاه خبری افزود: دولت روسیه طی نامه ای از لیونی خواسته است تا از فروش تسلیحات به گرجستان صرفنظر نماید. اسراییل نیز در مقابل از روسیه خواست تا از فروش تسلیحات نظامی به سوریه و ایران خودداری کند. در این راستا، وزارت دفاع اسراییل سعی در جلوگیری از فروش تجهیزات توسط روسیه به ایران و سوریه دارد. طبق گفتههای مقامات اسراییلی، این کشور فقط تجهیزات دفاعی به گرجستان میفروشد. وزارت امور اسراییل در نظر دارد با ارسال نیروهای امدادی به اوستیای جنوبی ضمن ارائه کمکهای انساندوستانه، شرایط خروج اسراییلیان مقیم این منطقه را تسهیل نموده و در همین راستا از اسراییلی های مقیم اوستیا درخواست کرده تا هر چه زودتر خود را به سفارت اسراییل در تفلیس معرفی نمایند.
نگرانی رژیمصهیونیستی از فروش سلاح از سوی روسیه به سوریه
روزنامه جروزالیمپست (22/5/1387-12/8/2008) بشار اسد رئیسجمهور سوریه به دیدار مقامات مسکو خواهد رفت. مقامات اسراییل هیچ اشارهای به مرتبط بودن این نشست به فروش تسلیحات نظامی از سوی روسیه به سوریه نکردهاند. روسیه در صورت عدم توقف فروش تسلیحات نظامی از سوی اسراییل به گرجستان، تسلیحات نظامی خود را در اختیار سوریه و ایران قرار می دهد. اسراییل نیز در ماههای اخیر فروش تسلیحات به گرجستان را کم کرده و فقط به فروش سلاحهای دفاعی مبادرت ورزیده است. بشار اسد در آخرین دیدار خود با دولت روسیه خواستار دریافت سیستم دفاعی هوایی و موشکی با تضمین عدم استفاده از آن شده است. اسراییل در پی توقف فروش سلاح از سوی روسیه به ایران و سوریه میباشد. وزارت اطلاعرسانی سوریه اظهار داشت که سفر اسد به روسیه در رابطه با پیشرفتهای منطقهای و بخصوص روند دیپلماتیک خاورمیانه و وضعیت کنونی عراق میباشد. مقامات اسراییل بر این باورند که مقامات سوریه با سفر به روسیه و شرکت در اجلاس سران اتحادیه مدیترانهای خواستار افزایش روابط با غرب هستند. دعوت نیکلاس سارکوزی رئیس جمهور فرانسه از اسد برای شرکت در اجلاس مذکور، نشاندهنده گشایش درهای غرب به سوی سوریه میباشد.
پاسخ منفی آمریکا به درخواست رژیمصهیونیستی علیه ایران
سایت آروتزشوا (23/5/1387-13/8/2008) دولت بوش با درخواست اسراییل در رابطه با دریافت تجهیزات نظامی پیشرفتهای که بتواند توانمندی اسراییل را در یک حمله احتمالی به تأسیسات هسته ای ایران ارتقا دهد، موافقت نکرد. اما در عوض، آمریکا قبول کرد که در ارتقای سیستم های دفاعی اسراییل کمک کند. طبق گزارشهای رسیده آمریکا درباره حمله اسراییل به ایران، هشدار داده و درخواست کرده تا پیش از انجام چنین برنامهای حتماً به آن کشور اطلاع داده شود. رئیس ستاد مشترک آمریکا طی دو سال گذشته 2 بار از اسراییل دیدار کرده اما ماهیت این سفرها در هاله ای از ابهام باقی مانده است.
توافق آمریکا و رژیمصهیونیستی در مورد «رادار رهگیر موشک»
روزنامه هاآرتص (27/5/1387-17/8/2008) ایالات متحده آمریکا و اسراییل بر سر توسعه یک سامانه دفاعی هشدار سریع و فوق پیشرفته در صحرای نقب موافقت کردند. این سامانة موشکی که با نام «ایکس باند» شناخته میشود به یک شبکه هشداردهندة ماهواره ای که متعلق به آمریکا است، متصل خواهد شد. سخنگوی آژانس دفاع موشکی پنتاگون (MDA) در این باره گفت: سامانه جدید، برد شناسایی و رهگیری موشکها را 2 یا 3 برابر خواهد کرد که در صورت حمله موشکی ایران به اسراییل بسیار کارآمد و مفید خواهد بود. جزئیات این توافق سابقاً در نشست ژنرال گابی اشکنازی رئیس ستاد کل ارتش اسراییل با همتای آمریکایی وی مایکل مولن مطرح شده بود. طبق توافقات پیشین، این سامانه راداری اوایل سال2009 توسط پرسنل ستاد فرماندهی نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین طبق مفاد این توافقنامه، پرسنل نظامی ارتش آمریکا برای اولین بار به طور دائم در اسراییل مستقر خواهند شد. سیستم هشداردهنده کنونی ارتش اسراییل که با نام «کالج سبز» شناخته میشود و متکی به شبکه موشکی آرو است. بردی حدود 800 تا 900 کیلومتر دارد و در صورت اتصال به سیستم ماهواره ای آمریکا، بر آن تا 2000 کیلومتر گسترش خواهد یافت.
واکنش رژیمصهیونیستی به استعفای مشرف
روزنامه جروزالیمپست (29/5/1387-19/8/2008) به گفتة منابع اسراییلی، اعلام استعفای ناگهانی پرویز مشرف رئیسجمهور پاکستان تمامی امیدها برای بهبود روابط بین پاکستان و اسراییل را در آینده نزدیک کمرنگ ساخت. دقیقاً سه سال پیش بود که ملاقات پرویز مشرف با آریلشارون نخستوزیر پیشین اسراییل در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل خبرساز شد. اسحاق کفیر (Isaac Kfir) یک کارشناس امور پاکستان در مرکز میان رشتهای هرتزلیا (Herzliya) ایهوداولمرت را به علت بیتحرکی در جهت بهبود روابط با مشرف مورد نکوهش قرار داد. او از اولمرت به سبب عدم پذیرش نیروهای حافظ صلح پاکستانی در مرزهای لبنان انتقاد کرد. وی این حرکت را اولین قدم پاکستان به سوی روابط با اسراییل قلمداد میکند چرا که به اعتقاد وی، مشرف نمیتوانست آشکارا به این عمل اقدام کند. اما یک منبع دولتی گفت که مشرف به علت درگیری فوقالعادهاش در چند سال اخیر برای حفظ بقای سیاسی خود، عملاً نمیتوانست در جهت نزدیکی به اسراییل حرکت کند و ایجاد روابط با اسراییل نمیتوانست برای او در کشورش مفید واقع شود. با توجه به جنگ قدرت و دمکراسی در پاکستان، امید اندکی برای برقراری هر گونه روابط بین دو کشور وجود دارد. خوش بین ترین افراد در اسراییل می توانند امیدوار باشند که یک دولت دمکراتیک و با ثبات در پاکستان پس از بهبود وضعیت این کشور، در قدم بعد برای اسراییل مفید باشد. مشرف 3 سال پیش در مراسم شامی در نیویورک که توسط جامعه یهودیان این شهر ترتیب داده شده بود شرکت کرد در آن هنگام مشرف اعلام کرد، سازش در منازعه اسراییل و فلسطین، پاکستان را قادر میسازد که روابط کامل دیپلماتیک را با اسراییل برقرار سازد. او در گفتگوی کوتاهی با جروزالیم پست گفت که هیچ برنامه زمانی برای برقراری این روابط ندارد. یک ماه پیش از آن در یک ملاقات تاریخی در ترکیه بین وزیر خارجه وقت اسراییل سیلوان شالوم و همتای پاکستانیاش، خورشید قصوری، پاکستان کمکهای بشردوستانه اسراییل را به آسیب دیدگان زمین لرزه در پاکستان قبول کرد. در سال 2007 پیشنهاد مشرف برای کمک به حل منازعه اسراییل و فلسطین مورد پذیرش اسراییل قرار نگرفت. مشرف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه اعلام کرد که او علاقهمند به حل این منازعه است و اگر پیشنهاد میانجیگری وی توسط اسراییل پذیرفته شود به این کشور مسافرت خواهد کرد. همچنین او در ژانویه 2008 ملاقاتی پنهاتی را با ایهود باراک وزیر دفاع اسراییل در هتلی در پاریس انجام داد.
شکایت دروزیها از دولت و نخستوزیر رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (29/5/1387-19/8/2008) رئیس شورای دروزیها و چرکسیهای اسراییل به همراه 163 نفر از مدعیان اصلاحات دادخواستی علیه دولت اسراییل و ایهود اولمرت نخستوزیر را به دادگاه ارسال و در این دادخواست خواستار برابری واقعی حقوق جمعیت دروزی و چرکسیها با دیگر مردم اسراییل شدند. در این دادخواست رئیس شورای دروزی با انتقاد شدید از کاهش بودجه مردم دروز از مقامات اسراییل خواست در قبال حقوق مردم دروز مانند دیگر ساکنان و اقشار اسراییل رفتار و عمل کنند. گفتنی است این دادخواست به وسیله حیار سلمان وکیل مدافع به دادگاه ارسال شد. موضوع برپایی تشکیلات و سازمانهای دولتی جهت ایجاد تساوی حقوق دروزیها در دادخواست مذکور عنوان و اظهار شده است: ما از دولت می خواهیم به فعالیتهای مناسب، اعتماد مردم دروزی را کسب نمایند. شایان ذکر است رهبران دروزی با اشاره به وجود شکافهای نمایان میان جامعه یهودیان و دروزی های ساکن اسراییل اظهار داشتند: مردم دروزی با آگاهی کامل خود خواهند توانست تا در جهت احقاق حقوق خود فعالیت کنند. این رهبران همچنین مدعی شدند: باید بودجه بخش آموزشی، صنعتی، فرهنگی و کشاوزری مردم دروزی افزایش یابد.
بحران در روابط دیپلماتیک رژیمصهیونیستی و روسیه
روزنامه معاریو (30/5/1387-20/8/2008) مقامات سیاسی اسراییل پیشبینی میکنند جنگ اخیر گرجستان- روسیه، بر روی روابط میان اسراییل- روسیه تأثیر منفی و مخربی ایجاد کند. دلیل اصلی این نظریه هم پیمان اصلی اسراییل یعنی آمریکا است که در وضعیت کنونی دچار بحران دیپلماتیک بسیار جدی با روسیه شده است. دلیل دوم و بسیار مهمتر، عصبانیت روسیه از اسراییل در نتیجه کمکهای امنیتی اسراییل به گرجستان است. اسراییل پیش از جنگ گرجستان، موافقت خود را جهت برپایی نشستی مشترک با تشکیلات خودگردان فلسطین و کشورهای عربی به روسیه اعلام کرده بود. این طرح با موافقت آمریکا نیز روبهرو شده بود که جهت برپایی این نشست و رسیدن به توافقنامه صلح به شدت به مقامات اسراییل فشار میآورد. این مقامات سیاسی عنوان داشتند؛ البته با توجه به جنگ اخیر و مسائل مرتبط با اسراییل به نظر میرسد روابط دیپلماتیک روسیه- اسراییل دچار بحران شده و رو به تیرگی خواهد رفت.
مرداد/ صهیونیسم
طراحی سمبل نازیها روی نمای کافهای در بلژیک
سایت یهودیان اروپا (5/5/1387-26/7/2008)جامعه یهودیان شهر آنت ورپ (Ant werp) در بلژیک علیه صاحب کافهای که در نمای بیرونی آن، سمبل نازیها طراحی شده بود، شکایت کردند. میخائیل فریلیخ، مدیر مسئول مجله یهودی که این خبر را منتشر کرد، گفت که این کافه سمبل SS نازیها را در داخل تابلویی و با حروف گوتیک روی سر در خود داشت. او در ادامه گفت:«علامت SS به صورتی واضح نوشته شده بود تا توجه مردم را به خود جلب کند». او افزود: بعد از اینکه این خبر در مجله منتشر شد، صاحب کافه هر گونه غرض و قصد و نژادپرستی در این نوشته را انکار کرده و یکی از دو حرف S را از روی تابلو حذف کرد. دیان کیسر، مسئول انجمن سازمانهای یهودی در آنت ورپ، گفت:«به خاطر مواردی که این سمبل نازیها تداعیکننده آنهاست، این اقدام حیرتآور و غیرقابل قبول است.» حدود 18 هزار نفر یهودی در آنت ورپ، بندری در شمال بلژیک زندگی میکنند. گروههای یهودی تصمیم گرفتهاند که با شکایت علیه این اقدام، از دولت بخواهند به آنان فرصتهای برابری {مثل سایر گروهها و نژادها} اعطا کرده و با نژادپرستی در بلژیک مبارزه نماید. بارت دو ویر، رهبر حزب حاکم ناحیه فلاندر، این اقدام را محکوم کرده و گفت:« این اتفاق به اعتبار منطقه فلاندر لطمه وارد میکند».
آلمان تحت فشار برای لغو توافق تجاری با ایران
سایت آژانس یهود (16/5/1387-6/8/2008) فشارهای بینالمللی بر آلمان مبنی بر فسخ توافق تجاری شرکت آلمانی با ایران رو به افزایش است. یورام بن زیف (Yoram Ben ze'ev) سفیر اسراییل در آلمان، از آنجلا مرکل صدراعظم این کشور خواست تا توافق تجاری شرکت اشتاینر پرماتکنیک گازتک (Steiner prematechnik Gastec) با ایران را فسخ نماید. دولت فدرال آلمان ضمن قبول این توافق تجاری به منظور کنترل صادرات درخواست دولت اسراییل را رد کرد. براساس این قرارداد، این شرکت آلمانی موظف به تبدیل گاز به سوخت مایع در سه نقطه از ایران میباشد. وزیر امور خارجه اسراییل معتقد است که این اقدام مغایر با اصول سازمان ملل و اتحادیه اروپا بوده و ایران را در جهت استفاده از تسلیحات هستهای خود تقویت میکند. محمود احمدینژاد رئیسجمهور ایران نیز عملاً اسراییل را تهدید به نابودی کرده است. اورلیخ ویلهلم (Urlich Wilhelm) سخنگوی مرکل اظهار داشت که این توافق تجاری هیچ ارتباطی به تحریمهای اعمال شده علیه ایران نداشته و مرکل کاملاً از جزئیات این توافق با خبر است. ویلهلم تصریح کرد که آلمان نقش اصلی را در اعمال تحریمهای اتحادیه اروپاعلیه ایران برعهده داشته است.
درخواست انجمن ضدافترا از آلمان برای اعمال تحریم بیشتر علیه ایران
سایت انجمن ضدافترا (22/5/1387-12/8/2008) انجمن ضدافترا (ADL) طی نامهای از آنجلا مرکل- صدراعظم آلمان- خواست تا با اعمال تحریمهای تجاری مانع از پیشرفت هستهای ایران شود. این انجمن خطاب به آنجلا مرکل اظهار داشت که اعمال تحریم علیه ایران با هدایت و محدود کردن خدمات شرکتهای آلمانی و اروپایی در زمینه گاز و نفت، موجب تعلیق برنامه هستهای ایران میشود. آلمان، تجهیز ایران به سلاح هستهای را خطرناک دانسته و هشدار داده است که اگر این کشور به تلاشهای خود در این زمینه ادامه دهد، فعالیتهای تجاری میان دو کشور را محدود میسازد.
دیدار کمیته یهودیان آمریکا از آذربایجان
سایت کمیته یهودیان آمریکا (28/5/1387-18/8/2008) هیئت نمایندگی کمیته یهودیان آمریکا (AJC) به سرپرستی دیوید ای. هریس (David A.Harris) مدیر اجرایی آن، طی سفری سه روزه به آذربایجان با رئیس جمهور و مقامات عالی رتبه این کشور دیدار کرد. این هیئت نمایندگی ضمن تقدیر از آذربایجان، آن را دوست همیشگی آمریکا و اسراییل و متحد قدرتمند آنها در منطقه خواند. کمیته مذکور ضمن دیدار با سفیران آمریکا و اسراییل در آذربایجان با آنها به تبادل نظر پرداخت. اهم موضوعات مورد بحث در این دیدارها امنیت انرژی، بحران حال حاضر گرجستان، تهدید هستهای ایران و تقویت مناسبات آینده آذربایجان با آمریکا و اسراییل بود. آذربایجان کشوری سکولار با اکثریت شیعه میباشد که با ایران و روسیه هم مرز است. این کشور حکم شریک امنیتی و اقتصادی مهمی را برای آمریکا و اسراییل داشته و دارای خطوط لولة نفت و گاز در باکو- تفلیس- جیهان میباشد. این کشور در تأمین امنیت انرژی غرب و جلوگیری از انحصار بازار گاز طبیعی نقش مهمی داراست.
درخواست رهبران کنگره جهانی از چاوز برای مبارزه با آنتیسمیتیسم
روزنامه هاآرتص (29/5/1387-19/8/2008) هوگوچاوز رئیسجمهور ونزوئلا در دیدار با رهبران کنگره جهانی یهود علیرغم اختلاف نظر در زمینه مسائل خاورمیانه بر سر مقابله با آنتیسمیتیسم به توافق رسیدند. در این جلسه طرفین به بیان دیدگاهها و مواضع خود پرداختند و چاوز راجع به برخورد قاطع با آنتیسمیتیسم متعهد شد. در جلسه مذکور، وقتی از چاوز پرسیده شد که موضع او چیست، به صراحت اذعان کرد که آنتیسمیتیست نیست. همچنین از وی خواسته شده تا از جامعه یهودیان ونزوئلا حمایت کند. چاوز در بحبوحة اختلافات ایران و اسراییل، روابط دوستانهای با ایران برقرار کرده است.
رئیسجمهور ملیگرای ونزوئلا پس از این نشست آنرا مهم ارزیابی کرد اما توضیح بیشتری نداد.
شهریور/ فلسطین
تداوم مذاکرات تشکیلات خودگردان با رژیمصهیونیستی
روزنامه فلسطین (2/6/1387-23/8/2008) تشکیلات خودگردان فلسطین آمادگی خود را بر ادامه مذاکرات با اسراییلی ها حتی پس از پایان سال جاری اعلام کرد. صائب عریقات یکی از مذاکرهکنندگان برجسته فلسطینی تأکید کرد: ما همچنان امیدوار به آزادسازی سرزمین مان و تشکیل دولت فلسطین هستیم اگرچه مذاکرات پس از پایان سال جای نیز ادامه یابد. وی در ادامه افزود: مذاکرات هدف نیست بلکه وسیله ای برای پایان دادن به اشغالگری های اسراییل است. از سوی دیگر زیپی لیونی وزیر امور خارجه اسراییل ضمن مخالفت برای دستیابی به توافق طی سقف زمانی اعلام شده (پایان سال جاری) گفت: این موضوع دارای اهمیت بیشتری است چرا که مفاد و محتوای توافقنامه و روند تفاهمات نیز مسئله مهمی است. پیگیریکنندگان این امر اعلام کردند: به نظر میرسد تصریحات عریقات تنها راه حلی است که طرفین مذاکره کننده پس از بررسی راهکارهای جلوگیری از شکست رسیدن به توافق میتوانند از مذاکره طفره روند. گفتنی است قرار است طرفهای فلسطینی با کاندولیزا رایس وزیرامورخارجه آمریکا بر سر موانع موجود در روند مذاکرات بحث و مذاکره کنند. احمدقریع رئیس هیئت مذاکرهکننده فلسطینی گفت: هیچ راهی برای دستیابی به توافق میان اسراییل و فلسطین وجود نخواهد داشت مگر اینکه این مذاکرات در آن واحد به بررسی تمام مسائل بپردازد. وی تصریح کرد: من گمان نمیکنم دستیابی به توافق با طرف اسراییل بنا به دلایلی در سال جاری تحقق یابد: 1- مشکل بودن روند مذاکرات. 2- طرف اسراییلی تمام تلاش خود را جهت برطرف کردن مشکلات داخلیاش صرف میکند.
توان پرتاب روزانه 100 موشک توسط حماس
خبرگزاری سما (2/6/1387-23/8/2008) روزنامه یدیعوت آحرونوت نوشت: جنبش حماس و جهاد اسلامی همچنان در حال افزایش توانمندی های موشکی شان هستند. آنها در تلاشند تا مواد منفجره ای را بسازند که طی مدتها قابلیت نگهداری در انبارها را داشته باشد. پیشبینی میشود این توانایی روزانه به پرتاب بیش از 100 موشک برسد. این روزنامه در قسمت دیگری نوشت: اسراییل پس از پایان مدت آتشبس خود را در برابر سامانه موشکی نوارغزه خواهد دید که تفاوت چشمگیری با تعداد موشکهای حزب الله در لبنان طی جنگ 33 روزه نخواهد داشت. بنا به نوشته این روزنامه جنبش حماس توانسته است موشکی به قطر 90میلیمتر تولید کند که قادر به حمل مواد منفجره پیشرفته باشد. همچنین صنایع نظامی جنبش حماس در تلاشند این موشکها را تا حدی پیشرفته کنند که برد آنها به 22 کیلومتر برسد و یا با پرتاب از نوارغزه در کریات گات منفجر شود. روزنامه یدیعوت آحرونوت مدعی شد جنبش حماس توانست 8 هزار لوله آهنی و سایر مواد مورد نیاز برای ساخت موشک را وارد نوارغزه کند. این روزنامه در ادامه نوشت: جنبش جهاد اسلامی نیز اقدام به ساخت موشکهایی با قطر 115 میلی متر کرده است تا این موشکها قادر به حمل 6 کیلوگرم مواد منفجره باشند. قابل ذکر است جنبش جهاد اسلامی پیش از این، چنین موشکهایی را به سوی اسراییل پرتاب کرده است. این روزنامه در ادامه افزود: روند تولید چنین موشکهایی در مرکز مذاکرات ایهود باراک در قاهره مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
برگزاری یک نشست عربی کوچک با حضور دمشق
هفتهنامه المنار (5/6/1387-26/8/2008) چندین منبع عربی تأکید کردند، تماسهای محرمانه گستردهای با تعدادی از پایتختهای کشورهای عربی جهت تشکیل دیدار سران عرب صورت گرفت. گفتنی است قرار است در این نشستها علت عدم پیشرفت روند صلح مورد بحث و بررسی قرار گیرد. این منابع به المنار تصریح کردند: اعضای سران پنجگانه عرب، بشار اسد رئیسجمهور سوریه، حسنی مبارک رئیسجمهور مصر، عبدالله دوم پادشاه اردن، عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواهند بود. ممکن است میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان نیز به این لیست افزوده شود. گفتنی است این نشست ممکن است در ریاض و یا قاهره تشکیل شود. این منابع در ادامه افزودند: ریاض و قاهره اخیراً طی تماسهایی با دمشق در رابطه با موضوعات مورد بحث در این نشست به تبادل آراء پرداختند. قرار است در این نشست تلاشها در راستای احیای طرح ابتکاری عرب و ارائه آن به دولت آتی آمریکا در کاخ سفید صورت گیرد.
مهاجرت گسترده فلسطینیهای مقیم عراق
خبرگزاری سما (16/6/1387-6/9/2008) کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد: از 29 هزار فلسطینی که در گذشته در عراق زندگی میکردند، امروز تنها 10 الی 15 هزار نفر آنها در این کشور سکونت دارند. بیشتر فلسطینیهای ساکن عراق در معرض هجوم، ربودن و بازداشت قرار گرفتند و اساسیترین حقوق آنها پایمال شد. لذا آنها مجبور شدند منازل خود در بغداد را ترک کنند، فرزندان آنها نیز از تحصیل محروم شدند. گفتنی است که مقامات ارشد عراق در مقابل این اقدامات هیچ گامی برنداشتهاند. علاوه بر این آنها با مخالفت و اعتراض اتحادیه عرب و بسیاری از کشورها و سازمانهای حامی حقوق بشر در سطح جهان مواجه شدند. به طوری که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان 2 بار از جلال طالبانی رئیس جمهور عراق درخواست کرده تا جلوی این اقدامات را بگیرد ولی عملاً پیشرفتی در این زمینه حاصل نشد. از سوی دیگر کمیساریای عالی به شدت از موافقت ایسلند مبنی بر اعطای حق پناهندگی به 29فلسطینی که حدود 2 سال است در اردوگاهی در مرز عراق – سوریه به سر میبرند، استقبال کرد. لازم به ذکر است که در حال حاضر 10الی 15 هزار فلسطینی در عراق زندگی میکنند و 2 هزار و 300 نفر آنها در مرز عراق- سوریه میباشند و شرایط بسیار سخت و دشواری را پشت سر میگذارند.
مخالفت کشورهای عربی با برگزاری کنگرة فتح در خاک خود
روزنامه دنیاالوطن (24/6/1387-14/9/2008) منابع فلسطینی آگاه اعلام کردند: بسیاری از کشورهای عربی با برگزاری ششمین کنگره جنبش فتح در خاک کشور خود مخالفت کردند. سایت قدس نت به نقل از این منابع اعلام کرد: رهبران جنبش فتح طی ارسال نامهای به کشورهای عربی خواستار موافقت با برگزاری کنگره فتح در این کشورها شدند. گفتنی است که رهبران و اعضای جنبش فتح قصد دارند در این کنگره انتخابات داخلی جدیدی انجام دهند و مسائل مربوط به جنبش خود را بار دیگر بازنگری کنند. این منابع افزودند: کشورهای عربی مختلف در پاسخ به نامه رهبران فتح اعلام کردند: به دلیل وجود نگرانی از بروز اختلافنظرهای زیاد میان رهبران جنبش فتح از به حضور پذیرفتن این کنگره معذور هستند.
شهریور/ رژیمصهیونیستی
پیشنویس توافقنامه تحویل 60 درصد از کرانهباختری به فلسطینیان
خبرگزاری ملی فلسطین (1/6/1387-22/8/2008) ایهود اولمرت در تلاش است طی ماههای باقی مانده از دوره نخست وزیریش با اعمال فشار بر محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان، وی را مجبور کند تا با توافقنامه پیشنهادی اسراییل و آمریکا در زمینه اقدامات امنیتی موافقت کند. بنا به نوشته معاریو ایهود اولمرت برای رسیدن به هدفش دست به دامان دانیل اوراهام بازرگان یهودی- آمریکایی شده است. کارشناس فلسطینی تأکید کردهاند، میزان مساحتی که اسراییل پیشنهاد آن را به دولت فلسطین داده است از 60 درصد از سرزمینهای اشغالی سال 1967 تجاوز نمیکند چه رسد به اینکه اسراییل مدعی شده این مساحت 93درصد را شامل میشود.
به نقل از روزنامه معاریو درخواستهای اسراییل شامل موارد ذیل است:
1- دولت فلسطین خلع سلاح شود یعنی هیچ نوع اسلحه سنگین، سلاح ضدزره، موشک یا تجهیزات نظامی هوایی در اختیار نداشته باشد.
2- خودداری از هم پیمانی میان فلسطین و هر دولت دیگر
3- احداث ایستگاههای هشدار اسراییلی در مناطق مرتفع فلسطین
4- انتشار و استقرار ارتش اسراییل در طول رود اردن
5- استقرار نیروهای اسراییلی در گذرگاههای مرزی فلسطینی
6- تداوم سیطره اسراییل بر نیروی هوایی دولت فلسطین
7- در اختیار قرار دادن مسیرهای ارتباطی ویژه برای اسراییل تا در صورت نیاز به خاک فلسطین نفوذ کند.
اسراییل همچنین به این موارد شهرکهای یهودی واقع در غرب دیوارحائل را می افزاید: در مقابل فلسطینیها فقط مسیر ارتباطی امنی را میان کرانهباختری و نوارغزه بدست می آوردند. اما فلسطینیها همچنان از دولت فلسطین خواستار 98 درصد از اراضی اشغالی 1967 هستند، علاوه بر این مساحتی معادل مساحت اراضی که شهرکهای صهیونیستی در آن احداث شده باید به فلسطینیان اعاده شود. اما در مورد حق بازگشت به نظر میرسد که رهبران فلسطینی حاضر به امتیازدهی شدهاند به طوری که به جای تأکید بر حق بازگشت از یک راهکار برای حل و فصل قضیة آوارگان سخن به میان میآورند.
تخریب بخش غربی دیوار حائل
روزنامه معاریو (2/6/1387-8/23/2008) ایهود اولمرت نخستوزیر و ایهودباراک وزیر دفاع به دادگاه عالی اعلام کردند که اخیراً آنها تصمیماتی را در زمینه تغییر احداث دیوارحائل در معالیه آدومیم اتخاذ کرده اند. این تصمیم به دنبال درخواست شورای ابودیس و ساکنان این منطقه علیه اقدامات پیشین در زمینة دیوارحائل اتخاذ شده است. گفتنی است، این درخواست توسط وکیل شلومو لاکر مطرح شده بود. شایان ذکر است تصمیم اخیر اولمرت و باراک توسط گیلاد شرمن معاون رئیس دادستان کل دولت به دادگاه عالی اعلام شد. بنا به گفته دولت دیوارحائل از سمت غرب تخریب و از حدود 4هزار دونم از سرزمینهای واقع در منطقه شرقی این دیوار عقب نشینی خواهد شد. این بدین معناست که 4 هزار دونم به سرزمینهای فلسطینی افزوده می شود. گفتنی است علیرغم خشم ساکنان منطقه معالیه آدومیم از ابلاغیه دولت به دادگاه عالی، شهرک کیدار واقع در بخش غرب دیوارحائل تخریب نخواهد شد. شهردار منطقه معالیم آدومیم ضمن اتهام بر اولمرت گفت: ایهود اولمرت در توافق ما اختلال ایجاد کرد. ما پیش از این با اولمرت علیه درخواستهای فلسطینیان به دادگاه عالی هم موضع شده بودیم. چگونه امکان دارد وی از توافق خود صرف نظر کند؟ چگونه ممکن است وی از احداث دیوارحائل که دارای ارزش استراتژیکی و ملی است بدون مشورت با ما صرفنظر کند؟ همه این اتفاقات تنها یک ماه پیش از به پایان رسیدن منصبش رخ داد. ما با همه توان علیه تغییر احداث دیوارحائل مقابله خواهیم کرد.
عضویت همزمان هزاران کادیمایی در حزب لیکود
روزنامه جروزالیمپست (5/6/1387-8/26/2008) حزب کادیما به منظور جلوگیری از رأی دادن اعضاء حزب لیکود در انتخابات درون حزبی کادیما در 17 سپتامبر از بنیامین نتانیاهو درخواست کرد تا فهرستهای اعضای خود را ارائه دهد. آمیت سگال گزارشگر شبکه دو اعلام کرد که تعداد 3هزار و 478 نفر از اعضای حزب لیکود، اعضای حزب کادیما نیز به شمار میروند و این یک جرم خلافکارانه و غیراخلاقی در اسراییل محسوب میشود چرا که وقتی کسی به حزبی ملحق میشود باید سندی را امضا کند که به موجب آن دیگر نمیتواند عضو دیگری از حزب دیگر باشد و اگر نسبت به این سند دروغگویی صورت گیرد و قابل مجازات به مدت یک سال در زندان است. مدیران کادیما گفتهاند که تاکنون 6 مرتبه در خصوص اعلام اسامی اعضای حزب، به لیکود تذکر داده اند و اینکه لیکود و نتانیاهو اعلام نمی کنند یک کار کثیف و رفتاری غیرمتعهدانه است و باعث بوجود آمدن سؤالاتی در خصوص اینکه نتانیاهو نگران است و یا مخفی شده است، میشود. در جواب این مسائل لیکود گفته است با توجه به سؤالی که از دادستان کل مناخیم مازوز داشته در مورد اینکه بررسی فهرست اعضا دو حزب به منظور حمایت از وضعیت مخفی اعضا توسط دفتر دولتی یا آژانس دولتی است؟ منتظر جواب از آنها میباشد. منابع نزدیک به لیونی وزیر امور خارجه این گزارش را مشکل ساز دانسته و اعضای لیکود را به خروج از فهرست کادیما فرا خواندند. طرفداران لیونی در حزب کادیما، لیکود را به اختلال در مبارزات انتخاباتی درون حزبی جهت حمایت از رقیب لیونی، شائول موفاز وزیر حمل و نقل متهم کردند. ستاد انتخاباتی موفاز اعلام کرد آنها طبق قانون عمل کرده و خواهند کرد و افزودند که این گزارش تمایل را نسبت به یک رهبری قوی مانند موفاز نشان می دهد و این طبیعی است که اعضای سابق لیکود از موفاز به جهت ایدئولوژی وی حمایت کنند. با این حال لیونی و وزیر کشور مئیر شطریت در اورشلیم به هنگام صرف نهار با یکدیگر دیده شده بودند. گمانه زنیها از آن حکایت می کند که ممکن است شطریت از انتخابات کناره گیری کرده و به نفع لیونی فعالیت کند. مدیران کادیما گفتند احتمال دارد دو نفر آخر در نظرسنجی ها یعنی شطریت و وزیر امنیت عمومی آوی دیختر از لیونی حمایت کنند.
افت شدید تحصیلی دانشآموزان رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (10/6/1387-31/8/2008) براساس تحقیقات انجام شده توسط وزارت آموزش اسراییل در فوریه اخیر، حدود 4 هزار و پانصد دانش آموز اسراییلی در مقاطع دبستان و راهنمایی با افت شدید تحصیلی مواجه شده اند که بیش از هزار نفر از آنان در اواخر سال تحصیلی دچار افت شدید شدند. حدود 380 نفر از دانش آموزانی که طی سال تحصیلی اخیر در امتحانات و درسها با مشکل مواجه شدند دانش آموزان خانواده های مهاجر بودند. براساس تحقیقات به عمل آمده از سوی «هاناویشبسکی» از انجمن ملی حمایت از کودکان 2 دلیل اصلی برای افت تحصیلی کودکان مهاجر را این گونه عنوان کرده است: کودکانی که تحت فشار هرگونه محیطی را میپذیرند و مقابل زورگویی در مدرسه نمیتوانند واکنشی نشان دهند و همین موضوع موجب افت تحصیلی آنان میشود، «این موضوع باعث میشود آنان تعداد دفعات متوالی به مدرسه نیایند ولی بعد از مدتی با فشار خانوادهها باز میگردند و والدین آنان نیز حاضر به تعویض مدرسه آنان نیستند»، و دلیل دوم؛ دانش آموزانی که هیچ علاقه ای به ادامه تحصیل ندارند ولی خانوادههایشان به شدت با آنان مخالفند و آنان را مجبور به ادامه تحصیل میکنند.
چین دومین صادرکننده به رژیمصهیونیستی
روزنامه هاآرتص (8/6/1387-29/8/2008) پیشبینی میشود چین با پشت سر گذراندن آلمان بتواند رتبه دوم کشورهای صادرکننده کالا به اسراییل را از آن خود کند. بنا به دادههای دفتر مرکزی آمار، میزان واردات کشور چین به اسراییل از 3میلیارد و 200 میلیون دلار در سال 2006، به 4میلیارد و 600 میلیون دلار در سال 2007 افزایش یافته است. گفتنی است آلمان در میان کشورهای صادر کننده کالا به اسراییل در سال2006 با میزان 3 میلیارد و 200 میلیون دلار رتبه دوم را داشته است ولی این میزان در سال 2007 تنها 100 میلیون دلار افزایش یافته است. ایالات متحده آمریکا نیز در صدر کشورهای صادرکننده به اسراییل قرار داشته است. گفتنی است میزان صادرات این کشور در سال 2006، 6 میلیارد و 200 میلیون دلار و در سال 2007 به 8 میلیارد و 100 میلیون دلار افزایش یافته است. طی سالهای اخیر میزان صادرات کشور چین به اسراییل با روندی سریع در حال افزایش است. این در حالی است که میزان صادرات اسراییل به چین از چنین روند صعودی برخوردار نیست. معاون مدیر کل مرکز صادرات پیشبینی کرد چین طی سالهای آتی در صدر کشورهای صادرکننده به اسراییل قرار خواهد گرفت همچنانکه چین طی دهههای آتی پیشتاز کشورها در عرصه اقتصاد خواهد شد. وی در ادامه افزود: سالهای گذشته تولیدات چین با قیمت ارزان به فروش میرسیده و از مرغوبیت کمی نیز برخوردار بوده است. با این وجود این کشور توانسته است طی سالهای اخیر کیفیت کالاهایش را افزایش داده و از سود بیشتری برخوردار شود. کل واردات کالاها به اسراییل در سال 2007 به 56 میلیارد و 622میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که میزان واردات اروپا به اسراییل 24 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است. گفتنی است طی سالهای 2000 و 2007 میزان واردات کشورهایی چون لهستان، اندونزی، ویتنام، چک، مصر، کلمبیا، برزیل و آرژانتین افزایش چشمگیری یافته است. در این میان میزان صادرات چین از 900 میلیون دلار در سال2000 به 4 میلیارد و 600 میلیون دلار در سال 2007 افزایش یافته است. میزان صادرات روسیه به اسراییل از 600 میلیون دلار در سال 2000 به 1 میلیارد و 800 میلیون دلار در سال 2007 افزایش یافته است. میزان واردات هند نیز از 500 میلیون دلار در سال 2000 به 1میلیارد و 700 میلیون دلار در سال 2007 افزایش یافته است.
هشدار پرز به اولمرت درباره حمله به ایران
روزنامه هاآرتص (17/6/1387-7/9/2008) شیمون پرز رئیسجمهور اسراییل به ایهود اولمرت هشدار داد که حمله نظامی به تأسیسات هستهای ایران ممکن است باعث بروز جنگی وسیع در منطقه شود. پرز اولین سیاستمدار عالیرتبهای که به نخستوزیر اسراییل درباره حمله اسراییل به ایران هشدار داد. وی در مصاحبه با ساندی تایمز گفت: گزینه نظامی، حلال مشکل نخواهد بود بلکه موجب بروز جنگی بزرگتر میشود. وی در این مصاحبه با خطاب قرار دادن ضمنی اولمرت گفت که برای متوقف ساختن ایران، گزینه غیرنظامی را بر گزینة نظامی ترجیح میدهد. پرز افزود معتقد به همکاری بینالمللی است و اسراییل به همکاری سایر کشورها برای متوقف ساختن احمدینژاد رئیسجمهور ایران نیاز دارد.
نگاهی به فعالیتهای سیاسی زیپی لیونی
سایت فارسی بیبیسی (28/6/1387-18/9/2008) زیپی لیونی که در 17 سپتامبر در رأیگیری برای انتخاب رهبر حزب کادیما، حزب حاکم وقت اسراییل، پیروز شد در ظرف تنها 10 سال از فردی ناشناس در حوزه تحولات سیاسی به فردی تبدیل شد که ممکن است به عنوان نخستوزیر اسراییل انتخاب شود. لیونی که 50 سال سن دارد و مادر دو فرزند است، در گذشته مامور موساد، بود. او از داشتن زمینه فکری به شدت ملیگرا و صهیونیست، به یک طرفدار دوآتشه طرح «زمین در برابر صلح با فلسطینیان» تبدیل شده است. او در تقریبا دوسالی که به عنوان دومین وزیر خارجه زن اسراییل فعالیت کرد تحت نظر ایهود اولمرت، ریاست گروه مذاکرهکننده با فلسطینیان را بعهده داشته است. لیونی عمدتاً به واسطه فقدان تجربه در عرصه های امنیتی و سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته است. عمر نسبتاً کوتاه لیونی در پارلمان اسراییل در سال 1999 و با انتخاب شدن او به عنوان عضوی از حزب دست راستی لیکود به کنست آغاز شد. زیپی لیونی تحت حمایت آریل شارون، نخستوزیر وقت اسراییل، در سال 2001 به عنوان وزیر توسعه منطقهای آغاز به کار کرد. پس از آن او پستهای وزارت دیگری را نیز به عهده گرفت؛ از جمله وزارت جذب مهاجران، مسکن و سازندگی، دادگستری، و بعدها وزارت خارجه. او به یکی از نزدیکترین مشاوران آریلشارون تبدیل شد و در سال 2005 نقش عمدهای در خروج بحثبرانگیز نیروهای اسراییلی و شهرکنشینان از نوارغزه ایفاء کرد. در پاییز سال 2005 پس از آنکه آریل شارون در اثر اختلاف نظر بر سر مسئله خروج از مناطق اسراییلی از حزب لیکود جدا شد و حزب کادیما را تأسیس کرد، لیونی هم همراه او به حزب کادیما پیوست. تبدیل شدن به طرفدار عقبنشینی یکجانبه از مناطق فلسطینی و تشکیل یک دولت فلسطینی برای زیپی لیونی یک تحول ایدئولوژیک عمده محسوب میشود. ایتان، پدر او که در لهستان متولد شد، عنصری کلیدی در جنبش مخفی یهودیان بود که با نام ایرگون شناخته می شد. اما هر چند زیپی لیونی با آرزوی ایجاد «اسراییلبزرگ» در سرزمینی که کرانهغربی رود اردن را نیز در برداشت، بزرگ شد، به تدریج اعتقاد او به لزوم همزیستی با فلسطینیان برای بقای اسراییل بعنوان یک کشور دموکراتیک افزایش یافت. او در سال 2006 در گفتگویی با روزنامه نیویورکتایمز گفت: «من، مانند والدینم، به حق قوم یهود بر کل سرزمین اسراییل اعتقاد دارم. اما من بزرگ شدم که از اسراییل به عنوان سرزمین قوم یهود، و ارزشهای دموکراتیک حفاظت کنم.» در نتیجه در انتخاب بین آرزوهایم و نیازی که به زندگی در دموکراسی دارم، ترجیح میدهم برخی از زمینها را [به فلسطینیان] واگذار کنم. لیونی در زمان نخستوزیری ایهوداولمرت، و در زمان جنگ اسراییل و لبنان در سال 2006 نیز سمت وزیر خارجه را حفظ کرد. در جریان این مناقشه نظامی 34 روزه که با صدور قطعنامه 1701 سازمان ملل متحد خاتمه یافت، شایعاتی وجود داشت مبنی بر اینکه او نقشی در تصمیمگیریهای نظامی- سیاسی نداشت. بحثبرانگیزترین لحظه در جریان این مناقشه برای لیونی زمانی بود که در آستانه ارائه گزارش عملکرد دولت اسراییل در این جنگ خواستار استعفای ایهود اولمرت شد، و پس از آنکه اولمرت حاضر به استعفا نشد، خود از سمت وزارت خارجه کنارهگیری نکرد. از ماه نوامبر سال2007 او به شدت درگیر گفتگو با تشکیلات خودگردان فلسطینی بود تا بتواند تا ماه ژانویه سال 2008 دولتی فلسطینی را ایجاد کند. اما به واسطه شرایط گفتگوها او نتوانست موضع خود را در قبال وضعیت نهایی مواردی همچون مرزها و سرنوشت بیتالمقدس آشکار کند. با این حال او به عنوان فردی شناخته میشود که به شدت با هر توافقی که براساس آن آوارگان فلسطینی حق بازگشت به اسراییل را بیابند، مخالف است. او در تلآویو تحت نام زیپورا مالکا لیونی به دنیا آمد و رشد کرد و در دوران مدرسه به عنوان دختری ورزشکار و باهوش و با رفتاری بعضا پسرانه شناخته میشد. او پس از پایان دوران خدمت نظام وظیفه، در اوایل دهه دوم عمر خود دورهای چهار ساله در موساد، را نیز طی کرد. اطلاعات چندانی درباره عملیاتی که او در آن شرکت داشته منتشر نشده است، بجز اینکه او به واسطه مقتضیات برخی از عملیات، مدتی را در پاریس زندگی کرده است. او بعداً از دانشکده حقوق بار-ایلان فارغالتحصیل شد و پیش از ورود به عرصه سیاست به مدت ده سال بعنوان وکیل فعالیت کرد.
عدم علاقمندی کارگر به حضور در ائتلاف
روزنامه معاریو (30/6/1387-20/9/2008) زیپی لیونی در راستای فعالیتهای خود برای تشکیل کابینه اظهار داشته است: خواستار تشکیل دولت با حضور گسترده حزب کارگر در ائتلاف و دولت است. منابع آگاه و نزدیک به ایهود باراک رئیس حزب کارگر در واکنش به اظهارات لیونی و به نقل از باراک اعلام کردند: حزب کارگر هرگز وارد ائتلافی که ریاست آن بدست لیونی باشد، نخواهد شد، حزب کارگر خواستار برپایی انتخابات در کنست و آغاز گفتگوهای ائتلافی با حزب کادیما میباشد. شایان ذکر است پس از پیروزی لیونی در انتخابات درون حزبی کادیما مقامات ارشد کادیما اعلام داشتند: قصد حضور در حزب و ائتلاف با ریاست لیونی را ندارند. با این وجود اعضای ارشد حزب کارگر عنوان داشتند، اظهارات اعضای کادیما واقعی نبوده و تمامی اعضای کادیما علاقمند حضور در دولت با ریاست لیونی میباشند.
شهریور/ صهیونیسم
مخالفت گروهی از یهودیان با حمله به ایران
سایت آژانس یهود (2/6/1387-23/8/2008) بیش از 150 یهودی از اقصی نقاط جهان طی امضای نامهای مخالفت خود را نسبت به حملة اسراییل به تجهیزات اتمی ایران اعلام کردند. در این نامه آمده است: فقط یک نازیسم دیگر میتواند چنین جنگی به پا کند. امضاءکنندگان از دولت اسراییل خواستهاند که از حمله به ایران خودداری کرده و مسئله برنامه هسته ای ایران را به عهدة بازرسان بینالمللی گذارد و پیمان منع تولید سلاح اتمی را امضاکند.
امضاءکنندگان این نامه، شامل شخصیتهای معروف انگلیسی، عربی، فرانسوی و آلمانی زبان از جمله نوآم چامسکی آمریکایی (Noam Chomsky)، آوی شالوم اسراییلی (Avi Shlaim)، لی سمل (Lea Tsemel) و آنتول کوئرتی (Anton Kuerti) پیانیست کانادائی میباشند.
کمکهای کمیته یهودیان آمریکا به گرجستان
سایت کمیته یهودیان آمریکا (6/6/1387-27/8/2008) کمیته یهودیان آمریکا AJC)) کمکهای انسان دوستانه خود را به گرجستان ارسال می کند. این کمکها از محل صندوق اعانات این کمیته موسوم به «هریت و رابرت هیلبرون» (Harriet and Rabert Heilbrunn) تأمین شده است. فعالیتهای انسان دوستانه هستة فعالیتهای این کمیته در طول بیش از یک قرن بوده است. دیوید. ای. هریس مدیر اجرایی AJC اظهار داشت: سنت ما، ما را بر آن میدارد که به مشکلات و مشقات مردم گرجستان که پس از بروز حوادث اخیر پاسخ بگوییم. کمکهای کمیته یهودیان آمریکا به جنبش عمومی گرجستان چند ملیتی (PMMG) شامل خدمات پزشکی، تهیه مسکن و غذا برای مردم آواره گرجستان میشود. AJC کمکهای ویژهای به جامعه یهودیان محلی ارائه نموده است. صندوق اعانات«هریت و رابرت هیلبرون» نه تنها به گرجستان بلکه به برمه، جمهوری دومینیک، السالوادور، هائیتی، هند، کوزوو، ترکیه و قربانیان سونامی در جنوب آسیا نیز کمکرسانی کرده است.
راهپیمایی در اعتراض به توافق تجاری میان ایران و شرکت اشتاینر آلمان
سایت آژانس یهود (11/6/1387-1/9/2008) گروههای حامی اسراییل در اعتراض به توافق تجاری میان ایران و یک شرکت آلمانی در زگین (Siegen) آلمان راهپیمایی کردند. شرکت کنندگان با شعارهای مختلف خواستار لغو این قرارداد شدند. طبق این قرارداد ایران موظف است در ازای تبدیل گاز به سوخت مایع توسط شرکت اشتاینر پرماتکنیک گازتک((Steiner-prematechnikGastec؛ 156 میلیون دلار به این شرکت بپردازد. مقامات اسراییل آنجلا مرکل صدراعظم آلمان را به خاطر اظهارات اخیرش مبنی بر عدم تناقض این قرارداد با تحریمهای اروپا و جامعه بینالملل علیه ایران، زیر سوال بردهاند. معترضان اظهار داشتند: نباید از رژیمی که هدفش دستیابی به سلاحهای هستهای میباشد، هولوکاست را انکار مینماید و اسراییل را تهدید به نابودی میکند، حمایت کرد. گروههای معترض به نقض حقوق بشر در ایران، ضمن اعلام همبستگی با این اعتراض از شرکت فرانسوی توتال (TOTAL) و شرکت نروژی استات ویل (Statoil) بخاطر فسخ توافق تجاری خود با ایران قدردانی کرد. شرکتکنندگان در این راهپیمایی شامل گروه پیشگامان حمایت از اسراییل موسوم به «دوباره هرگز»، «حزب سبز ایران» در آلمان، انجمن موسوم به «جلوی بمب را بگیر» همایش دفاع از آزادی خاورمیانه در برلین، سازمان جوانان چپگرای باک شالوم (BAK Shalom)، سازمان صهیونیستهای آلمان، بنای بریث (Bnai Brith) اروپا و دیگر گروهها بود.
اقدامات یهودیان علیه رئیسجمهور ایران در نیویورک
سایت آروتزشوا (22/6/1387-12/9/2008) قرار است محمود احمدینژاد رئیسجمهور ایران در نشست عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. گروههای یهودی تصمیم گرفتهاند طی برگزاری یک راهپیمایی تحت عنوان «هماکنون ایران را متوقف سازید» از وی استقبال کنند. این اعتراضات در خارج از ساختمان سازمان ملل در تاریخ 22 سپتامبر صورت خواهد گرفت. مالکوم هوئنلین (Malcolm Hoenlein) معاون اجرایی کنفرانس رؤسای سازمانهای عمدة یهودی آمریکا در این خصوص گفت: نمیتوانیم در مقابل کسی که آمریکا و اسراییل را به نابود کردن تهدید میکند، سکوت کنیم. احمدینژاد سال گذشته هم برای سخنرانی در سازمان ملل و تریبون آزاد دانشگاه کلمبیا به نیویورک سفر کرده بود. علاوه بر اعتراضات در مقابل سازمان ملل، راهپیمایی اعتراضآمیز دیگری نیز با موضوع نسلکشی و تهدیدات احمدینژاد علیه اسراییل در واشنگتن برگزار خواهد شد.
Studies Quarterly Palestine
New Series, Nos. 1-2,
Spring - Summer 2008
Contents
Editorial
Articles:
- Elements of Israeli Strategic Culture / Naser Pourhassan
- The Impact of September 11 Events on the Expansion and Contraction of the Concept of Anti-Semitism/Ibrahim Rasuli
- National Security Decision – Making in Israel: Processes,
Pathologies, and Strengths/ Charles D.Freilich/ Reza Mahmoudi Faghihi
- The Palestinian Case in the International Court of Justice / Shawqi Issa / Tahereh Goodarzi
Reports:
- Hamas: A Compromise within, A Truce with Outsiders / Research Department
- 2008 Israel-Lebanon Prisoner Swap (Operation Radwan) /Salman Razavi
- A Review of the Privatization Process in Israel / Research Department
- Under Siege for a Year / Information-disseminating Department
Documents:
- The Full Text of UN Security Council Resolution 1701
- UN General Assembly Resolutions Regarding International Court of Justice Ruling on the Israeli Security Fence
Book Review:
- Hitler’s Jewish Soldiers / Mahdi Hajatpour
Events, Spring - Summer 2008